想生BB

跳至

首頁
34567...45

尾頁

大宅

喂! 妳地去哂邊呀?
我bookdr chan星期六驗孕啦,
不過姑娘話日勁爆,到時有排等呀!
而家似幻覺咁,又怕胎有問題....又會唔會到時驗到是無孕呢.....不能平伏心情啊..

民房

原文章由 MIC-MIC 於 07-12-27 23:15 發表
喂! 妳地去哂邊呀?
我bookdr chan星期六驗孕啦,
不過姑娘話日勁爆,到時有排等呀!
而家似幻覺咁,又怕胎有問題....又會唔會到時驗到是無孕呢.....不能平伏心情啊.. ...

HI, 你唔好咁擔心..好快就知道結果架啦, 我依家都係等緊派彩, 仲要等多幾日先知, 幾日都好似要等成年咁,唉..我都係平常心對待算. 希望你Bingo啦.
vvy

民房

hehe!啱啱由台灣返黎咋!其實你地唔好咁擔心啦,只要當係冇bb 咁就會好d架la,如果到時真係有左物仲開心 ,不過機會都好大,如果係冇bb 驗孕棒係唔會有反應架!同埋會一日深過一日,祝你地兩個一齊bingo

大宅

畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章

請問什麼叫 PCOS

大宅

剛睇完dr chan 回來,照到一粒黑點啦,過多2week再看心跳.而家盡量另自己心情平.

民房

原文章由 MIC-MIC 於 07-12-29 11:24 發表
剛睇完dr chan 回來,照到一粒黑點啦,過多2week再看心跳.而家盡量另自己心情平.

恭喜晒~ 係呢..我想問下依家你身體有無咩唔舒服呀, 例如有無胸痛, 同埋個肚有無谷住谷住咁o既感覺呀?
vvy

民房

原文章由 cherrykensam 於 07-12-29 01:21 發表
hehe!啱啱由台灣返黎咋!其實你地唔好咁擔心啦,只要當係冇bb 咁就會好d架la,如果到時真係有左物仲開心 ,不過機會都好大,如果係冇bb 驗孕棒係唔會有反應架!同埋會一日深過一日,祝你地兩個一齊bingo ...

hihi..唔怪得咁多日唔見你啦..原來去左玩:lol. 我仲要等幾日先知有無bingo, 你都要努力, 大家一齊加油呀!!
vvy

大宅

vvy,

個肚有d抽抽,吃小小野胃就頂住.胸有小小脹痛.dr chan話仲有兩關,12 week後才定.
1 /7 week看心跳
2 / 11-12 week 驗唐氏.

希望妳地都一齊bingo啦,

民房

原文章由 MIC-MIC 於 07-12-29 13:50 發表
vvy,

個肚有d抽抽,吃小小野胃就頂住.胸有小小脹痛.dr chan話仲有兩關,12 week後才定.
1 /7 week看心跳
2 / 11-12 week 驗唐氏.

希望妳地都一齊bingo啦,

你已經成功過左第一關, 放心一定可以過埋其他關, 祝你生個可愛, 健康o既BB啦.
vvy

民房

原文章由 vvy 於 07-12-29 13:27 發表

hihi..唔怪得咁多日唔見你啦..原來去左玩:lol. 我仲要等幾日先知有無bingo, 你都要努力, 大家一齊加油呀!!

係呀!我啱啱又過左澳門玩左兩日,好忙! 唉!我宜家仲未黎咋,都唔知點努力,好想講:M你這刹那在何方?

民房

原文章由 MIC-MIC 於 07-12-29 11:24 發表

恭喜晒!响新一年前夕聽到呢個消息!真係好開心!同好感動,希望新一年大家都可以做媽媽,你要小心身體,呢幾日好涷啊!休息多d,唔好咁操勞

民房

原文章由 cherrykensam 於 07-12-31 01:57 發表

係呀!我啱啱又過左澳門玩左兩日,好忙! 唉!我宜家仲未黎咋,都唔知點努力,好想講:M你這刹那在何方?

