基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 Emen 於 08-4-24 11:58 發表
吓...$120個玻璃樽, 好貴呀..我都諗住比小b用玻璃樽, 其實祖迪已經用緊chu chu, 係ppsu, 唔怕咩x分A, 但係又怕工人搞錯小b 同祖迪d chu chu, 所以想比佢用第二d奶樽, 但原來市面上得2-3隻係安全架炸, 真係好煩..所以 ...

因為買唔到, Chicco, 得反最後十幾個,唔買真係可能買唔到。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

大宅

原文章由 Mcdull 於 08-4-24 12:29 發表

Emen,

咁就真係好啦! 慳番唔少。 Confirm o左真係女黎架?

係呀,同性真係幾好,隨左衫之外,玩具都一樣,唔駛買。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

子爵府

原文章由 Jen 於 4/24/08 01:24 PM 發表

因為買唔到, Chicco, 得反最後十幾個,唔買真係可能買唔到。

咁即係又比人搶到咁呀!

我見到二手市場有人賣全新chu chu玻璃及ppsu奶樽,佢都係賣$6x個。

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-24 09:09 發表

Jen,

我只係將d花o左同埋變了奶白色的奶樽掉了(其實都預o左要掉架啦!), 但就無再買奶樽啦! 因為我只係諗住比細啷啷飲奶到三歲咋! 同埋必要時我會用我d 旅行奶樽就算lu。
嘩! $120/個呀?! 佢同 ...

我就換過一次,琴日開始正式唔再烚,再遲少少試下幫阿陶戒奶樽,不過睇黎都幾難戒....

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-24 12:01 發表

Emen,

吓?! 篤爆o左呀!!! Jodie真係好勁bor! 細啷啷都有篤部LCD電視,但就只係整花o左。 我地都好怕有朝一日部電視會報銷呀!mouth:mouth:" />

emen,mcdull...原來大家屋企隻小魔怪都係破壞王....我地部lcd tv買左唔夠半年,有日小陶搵野"亨"落部電視個sceen,好在只係花左,唔駛報銷jer~

[ 本文章最後由 米水 於 08-4-25 00:29 編輯 ]

伯爵府

原文章由 Emen 於 08-4-24 12:19 發表
係呀mcdull, 你千期叫工人唔好比細long long 取d武器 e.g. remote, 硬既野, 1篤個顯示屏就爆, 爆左就total loss, 維修仲貴過買部新架

咁我真係好好彩,阿陶無"亨"難到~mouth:

伯爵府

原文章由 Emen 於 08-4-24 12:02 發表
mcdull,

我唔會買好多nb衫呀, 祖迪個d衫, 多到爆, 未著過 + 唔合身的衫鞋 etc 都有成3大箱, 好新正的, 好多人送左好多好多比佢, 佢都著唔切...呀妹完全可以接手 ! ...

嘩~yeah!!!!

子爵府

原文章由 米水 於 4/25/08 12:23 AM 發表

我就換過一次,琴日開始正式唔再烚,再遲少少試下幫阿陶戒奶樽,不過睇黎都幾難戒....

我就換過兩次。 一次係由dr brown換avent,另一次就大約歲幾,因為見d樽花哂,咁咪換過law! 我諗住到三歲至幫細啷啷戒奶樽,因為我有個朋友幫個囡一戒奶樽,佢竟然連奶都戒埋 ,當堂成個瘦哂,佢之前係好似jodie咁,肥妹仔黎架! 搞到我朋友比奶奶話,仲咩搞到個囡變成咁喎!

我仲有steam呀! 因為唔係我洗,我怕姐姐洗得唔乾淨呀! 但就由一歲多起沒有再用洗樽液洗奶樽,改用粗salt開水洗咋!

[ 本文章最後由 Mcdull 於 08-4-25 09:03 編輯 ]

子爵府

原文章由 米水 於 4/25/08 12:28 AM 發表

emen,mcdull...原來大家屋企隻小魔怪都係破壞王....我地部lcd tv買左唔夠半年,有日小陶搵野"亨"落部電視個sceen,好在只係花左,唔駛報銷jer~

hehe...所以我改呢個topic名,同稱呼佢地係小魔怪係一d都無錯架! 因為小魔怪gei其中一個特質就係破壞王ma!

子爵府

ypt,

我尋晚都有去開倉果度呀! 我最終買了9件,有一半是幫屋企個姐姐買gei。 但我今日見到有另外d款喎! 同埋今日真係比人揀到亂得好緊要呀! 我竟然可以係8/10歲搵到3/4歲gei衫呀! mouth: 我比錢時問過d staff,佢地話今日都會再開箱添size,但就唔知對我黎講係咪新野。 我估早上一早去會著數d。

呀! 係呀! 我成日都唔記得問你有攞恒生/匯豐的戶口,等我過番d奶粉錢比你先,因為我起碼要到10/5先可以去你公司攞呀! 麻煩你pm a/c no. 比我啦!

子爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-25 09:13 發表
ypt,

我尋晚都有去開倉果度呀! 我最終買了9件,有一半是幫屋企個姐姐買gei。 但我今日見到有另外d款喎! 同埋今日真係比人揀到亂得好緊要呀! 我竟然可以係8/10歲搵到3/4歲gei衫呀! mouth:mouth:" /> 我比錢時問過d ...

mcdull....你唔洗咁急比奶粉錢我喎, 你5月10日拎,咪果日先比錢lo, 洗咩咁快呀! 一手交貨先一手交錢啦~ 我係簽咭買架, 仲未交咭數住, 如果我要交咭數時, 你都未比錢, 我會追你架啦~

喂, 你就好啦, 又買到平野, 我果日去, 真係比人掃到好亂呀, d款都冇咩剩啦, 我真係睇唔arm呀, 好勉強先搵到4件咋~

[ 本文章最後由 ypt 於 08-4-25 22:04 編輯 ]

子爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-25 09:00 發表

我就換過兩次。 一次係由dr brown換avent,另一次就大約歲幾,因為見d樽花哂,咁咪換過law! 我諗住到三歲至幫細啷啷戒奶樽,因為我有個朋友幫個囡一戒奶樽,佢竟然連奶都戒埋 ,當堂成個瘦哂,佢之前係好似jodie咁, ...

mcdull, 米米...
我一次奶樽都冇換過呀, 只係yingying仲係小bb時, 因為用nuk, 佢嘔奶勁, 換過一次aprica, 但用左一個星期左右, 佢又唔飲唔到奶, 又轉番用nuk, 用到而家啦, 我仲有steam奶樽架, 都仲有用奶樽清洗液去洗喎 ! 嘜而家可以唔洗steam架咩? 怕唔怕, 唔乾淨呀?

子爵府

原文章由 米水 於 08-4-25 00:28 發表

我屋企果部電視機仲係舊款既大舊飯, 所以冇機會比yingying做破壞王

子爵府

原文章由 米水 於 08-4-23 23:59 發表

120蚊一個

我依家開始無烚奶樽啦~不過如果有害,都烚左2年幾,都計~

真係癲架~咩都貴,咩都加,好慘呀~~~

jen....好貴呀, $120一個 真係好誇張呀~ 而家真係百物騰貴呀, 出面樣樣都加價15%以上呀~ 真係好恐怖呀

子爵府

原文章由 ypt 於 4/25/08 10:01 PM 發表

mcdull....你唔洗咁急比奶粉錢我喎, 你5月10日拎,咪果日先比錢lo, 洗咩咁快呀! 一手交貨先一手交錢啦~ 我係簽咭買架, 仲未交咭數住, 如果我要交咭數時, 你都未比錢, 我會追你架啦~

喂, 你就好啦, 又買 ...

ypt,

我唔想欠你錢咁耐ma! 又要你同F.7抬埋我個份,又要你地比住錢先,唔係咁好意思gei!

e...東西有得簽咭咁好呀!

好啦! 一於約你攞奶粉時,一手交貨,一手交錢啦!

子爵府

原文章由 ypt 於 4/25/08 10:08 PM 發表

我一次奶樽都冇換過呀, 只係yingying仲係小bb時, 因為用nuk, 佢嘔奶勁, 換過一次aprica, 但用左一個星期左右, 佢又唔飲唔到奶, 又轉番用nuk, 用到而家啦, 我仲有steam奶樽架, 都仲有用奶樽清洗液 ...

ypt,

其實多數到滿一歲到就可以唔steam,又唔用洗樽液都得架啦! 但我就怕工人姐姐洗唔乾淨,咁就叫佢開粗salt水洗,同埋繼續steam law!  之不過你兩年來都無換過奶樽,咁又唔係咁好bor!

[ 本文章最後由 Mcdull 於 08-4-28 09:25 編輯 ]

子爵府

原文章由 ypt 於 4/25/08 10:11 PM 發表

我屋企果部電視機仲係舊款既大舊飯, 所以冇機會比yingying做破壞王

ypt,

你咪咁口響,大舊飯電視顯象管都可以打得爛架!

男爵府

陪月勳章

我屋企都係大舊飯,SOFAR咁耐阿妹都未成日哼野落去,不過D LCD電視咁脆弱呀

尋晚去左聽WATOTO音樂會,帶埋MOMO去,佢好開心,又識跟拍子拍手,好搞鬼呢~同埋個音樂會真係好正,希望將來有機會帶MOMO去烏干逹同佢地起屋
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

伯爵府

原文章由 ypt 於 08-4-25 22:08 發表

我一次奶樽都冇換過呀, 只係yingying仲係小bb時, 因為用nuk, 佢嘔奶勁, 換過一次aprica, 但用左一個星期左右, 佢又唔飲唔到奶, 又轉番用nuk, 用到而家啦, 我仲有steam奶樽架, 都仲有用奶樽清洗液 ...

ypt...兩年幾無換過,係咪要換下好d呀?咁個咀呢?咀都未換過呀?

伯爵府

all,

最近我同教會幾位媽咪級姊妹,想開個"媽媽小組",所以搵緊睇下有咩野書籍可以開組時用得上,作為彼此分享交流之用。唔知大家會唔會有好提議,或者有經驗,可以分享下哩類小組應該點樣run好呢?

首頁

尾頁

跳至