想生BB

跳至

首頁
34567...14

尾頁

洋房

I am doing the 2nd trial of IUI. Hope all sisters here can suceed this time!! Add oil!

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我都唔知點解,都係1小時內交到嫁…
我仲嬲左老公一朝,同佢嘈左一餐,因為之前2次做iui都ok,果次我催佢早d出門口,佢慢吞吞,我就心中以為佢要同我鬥氣(連d虫虫都鬥氣!)……其實,我知d虫虫唔郁都唔關佢事,佢都唔想,我當時只是好激氣,所以說晦氣話…
我記得果日突然朝早好凍(要朝早9點交到,老公要一早起身),唔知係咪虫虫仲瞓緊覺啦…後來再交,或者我地已經出左去食埋早餐,又搭左幾次來回車啦,再交的虫虫又有郁喎……

原帖由 bb2009 於 09-2-19 14:19 發表

點解會唔郁?? 係咪洗手液既問題? 定係d精太耐?

大宅

I just did iui today ah! And will do again tomorrow... wish us all good luck!!

This is my 3rd time... I don't know whether I should try again if I fail again this time.

After iui today, had some blood coming out, hope it's normal?!

原帖由 Synthia 於 09-2-19 18:34 發表
I am doing the 2nd trial of IUI. Hope all sisters here can suceed this time!! Add oil!

別墅

明天就知結果la.. 好緊張... 雖然我都諗住無ka la.. 但好希望有奇蹟... 不過我無噤好彩

大宅

原帖由 buu2 於 09-2-19 14:13 發表
我做左2次iui, 2個醫生都話唔可以食中藥架, 所以我本來都停左食中藥. 但由於第一次失敗左, 開始左第2次iui時, 到day9回醫院check時(本來係check下幾時可以放丁丁的), 但發覺蛋蛋得11mm, 子宮內幕得0.4cm, 根本係唔可 ...

明白哂, Thanks you.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我3次做完都有流啡嫁…是正常的,別擔心…
希望你今次成功啦!

原帖由 Cherry999 於 09-2-19 19:47 發表
I just did iui today ah! And will do again tomorrow... wish us all good luck!!

This is my 3rd time... I don't know whether I should try again if I fail again this time.

After iui today, had some blo ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

要有信心呀!
你唔記得,我只係會遲你一個cycle咋,你要今個cycle先跑出呀,下個到我,知嘛!﹖

原帖由 etmonster 於 09-2-20 17:44 發表
明天就知結果la.. 好緊張... 雖然我都諗住無ka la.. 但好希望有奇蹟... 不過我無噤好彩

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

etmonster,

你點呀﹖bingo沒有﹖無論成功與否,我地都支持你嫁!

原帖由 etmonster 於 09-2-20 17:44 發表

別墅

lalamike,

Sorry.. 噤遲先覆.. 因為要消化吓.. 你下個月到你啦.. 不過吾好好似我噤.. 因為醫生講係bingo咗..不過因為個"+"吾係好深個隻.. 所以佢話.. 吾係好穩.. 要take care(吾好亂食野) .. 又要打安胎針..... 不過可能之前自己身體太差.. 依定就好吾穩.. 所以你如果可以, 不如繼續去睇中醫.. 噤吾會到時bingo時.. 好似我依家噤.. 本來係一件好開心的事.. 不過依家好似隨時會失去.. 我都吾知自己有什麼反應.. 所以雖然尋日全日用黎消化.. 心情好難形容... 不過我會努力ka la.. 你都係要戒口.. 因為原來個子宮太虛.. 就好難keep住個bb.. 你都要努力.. 我會努力keep住佢.. 你都要努力等下個月收到你個good news
原帖由 lalamike 於 09-2-22 11:49 發表
etmonster,

你點呀﹖bingo沒有﹖無論成功與否,我地都支持你嫁!

大宅

Lalamike, thank you!! I will be patient to wait... really hope bingo la. U too! in your coming cycle.

I am really silly, these 2 days feeling a bit dizzy and little pain in the stomach, then makes me think i may be bingo well, these signs won't come this early right... Hmm, another 2 long weeks to wait la..

OH I just wanna share that my doc this time asked me not to go toilet before iui, he wanted me to keep some level of urine when iui is done... Then I also read that this is one of the methods used by Kelly Chan in the magazine.

原帖由 lalamike 於 09-2-21 00:14 發表
我3次做完都有流啡嫁…是正常的,別擔心…
希望你今次成功啦!

大宅

etmonster, no to worry too much, you will be fine!! good that u bingo ma! I think just rest more , don't walk too much! I also had a bit spotting with my first BB (means not so stable), I nearly did not walk at all for a long time... and it's ok!! Take Care!

