跳至

首頁
34567...29

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我個B係0418 B囡呀,
也不知元朗哪幼稚園比較好D?
有沒有好介紹呀?

複式洋房

hi all, am Christy, my girl is 08 Sep 1, any good recommendation for N1?

btw, a suggestion for those nature lovers. i bring my girl to wetland park in weekends. that's the best thing i found to live in TSW so far.

am really keen to make some nice mama friends here, maybe we can organize some activities together for our sweeties.

大宅

hi, 我個仔都是0804bb, 大家好

大宅

吾知大家覺醒元朗英藝好吾好呢?

大宅

HELLO大家好,我阿女係080612出世~

睇返D舊POST,原來而家已經要開始報N1??

大宅

Hi 我細女係0808.請多多指教!

王國長老

畀面勳章 王國長老

各位鼠媽媽鼠爸爸,您們好!

我仔仔的名字是"波波",08年11月19日出生,請多多指教!

我住元朗,在屯門上班;平日和波波多數出沒在元朗巿鎮公園,得閒約埋一齊去玩呀~

別墅

回覆 1# 愛貓 的文章

各位BK 靚媽咪 :

你地好

我個bb都係老鼠仔, 080611出世,

你地有冇人住係天水圍區呢 ?

你地而家係咪已經開始報N1 ?

大宅

大廚勳章 畀面勳章

hi
大家好,我囝囝係15-9-08出世

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

原來呢度好多老鼠架, 我做左個表, 如有錯漏, 請大家多多包涵, 大家黎update下啦!
Longlong0229 0802
CherryIce 080311
謙仔媽咪 080315
chloemummum 0803
cpcat 0803
mingplay 0803
karrie0525 0803
rainrain613 080418
ayaya86 080418 heidi
waisin 0804
cnyeung 0804
catmervin 0805
DoDoSo 080603
糖糖寶寶 080611
yauyau612 080612
ling000ling 0806
applesimon 080715
Agenda 0807
Michelleface 0808
yogayoga 080901
szeyee1999 080908
janechan 080915
gobbylai 080919
yeunglam 080927
頑皮心媽咪 0811
klng28 0811
agnes_tingon 0811
skylark 0811
yyf 0811
愛貓 081119
lijoanne 081128
AnsonBwong 081128
melodylaw 0812
sung米米 081207
cutienat 081228
lun_shan925 090105

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

謙仔媽咪..好耐無見喇~仔仔係咪好乖呢

子爵府

原帖由 cpcat 於 09-8-18 14:35 發表
謙仔媽咪..好耐無見喇~仔仔係咪好乖呢

乖......得去邊吖, 百厭到c, 樓都起左幾層啦!
幾時得閒出黎見下呀?

公爵府

好媽媽勳章

謙仔媽咪

都係你心水清

我家小b已經16個月, 但係仲未識講野ar
同佢講mud佢都明, 但係點都o吾肯開口, 成日講bb話, 雖然d人話男孩子比女孩子講野慢, 但仍然好擔心

其他小朋友既發展又如何? 可以交流下架

原帖由 謙仔媽咪 於 09-8-18 11:25 發表
原來呢度好多老鼠架, 我做左個表, 如有錯漏, 請大家多多包涵, 大家黎update下啦!
Longlong0229 0802 仔
CherryIce 080311仔
謙仔媽咪 080315 仔
chloemummum 0803仔
cpcat 0803仔
mingplay 0803女
karrie0525 0803女 ...

子爵府

原帖由 chloemummum 於 09-8-18 15:26 發表
謙仔媽咪

都係你心水清

同佢講mud佢都明, 但係點都o吾肯開口, 成日講bb話, 雖然d人話男孩子比女孩子講野慢, 但仍然好擔心

其他小朋友 ...

唔緊要架, 佢地以家聽埋聽埋到時就識講架啦!
我大仔都係2歲先講複字, 到2歲3個月就講到句子,
3歲識博嘴tim呀!

大宅

原帖由 謙仔媽咪 於 09-8-18 15:26 發表

乖......得去邊吖, 百厭到c, 樓都起左幾層啦!
幾時得閒出黎見下呀?

我個都好8厭,激到我死死下~!!你又幾時得,我無所謂架

大宅

原帖由 chloemummum 於 09-8-18 15:26 發表
謙仔媽咪

都係你心水清

其他小朋友 ...

我仔成日都講bb話,有時聽到都煩呀,到而家淨係識d好簡單個d字,教佢講其他,佢又唔鬼理我

公爵府

好媽媽勳章

希望係lamouth:

你地有無同bb報playgroup? yl or tsw有無好介紹? 我見好多都要2歲先可以報, 我想早d俾阿囝參加, coz 2歲會報n1, 怕到時面試o吾成功

原帖由 謙仔媽咪 於 09-8-18 15:43 發表

唔緊要架, 佢地以家聽埋聽埋到時就識講架啦!
我大仔都係2歲先講複字, 到2歲3個月就講到句子,
3歲識博嘴tim呀!

公爵府

好媽媽勳章

識少少簡單已經好叻架la

o吾知係咪男仔既關係, 總覺得教佢地野就周圍望, o吾理人

原帖由 cpcat 於 09-8-19 02:14 發表

我仔成日都講bb話,有時聽到都煩呀,到而家淨係識d好簡單個d字,教佢講其他,佢又唔鬼理我

首頁
34567...29

尾頁

跳至