跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

Re: 澳門人去的local食肆

咁你地有無試過新鋪的水蟹粥? ok 嗎?

BABALALA 寫道:
[quote]
tpy 寫道:

聽聞誠昌轉了老闆, 水蟹粥質素亦下降了, 侍應們的服務很差, 而以前的誠昌老闆好似搬去另一處地方繼續開鋪, 對嗎?

[quote]
Jennie 寫道:
你地真係好好人呀, 咁水蟹粥有冇好介紹呀??
[/quote]咪搬左去舊橋歌個風景餐廳LOR[/quote]

大宅

tpy 寫道:

咁你地有無試過新鋪的水蟹粥? ok 嗎?

[quote]
BABALALA 寫道:
[quote]
tpy 寫道:

聽聞誠昌轉了老闆, 水蟹粥質素亦下降了, 侍應們的服務很差, 而以前的誠昌老闆好似搬去另一處地方繼續開鋪, 對嗎?

[quote]
Jennie 寫道:
你地真係好好人呀, 咁水蟹粥有冇好介紹呀??
[/quote]咪搬左去舊橋歌個風景餐廳LOR[/quote][/quote]

係呀!!但我上個星期日去過, d水準好似差左好多下,我果日9點到,都係得3張枱有人坐,仲要係sun.
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

別墅

仲有:
一哥---水蟹粥...其他粥都唔錯, 粥底靚呀(黑沙環百佳隔離間銀行斜對面的小巷中段)

四哥---黑白粉...蝦餅...魚皮(好大碟,3個人先食得晒)(新橋劉德記條街中段)

劉德記---叉燒通粉(新橋)

諗起又想食.....
做父母不容易~我們努力吧!![/color]

伯爵府

1.成群 魚湯粉
(三盞燈)
2.發達 牛肉"蒙", 越南麵食 生牛肉 紫菜 三角粉
(荷蘭園 美的路主教街)
3.禮記 紅荳雪條 自製香芋雪糕
(荷蘭園)
4.風行 煙三文魚炒飯
((乙水)百里風行, 連勝風行)
5.新富景 吉烈豬扒包
(幸運閣斜對面)
6.瑪嘉烈 葡撻 瑪嘉烈o既自選餡料夾面包
(南灣一線牽後面)
7.安德魯 葡撻
(路環市區)
8.園林 鮮牛米
(三盞燈附近)
9.武二 牛園蠔仔刁
(皇朝大台北再出少少)
10.中秋月 窩牛飯
(新馬路)
11.威記 葡式海鮮飯
(水坑尾 美麗街 or 新口岸葡國餐對面)
12.金滿堂 杏仁薄脆
(南灣hsbc側斜路)
13.咖喱屋 蝸牛湯
(西灣)
14.大堂炸雞 雞扒包
(噴水池郵政總局側斜路上面)
15.北京餃子 全煎九菜餃
(新馬路金碧麻雀館對正)
16.麥師傅 杏仁合桃糊
(福隆新街西南飯店格離)
17.合記 生魚片, 魚皮
(永樂戲院上返一個街口)
18.偉記 生果撈
(澳督府側 or 白馬巷國華內)
19.禮記 生果撈
(賣草地)
20.保記 咖喱牛腩
(新馬路大豐對面左邊條街)
21.沾記 蝦餅, 淹生蝦
(荷蘭園二馬路)
22.誠昌 水蟹粥, 蒸

大宅

各位,
請問知唔知以下兩個問題:
1.近大三巴果檔"紅豆餅"是否搬左去舖位做呢?現在係邊度呀?
2.比薩斜塔是否搬左呢?

大宅

My contribution -
88. 聯記麵家(荷蘭園) - 豆腐/雞腳/墨丸/勁正桑記生蛋茶﹗

creamcream -
比薩搬左去亞婆井附近。都係咁好味。

大宅

creamcream,以我所知,紅豆餅係冬天先開...可能未夠凍未開掛...我日日放工都會經過板樟堂...如果見佢開工話你知啦~
creamcream1101 寫道:
各位,
請問知唔知以下兩個問題:
1.近大三巴果檔"紅豆餅"是否搬左去舖位做呢?現在係邊度呀?
2.比薩斜塔是否搬左呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

HI 各位,

我會下星期同家人過來澳門玩, 吾知邊間食店的葡式菜值得一試呢. 吾該哂

伯爵府

Janice 寫道:
HI 各位,

我會下星期同家人過來澳門玩, 吾知邊間食店的葡式菜值得一試呢. 吾該哂
沙利文,黑沙Fernando,9如坊,阿曼諾

別墅

caeamcream:
係lu!我以前在澳門返學o個陣成日買.而家返親去都無開.唉!好想食紅豆餅同薑糖呀!

大宅

Janice,
I like 船屋(near 媽閣) and 葡國美食天地(in Taipa). Both have very good 海鮮飯 and grilled 肉眼扒。
Bala's suggestions are very good too. You can trust her because she is 1/2 a 鬼婆。

伯爵府

MegumiSan~~葡國美食天地好食ga?下次去試下先,係taipa夠方便

我吾係鬼婆呀,耶~~叫老曬人ge :mrgreen: :mrgreen:

大宅

Yes, 鬼妹 ﹐葡國美食天地好正。Ryan好中意食佢D欖﹐唔鹹﹐食晒成碟。
返而我未試過阿曼諾﹐一定要試下﹗

伯爵府

MegumiSan 寫道:
Yes, 鬼妹 ﹐葡國美食天地好正。Ryan好中意食佢D欖﹐唔鹹﹐食晒成碟。
返而我未試過阿曼諾﹐一定要試下﹗
鬼妹

我下次要去試下先

阿曼諾我真係覺得幾好食,不過都吾平,同老公2個人食5xx,我覺得算貴lor,吾係食好多野ja,佢d葡式燒乳豬好食ga

大宅

oh, btw, 小心黑店(朋友forward) -

http://www.openrice.com/sr2macau.htm?shopid=273

好心D的士司機啦。。。“自己都食"wor... 笑死人。

大宅

最愛=貓仔 寫道:
creamcream,以我所知,紅豆餅係冬天先開...可能未夠凍未開掛...我日日放工都會經過板樟堂...如果見佢開工話你知啦~

唔該哂!

大宅

唔該哂!

子爵府

Hi BABALALA

請問阿曼諾向邊到ga, 有無地址,呢? 需要預先book 位嗎?

伯爵府

My contribution -
88. 聯記麵家(荷蘭園) - 豆腐/雞腳/墨丸/勁正桑記生蛋茶﹗

亞婆井係咪即長城歌到呀??吾係開左分店jama,我之前都有去看臺到食呀,but都成大半年有多la

勁正桑記生蛋茶,我咁中2竟然未試過tim,真失敗

伯爵府

christy-mama 寫道:
Hi BABALALA

請問阿曼諾向邊到ga, 有無地址,呢? 需要預先book 位嗎?
阿曼諾click in

佢好爆ga,訂定位安全d

頭先睇一睇,又唸起佢d野食,d伴碟薯片真係好正,我要叫佢另外再整比我食tim呀

首頁
23456...7

尾頁

跳至