家庭理財

跳至

首頁
34567...98

尾頁

大宅

原文章由 丁丁* 於 07-8-29 13:14 發表
恭喜妳 busymami, 358 中午收市 18.12

丁丁, 我同你一樣要努力儲彈藥....

我覺得暫時未係時候入市, 有朋友話個市會再跌, 仲要甘過上一次, 但明天期指結算, 可能會再推高番個市, 但之後就....
有人話大鱷等僅最肥美的大陸北水南調餐, 所以大家要小心d....

大宅

原文章由 maggiew 於 07-8-29 13:28 發表

我覺得暫時未係時候入市, 有朋友話個市會再跌, 仲要甘過上一次, 但明天期指結算, 可能會再推高番個市, 但之後就....
有人話大鱷等僅最肥美的大陸北水南調餐, 所以大家要小心d.. ...

依!咁恐佈 咁我明天之前要出d野至得喇

我今日下午放假,希望趕得切睇市。

大宅

嘩~我個做銀行既朋友都係咁講

原文章由 maggiew 於 07-8-29 13:28 發表

有人話大鱷等僅最肥美的大陸北水南調餐, 所以大家要小心d.. ...
:-D

大宅

剛才問我同事, 佢覺得下午指數會彈上....

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哇 ~~
咁妳地記住要留番多d 錢, 等一有機會就再入市啦.
預祝大家都 win remember CASH is KING

hello hello ~~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

grace 今日未見人喎 唔知佢今日見工見成點呢 ?
希望grace 今日順順利利 la
hello hello ~~

別墅

原文章由 mywong 於 07-8-29 11:41 發表

好快手喎,day trade 睇住今日高位0.201先啦.

mywong,

我今早跟你入左 # 6924 - $ 0.188, now 已沽出 $ 0.206.

Thank you very much !

別墅

原文章由 lingling9 於 07-8-29 14:43 發表

mywong,

我今早跟你入左 # 6924 - $ 0.188, now 已沽出 $ 0.206.

Thank you very much !

mywong~ 6924 @ 0.21成左, 你沽左未, 回下可以再入嗎?

男爵府

好媽媽勳章

lingling9, 小女人

,我走左雞未放呀.

別墅

我係到呀!!!

我呢幾日應該都去吾到見工呀!!

新黎頂我個位既女人,打長途電話去英國同老闆娘打小報告,話我無教佢野,令到佢 pick up 吾到我既野,之後話老闆搵我叫我打番長途過去(其實佢係可以transfer 條 line 比我聽),不過佢係都要我直接打比老闆
之後老闆話佢投訴我吾教佢野,令佢pick up 吾到d野,而且好多野佢都吾明白& 有問題...........又話我無教佢round 晒成公司個 procedure(step by step),又呢樣又個樣,激到我
火都黎 我就話就話我日常要做既野都教晒佢,亦問過佢有無問題,佢都話無問題,我先無理佢,而且老闆娘話主要教晒我既野就得,其他野等我下面d女仔教佢,攪到我老闆口都啞晒...收左線,

我問個女人有咩吾明,佢又話無,不過話我要教埋佢round 晒成公司既 procedure

我依家就好忙咁做list 教佢 step by step 咁 round 間公司
連我d妹妹仔做個d野,佢都要學埋,佢連執貨都要我教埋佢,執完仲要教佢點樣 packing....想死

佢又打緊小報告啦.......

我依家好似教書咁,個學生又蠢,一樣野都要解釋幾次.........我都吾明佢之前點做 accountant?

[ 本文章最後由 gracelyh 於 07-8-29 15:30 編輯 ]

大宅

原文章由 gracelyh 於 07-8-29 15:19 發表
我係到呀!!!

我呢幾日應該都去吾到見工呀!!

新黎頂我個位既女人,打長途電話去英國同老闆娘打小報告,話我無教佢野,令到佢 pick up 吾到我既野,之後話老闆搵我叫我打番長途過去(其實佢係可以transfer 條 line 比我聽 ...

嘩, 佢都好無品啫, 計我話, 教就已教晒, 橫店都唔做, 使物野佢甘多....千萬唔好因為甘而錯失見工機會呀....

別墅

迪迪仔~ 8029 @0.61啦,

別墅

原文章由 maggiew 於 07-8-29 15:31 發表

嘩, 佢都好無品啫, 計我話, 教就已教晒, 橫店都唔做, 使物野佢甘多....千萬唔好因為甘而錯失見工機會呀....

算啦!!今朝原本諗住可以教晒架
點知佢跟吾到,lunch 我就打去推左個interview

我昨日同今朝都教到七七八八
轉頭整埋手頭上既資料
再教埋其他野,就完晒架啦!!
我仲會出番張 list 比佢,要佢簽收確認我有教佢,而且仲有我d妹妹仔做人證,我吾會比機會人地話我

今朝佢仲問我自己封 reference letter 打算自己打定佢出一張 standard (咩即係我比佢既 sample),出 standard 我使鬼佢出呀!!

呢封野對我影響太大啦!七年既工作表現,我吾可以比佢出,我一定會叫老闆親自出比我,如果吾係,佢吾使以後打比我問野

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 mywong 於 07-8-29 15:16 發表
lingling9, 小女人

,我走左雞未放呀.

6924 0.208沽晒

大宅

原文章由 小女人 於 07-8-29 15:41 發表
迪迪仔~ 8029 @0.61啦,

好戲劇性, 收市得番0.495
明日之<猩> - 卓彥

大宅

呢個星期忙到死,而家先有機會上BK,睇番D POST先知你地出晒152,總之唔連累你地蝕錢我就OK啦!

KAMMYMAN, 我自己未出,昨天老細又同我講話最少見1.20先會沽,唔準我沽住!我見佢咁有信心都會陪佢多一輪,所以自己今早未開市見0.86於是落左ORDER叫AGENT一開市見價即入十萬,最後0.87成左,剛才0.90沽左!

8029我又MISS左啦!:-(

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 gracelyh 於 07-8-29 15:47 發表

算啦!!今朝原本諗住可以教晒架
點知佢跟吾到,lunch 我就打去推左個interview

我昨日同今朝都教到七七八八
轉頭整埋手頭上既資料
再教埋其他野,就完晒架啦!!
我仲會出番張 list 比佢,要佢簽收確認我有教佢,而且仲 ...

你個同事都好鬼衰:tongue: ,好彩唔駛同佢一齊做野.

別墅

原文章由 mywong 於 07-8-29 15:55 發表

6924 0.208沽晒

都唔算走哂雞, 好 !

別墅

原文章由 mywong 於 07-8-29 16:11 發表

你個同事都好鬼衰:tongue: ,好彩唔駛同佢一齊做野.

個女人返工頭幾日,我地就知佢鍾意打小報告

d 妹妹仔仲話
個女人好似成日都係到監視緊佢地,成日都望住佢地係到做咩咁....

我最怕呢d人

所以我更加堅定要走

[ 本文章最後由 gracelyh 於 07-8-29 16:47 編輯 ]

別墅

原文章由 BB2WONG 於 07-8-29 16:02 發表
呢個星期忙到死,而家先有機會上BK,睇番D POST先知你地出晒152,總之唔連累你地蝕錢我就OK啦!

KAMMYMAN, 我自己未出,昨天老細又同我講話最少見1.20先會沽,唔準我沽住!我見佢咁有信心都會陪佢多一輪,所以自己今早未開市見0.86 ...

我都未放呀!!

如果落車可以叫埋我嗎??

首頁
34567...98

尾頁

跳至