跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

原文章由 xaolin 於 08-3-25 21:11 發表

ok,沒問題!

你估e 幾日邊日sunny day 呀?
成日天陰陰好煩呀

月希~ 駿駿暑假會報咩暑假班呀? 有無好介紹呀?thks

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 GQ 於 08-3-25 21:15 發表

係呀 ~ 你知唔知個圖書館hk人可以借書嗎?
我成日2邊走~ 無定架

咁就唔知喎....我冇借過..去睇下咪算囉..屋企大把圖書..學校又有得借

不過果度d課程nori媽話hk人都可以join..不過報左名要等到last day都重有位先比hk人囉

咁QQ同GG都跟你2邊走? QQ讀K2囉喎....

珊瑚宮

原文章由 GQ 於 08-3-25 21:17 發表

你估e 幾日邊日sunny day 呀?
成日天陰陰好煩呀

月希~ 駿駿暑假會報咩暑假班呀? 有無好介紹呀?thks

駿駿SUMMER學校SUMMER CLASS返到7月尾丫..
8月我打算同佢係HK過..上年都係係HK學SWIMMING...

7月係澳門時..我會KEEP住比佢上英文班囉..依家一個WEEK一堂..SUMMER可以比佢一個WEEK 2堂...

大宅

原文章由 wskay 於 08-3-24 21:26 發表

nice to meet u 2.
i live opposite to crown hotel, so it's far far away from the supermarket, playground, etc.

do u know some place for little baby/child playing?
i've found that the 花城playground ...

wskay,

我同你住附近喎. 我平時都係同個仔落樓下踩單車, 吹番梘泡咋.

GQ,

sweet 乜鬼丫! 我c 佬都響香港喎! 遲下就得我一個孤苦伶仃響呢度... 不如你買架車, 我痴你車仲好啦.

月希,

d 菜都好貴啦... 早排一斤菜心都十幾蚊. 我只係留意到, 呢度d 魚好似平過香港少少. 我係一個星期去一次營地街巿買送.. 因為交通方便d.

大宅

GQ,

sweet 乜鬼丫! 我c 佬都響香港喎! 遲下就得我一個孤苦伶仃響呢度... 不如你買架車, 我痴你車仲好啦.

又得~ 喂~話時話你個度頭都幾靜~
一個靚女出出入入真係小心d 喎~

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-3-25 21:42 發表

wskay,

我同你住附近喎. 我平時都係同個仔落樓下踩單車, 吹番梘泡咋.

GQ,

月希,

d 菜都好貴啦.. ...

我冇係hk買過餸丫..所以唔知hk幾錢

不過澳門我都只係係下環或者超市買..
我覺得ok啦..每次都係under100蚊

大宅

原文章由 GQ 於 08-3-25 21:58 發表
又得~ 喂~話時話你個度頭都幾靜~
一個靚女出出入入真係小心d 喎~ ...

GQ,

係呀, 靚女如你就要小心d. 我唔駛. 如果夏天我著背心, d 人可能會以為我係送石油氣架!

月希,

under $100 可以食幾多餐呀? 下環街市由氹仔去好難去...

男爵府

原文章由 ALAU 於 08-3-24 20:07 發表
nice to meet you ar, i am also live in Taipa, my son is 8-mth-old!

nice to meet u 2.
8個月的bb開始好好玩,有機會一齊出黎玩呀!

男爵府

原文章由 pluie 於 08-3-25 21:42 發表
wskay,

我樓下好大風+,所以無可能同阿囡o係樓下玩.
我最多就係推住架bb車周圍行咁咋!
不過話時話,d路好多好高的壆位,推車推到我死死下

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-3-25 22:42 發表

GQ,

係呀, 靚女如你就要小心d. 我唔駛. 如果夏天我著背心, d 人可能會以為我係送石油氣架!

月希,

under $100 可以食幾多餐呀? 下環街市由氹仔去好難去... ...

加埋滾一個湯..都食到3餐晚飯或2餐晚,2餐午飯既

大宅

畀面勳章

原文章由 wskay 於 08-3-26 09:57 發表

咪係,d路好多好高的壆位,一d都唔user friendly既,有d超級市場根本就係趕客,未入去已經先要行成差唔多十級樓梯,大佬,推住架bb車點上呀:;pppp: bb車都話易推,真係難為一d坐輪椅既人

大宅

原文章由 pluie 於 08-3-25 22:42 發表

GQ,

...

俾你笑c我~ 你真humor~
咪講笑啦~
認真架~我個fd係男人 都係個頭住~ 都話個頭好靜又多狗~
普通一個女仔人家都要小心啦
更何妨你又靚女又有氣質~就更加要小心d 呀

別墅

原文章由 GQ 於 08-3-25 21:15 發表

係呀 ~ 你知唔知個圖書館hk人可以借書嗎?
我成日2邊走~ 無定架

唔可以, 佢地話要有macau id才可apply圖書証.

大宅

原文章由 wskay 於 08-3-26 09:57 發表

wskay,

我屋企樓下又係好大風架喎... 我地會唔會係住同一屋苑??

你本身有冇渣車呀? 我覺得呢度帶住架bb 車好難上到巴士.

月希,

100 蚊以下可以食到五餐真係好勁喎. 我今日買左條魚, 都$17. 草茹又去左$9 (買左十粒... 差唔多成蚊粒)... 菜芯又十蚊斤...

GQ,

咁我真係大隻丫嘛. 狗我唔驚呀, 我自己都有一隻嘛. 不過佢都會搬返香港住.

同埋我都唔會出夜街... 呢度有咩夜街好去?

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-3-27 18:13 發表

wskay,

月希,

100 蚊以下可以食到五餐真係好勁喎. 我今日買左條魚, 都$17. 草茹又去左$9 (買左 ...

係因為我同老公都唔係大食...屋企最大食果個係駿駿
同我好少買魚架..多數wed先買(婆婆去買)....monday同friday我只會買肉同菜...加買野煲湯..睇我之前個list就知..唔好餸啦

大宅

原文章由 澳門傻媽媽 於 08-3-27 17:07 發表

唔可以, 佢地話要有macau id才可apply圖書証.

OH NO THKS

男爵府

原文章由 祈兒 於 08-3-26 12:59 發表

咪係,d路好多好高的壆位,一d都唔user friendly既,有d超級市場根本就係趕客,未入去已經先要行成差唔多十級樓梯,大佬,推住架bb車點上呀:;pppp: bb車都話易推,真係難為一d坐輪椅既人 ! ...

話時話,黎左幾個月都未見過坐輪椅既人噃

男爵府

原文章由 pluie 於 08-3-27 18:13 發表

wskay,

我個屋苑得3座,對正皇冠。你個係咪呀?
我無車+架!所以活動範圍多數係(乙水)仔。

大宅

畀面勳章

原文章由 wskay 於 08-3-28 16:40 發表

話時話,黎左幾個月都未見過坐輪椅既人噃

我反而成日見到

珊瑚宮

原文章由 wskay 於 08-3-28 16:52 發表

我個屋苑得3座,對正皇冠。你個係咪呀?
我無車+架!所以活動範圍多數係(乙水)仔。

我想問果度好唔好住丫?
近我老公返工丫

首頁
34567...8

尾頁

跳至