自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我考幼稚園時,老師問既問題都記得.以前d幼稚園讀兩年, 我諗0個時係4歲到掛.
話時話, 我可能潛意識記得前世既野, 因為細個時成日發夢打仗.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

幼稚園interview囉,我仲記得校長考我顏色,我亂答佢都收左我

我媽咪返到屋企仲話我蠢答錯晒,我話番佢:你都冇教過我.:;pppp:

子爵府

媽咪孭住我0係度洗碗.
我估當時歲幾兩歲卦~

男爵府

我諗我最早的記憶係第一日番幼稚園

大宅

醒目開學勳章

幼稚園,好記得老豆睡過頭,細佬係咁喊.

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 MrNosey 於 09-3-9 00:50 發表
我真是好有興趣知道大多數人記得自己細個時的事可以細到幾多歲呢, 記得 d 咩呢, 可否分享一下.

到底我地 d 小朋友長大後會唔會記得我地同佢地一齊渡過兒時的點滴呢...

我自己能夠記得最細的記憶是大約是3 - 4 歲 ...

我而家50歲仲記得3,歲係星加坡住果d事,仲記得果時個樣(我一早冇哂細個時d相)我細個好鍾意照鏡,我仲記得頭髮好曲,面尖尖,眼look look,一照鏡就跳舞唱歌,因為我3個月大父母就移民來香港只帶左大哥走所以係唐姊揍大我.

唐姊當時12,3歲又要返學又要揍我,佢兩個細佬(我兩個唐哥大我兩,三年)我地三個成日跟住唐姊後面一字咁排隊唔岩走開架.
<br><br>

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 MrNosey 於 09-3-9 00:50 發表
我真是好有興趣知道大多數人記得自己細個時的事可以細到幾多歲呢, 記得 d 咩呢, 可否分享一下.

到底我地 d 小朋友長大後會唔會記得我地同佢地一齊渡過兒時的點滴呢...

我自己能夠記得最細的記憶是大約是3 - 4 歲 ...

同你一樣, 3 - 4 歲

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

幼稚園-學校生活點滴, 學校開放日攤位遊戲:D

首頁

尾頁

跳至