你真係開心成日去旅行:-P 我今日睇左dr. chan, 驗左孕, 佢叫我2 weeks 後照心跳. 祝你新年快樂~ 08年大家一齊做媽媽~
vvy

大宅

VVY,

恭喜你 bingo啊,咁你個B應同我的差不多,我LAST M 是28 NOV, 你呢?

民房

原文章由 vvy 於 07-12-31 20:06 發表

你真係開心成日去旅行:-P 我今日睇左dr. chan, 驗左孕, 佢叫我2 weeks 後照心跳. 祝你新年快樂~ 08年大家一齊做媽媽~

恭喜!好開心,新一年又聽到好消息:lol
我應該好難la,因為M唔知做咩,由星期日開始只係有少少血絲,仲係要抺先有,今日同昨日都係咁,我未試過咁架,咁算唔算黎M,好煩啊!黎又煩唔黎又煩,最慘係唔知係唔係黎喎,但dr.chan 叫我黎時驗血,但我宜家真係唔知點,我都祝你新年快樂!身體健康!要休息多d,好開心!你地都就快做媽媽

民房

原文章由 MIC-MIC 於 08-1-1 12:32 發表
VVY,

恭喜你 bingo啊,咁你個B應同我的差不多,我LAST M 是28 NOV, 你呢?

MIC MIC,
我LAST M 是12月2日, 同你差不多, 咁你下星期照心跳啦喎, 姑娘有無叫你揀定去邊間醫院生呀? 我覺得會唔會早左D呢
vvy

民房

原文章由 cherrykensam 於 08-1-1 14:07 發表

恭喜!好開心,新一年又聽到好消息:lol
我應該好難la,因為M唔知做咩,由星期日開始只係有少少血絲,仲係要抺先有,今日同昨日都係咁,我未試過咁架,咁算唔算黎M,好煩啊!黎又煩唔黎又煩,最慘係唔知係唔係黎喎,但dr.chan ...

cherry,
唔駛咁煩, 不如, 你再驗孕check下係咪有左, 一係就打針谷佢快d黎, 普通診所都好似有得打架, 咁可以快d 進行你的 B 計劃啦麻.
vvy

民房

vvy~
唔係有左呢!我前兩日D仔終於好深色,跟住就有血絲連同分泌,肚有少少唔舒服,跟住呢幾日D仔就變返好淺好淺了,朝早體溫36.5 幾咋,比平時高左dd,但因為呢個幾月體溫時高時低,所以都唔知係排卵定m,不過算啦,我唔理la,順其自然啦!真係好涷 ,你要著多件衫啊!

大宅

原文章由 vvy 於 08-1-1 22:21 發表

MIC MIC,
我LAST M 是12月2日, 同你差不多, 咁你下星期照心跳啦喎, 姑娘有無叫你揀定去邊間醫院生呀? 我覺得會唔會早左D呢

因我唸住係政府生,dr chan話唔使咁早排,等11-12week, check 完oscar才排都唔怕,但你在c+生的話,就快d啦,超爆呀~

大宅

原文章由 cherrykensam 於 08-1-2 14:27 發表
vvy~
唔係有左呢!我前兩日D仔終於好深色,跟住就有血絲連同分泌,肚有少少唔舒服,跟住呢幾日D仔就變返好淺好淺了,朝早體溫36.5 幾咋,比平時高左dd,但因為呢個幾月體溫時高時低,所以都唔知係排卵定m,不過算啦,我唔理la ...

D仔係排卵 or驗孕絛呀?你現在day?
relax d啦, 我地支持你

民房

原文章由 MIC-MIC 於 08-1-2 21:09 發表

因我唸住係政府生,dr chan話唔使咁早排,等11-12week, check 完oscar才排都唔怕,但你在c+生的話,就快d啦,超爆呀~

我都知好爆, dr. chan 整係做養和 & 嘉諾撒渣 , 我就想去聖保綠, 但係..又要搵過第二個醫生由頭開始過, 唉..我都唔知點算, 我又唔敢問我d 朋友,費時比佢地咁快知, 唔知有無人有相熟醫生介紹?
vvy

首頁
34567...45

尾頁

跳至