懷孕前後

跳至

首頁
34567...9

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 09-5-11 00:28 發表
我都係大約8月尾會生, 醫生話多數會開刀, 不過我 做 產檢 咁耐, 醫 生 仲未 同我 約期!
我諗住下次產檢 問下.

點解你會開刀既, 莫非你上胎都開刀, 同埋你都未去 qe 睇, 咁快知道會開刀既.

複式洋房

政府醫院唔俾帶外來的奶粉O架....

原帖由 gracelam123 於 09-5-11 00:35 發表
時間真係快! 你都就生啦!, 聽生左既媽咪講, 以家佢地食緊s26奶粉,吾知可 吾 可以自己帶奶粉, 吾食佢呢?
等你生左先再請教你, 請問你以家做產檢, 係咪次次都會係 同一個醫生, 定次次都吾同?

你會準備多少條綱褲?
需 ...

柏曦5月19日出世喇

複式洋房

原帖由 annachik 於 09-5-9 20:44 發表

你上胎都係 QE ? 而家幾大呀 ?
我上胎都係 QE wor, 而家就黎 3 歲 la ~~
我係 第一次去產檢, 今年好多人生 bb, 印象中比上次排耐 d 咁, heehee ~ 我估第一次去產檢未必比你揀 !? ...

我大女依家19個月大LU~我上次去左日間個邊檢查,我問醫生幾時知我開刀日子,佢話遲下決定都未遲,我打算20/5係L BLOCK檢查時問下,我去登記時姑娘都話今年又係好多人生丫,不過都好好彩安排到我4月個時去做照結構,你排唔排到丫?
原來QE照結構都OK喎,都照得好詳細差唔多照左半個鐘有多丫!

禁止訪問

大宅

原帖由 man_lo427 於 09-5-11 14:55 發表

我大女依家19個月大LU~我上次去左日間個邊檢查,我問醫生幾時知我開刀日子,佢話遲下決定都未遲,我打算20/5係L BLOCK檢查時問下,我去登記時姑娘都話今年又係好多人生丫,不過都好好彩安排到我4月個時去做照結構,你排 ...

Hi Man_lo427 and annachik

My confinement will also be on beginning of Aug, and this is my 2nd baby, but my 1st time to "QE L BLOCK" will be on end of June, so late la.........
I hope can be upgrade to 2nd class when I stay at QE la.

禁止訪問

大宅

原帖由 gracelam123 於 09-5-11 15:28 發表
我在健康院只係睇過一次之後就全程在qe日間醫 中心到做產檢.到期就會轉 返上L bLOCK睇.所以醫生好 早已經同我講 左, 不過就 無講定日子.
我 見有位廣華生 既媽咪, 10月先生, 醫生 已經同佢約左期開刀, 知道日子同 ...

Your case as same as me, I will be going back to L Block on end of June. When is your confinement date.

民房

原帖由 man_lo427 於 09-5-7 15:25 發表
我預產期25/08,我上胎開刀,今次都會揀開刀,但唔知會比我揀幾時呢,會唔會我20號去產檢時比我揀呢?你19號都係第一次去產檢?

我都係qe生, 上胎開刀, 預產期係27-29/08 (之前話29, 但私家話27), 今胎都應該開刀, 因為私家話我陀得低. 唔知大家到時響G11見唔見到呢?

大宅

原帖由 Peace99 於 09-5-12 15:58 發表

我都係qe生, 上胎開刀, 預產期係27-29/08 (之前話29, 但私家話27), 今胎都應該開刀, 因為私家話我陀得低. 唔知大家到時響G11見唔見到呢?

我都係陀得低, so, need to 開刀, and hope to see you in G11 la.

伯爵府

係咪有兩個二等房架, 我上胎好似係住 e9, 唔係 g11 喎.

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

政府可以開刀咩??? 我而家27週, 仲係陀得低, 咁政府醫院會唔會幫我開刀咖???

複式洋房

原帖由 Peace99 於 09-5-12 15:58 發表

咁我地都有可能撞到喎XDDD,頭先去日間個邊覆診,唔記得左問我會唔會過輕添,不過如果醫生無講應該無事喇可?

複式洋房

原帖由 jenntang 於 09-5-12 16:42 發表
政府可以開刀咩??? 我而家27週, 仲係陀得低, 咁政府醫院會唔會幫我開刀咖???

如果上胎係開刀,就可以揀開刀OR順產,我上次因為阿女無調頭所以要開刀,其實上次醫生問我去唔去做人工調頭,不過我話唔做,揀開刀個醫生有D黑我面丫!XDDDD

不過如果陀得低就可以未必會比你開刀喇!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 09-5-13 08:46 發表
我只係知G11, 因以前 住過. 未聽過 有E 9 , 多少人一間房嫁?

我係住 e9 架, 大房好似係 e2, 當時仲見到有人住 g9 添呀. 我住 e9 就兩個人一間房, 我見都至少有十間八間房添架, 另外有三間係單人房囉. 我反而唔知有 g11.

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

我喺健康院做產檢, 只係見過二次醫生, 兩次見醫生都好似好趕咁.

原帖由 gracelam123 於 09-5-13 08:53 發表
我做產檢時,係醫生主動話我知要開刀既! 我無要求過, 反而
我仲問點解要開刀? 我諗每次做產檢時, 醫生都會睇下排 板, 如果佢覺得有需要, 就會提出, 因政付醫生, 好少 會主動提出開刀的. 通常都係要你順產, special ca ...

首頁
34567...9

尾頁

跳至