原帖由 etmonster 於 09-2-22 15:40 發表
lalamike,

Sorry.. 噤遲先覆.. 因為要消化吓.. 你下個月到你啦.. 不過吾好好似我噤.. 因為醫生講係bingo咗..不過因為個"+"吾係好深個隻.. 所以佢話.. 吾係好穩.. 要take care(吾好亂食野) .. 又要打安胎針..... 不 ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

etmonster,

恭喜晒呀…原來你真係bingo左,好鄧你開心呢!我要黐d旺氣,下個cycle同你一樣呢…聽你咁講,我都係要睇番中醫先得,明天就打去book……

你唔好太擔心,因為擔心都會影響bb嫁,你要多d bed rest,一見紅就要瞓床,好多姊妹都係咁講,bb先會黐得穩嫁……另外,你記得依足醫生吩咐,唔好亂食野,定時打安胎針,多d休息。

咁你幾時要再見醫生呀﹖

原帖由 etmonster 於 09-2-22 15:40 發表
lalamike,

Sorry.. 噤遲先覆.. 因為要消化吓.. 你下個月到你啦.. 不過吾好好似我噤.. 因為醫生講係bingo咗..不過因為個"+"吾係好深個隻.. 所以佢話.. 吾係好穩.. 要take care(吾好亂食野) .. 又要打安胎針..... 不 ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

係呀,我第一次同第二次做完iui,都好似當自己有左咁,又成日覺得下腹有d陰陰痛……雖然最後fail,不過,有特徵都好呀…或者真係着床痛呢
係呀,我幾次做iui,醫生都叫我飲好多水,要急急地小便先可以做iui,我都唔知點解,仲以為是因為會令iui過程無咁痛,原來,係對有bb有幫助嗎﹖

咁你要幾時check bingo﹖

原帖由 Cherry999 於 09-2-22 17:45 發表
Lalamike, thank you!! I will be patient to wait... really hope bingo la. U too! in your coming cycle.

I am really silly, these 2 days feeling a bit dizzy and little pain in the stomach, then makes me ...

別墅

多謝你.. 我會努力.. 我會休息多d ka la .. 你要吾要打針or 塞藥.. 你都要努力呀.. 你幾時check bingo
原帖由 Cherry999 於 09-2-22 17:48 發表
etmonster, no to worry too much, you will be fine!! good that u bingo ma! I think just rest more , don't walk too much! I also had a bit spotting with my first BB (means not so stable), I nearly did ...

別墅

lalamike,
2月26日就打針3月3日就去睇醫生.. 我都會休息多d.. 一脈瞓.. 就瞓.. 每日都飲鮮奶+葉酸.. 我諗住可以就多飲雞湯OR花膠湯.. 其實吾知雞精得吾得.. 你都要努力飲中藥.. 你飲個時諗住BB會著床得舒服D.. 你就吾怕.. 你睇個個中醫係邊.. 因為我都想找個中醫睇睇
希望你下個月同我一齊LA
原帖由 lalamike 於 09-2-22 19:21 發表
etmonster,

恭喜晒呀…原來你真係bingo左,好鄧你開心呢!我要黐d旺氣,下個cycle同你一樣呢…聽你咁講,我都係要睇番中醫先得,明天就打去book……

你唔好太擔心,因為擔心都會影響bb嫁,你要多d bed rest,一見紅就要瞓床,好多姊 ...

大宅

etmonster,

恭喜晒你呀, 終於成功左, 可以做牛媽媽啦!!

你之前有無睇開中醫架? 鮮奶,花膠湯唔係個個都飲得架, 我個中醫就話我唔可以飲鮮奶,花膠湯, 老火湯等等. 如果你想睇中醫的話,最好先問問醫生先飲呀.

原帖由 etmonster 於 09-2-22 21:07 發表
lalamike,
2月26日就打針3月3日就去睇醫生.. 我都會休息多d.. 一脈瞓.. 就瞓.. 每日都飲鮮奶+葉酸.. 我諗住可以就多飲雞湯OR花膠湯.. 其實吾知雞精得吾得.. 你都要努力飲中藥.. 你飲個時諗住BB會著床得舒服D.. 你就 ...

別墅

buu2
多謝你
其實我都想.. 不過公司好忙.. 想找個近近地.. 會好d
原帖由 buu2 於 09-2-22 22:29 發表
etmonster,

恭喜晒你呀, 終於成功左, 可以做牛媽媽啦!!

你之前有無睇開中醫架? 鮮奶,花膠湯唔係個個都飲得架, 我個中醫就話我唔可以飲鮮奶,花膠湯, 老火湯等等. 如果你想睇中醫的話,最好先問問醫生先飲呀.

...

大宅

lalamike,

etmonster,

恭喜你呀!!!! 聽到呢個消息真係高興!!!!! 而家你要萬事小心吖!!!:loveliness: 粗重嘢唔好做呀!!多D休息, 得閒瞓下床休息下可以安胎架!!!:loveliness: 放心啦!!!:loveliness: keep 住開心既心情 , BB會攬實你架啦!!!

waowaoB ~ 7 Lbs

別墅

多謝你..不過有一晚要返overnight, 依家好想reject..
原帖由 waowaowao 於 09-2-22 23:16 發表

etmonster,

恭喜你呀!!!! 聽到呢個消息真係高興!!!!! 而家你要萬事小心吖!!!:loveliness: 粗重嘢唔好做呀!!多D休息, 得閒瞓下床休息下可以安胎架!!!:loveliness: 放心啦!!!:loveliness: keep ...

大宅

原帖由 etmonster 於 09-2-22 23:19 發表
多謝你..不過有一晚要返overnight, 依家好想reject..

etmonster,

係呀!! 辛苦就唔好返工啦!!! 而家萬事以阿B為重,不如叫E生開幾日假向屋企休息下安胎啦!!!:lol 我媽咪話頭3個月最緊要架!!!

waowaoB ~ 7 Lbs

首頁
34567...14

尾頁

跳至