自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 monchan 於 09-4-30 21:38 發表
wa...我啱啱續咗$250/month...bb100送Nod 32

我另一a/c都續貴左~~~
08年11月續~~$200.5/月 bb100 only. 另外再幫佢地續家居電話$56.5/月...貴$30到~~

大宅

咁25M簽24個月約$157 送$200百隹現金券係咪至平呀?

男爵府

原帖由 ##21# 於 09-4-30 21:52 發表
咁25M簽24個月約$157 送$200百隹現金券係咪至平呀?

你呢個plan都算好好~~

大宅

我上次25M簽24個月約$157 送$700百隹現金券仲平呀?

男爵府

香港寬頻比呢個PLAN我續約
25M簽24個月
$108x4個月+$147x20個月, 送wifi
=$140/月

原帖由 ##21# 於 09-4-30 21:52 發表

大宅

原帖由 kit7266 於 09-4-30 21:57 發表
香港寬頻比呢個PLAN我續約
25M簽24個月
$108x4個月+$147x20個月, 送wifi
=$140/月

wifi 係咪個手提有上網就用得呀?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

原帖由 高達媽 於 09-4-28 17:21 發表

你住邊呀!, 因為早前網上行做推廣如住公屋人樹, 就有著數
簽24 個月
$110/8 M 送室外WIFI冇限上網
如要SALE 電就PM 我

我都剛剛申請左呢個plan, 不過我簽左30個月, 因為真係好抵, 我仲加多幾十蚊睇埋now, 有3個自選台送, 都係百幾蚊

屋企另外仲有條香港寬頻100M, 二百幾蚊一個月, 男朋友特登申請黎打機用, 不過超唔掂, 滿約應該都唔會再用

自己依家用緊有線, $269有上網+電視
上網好慢, 唔推介, 服務好差, 臨走仲要俾佢呃左幾百蚊, 千萬唔好用有線!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

原帖由 ##21# 於 09-4-30 22:07 發表

wifi 係咪個手提有上網就用得呀?

你手提可以wifi上網就得架喇
如果屋企有notebook的話, 用wifi上網都係超方便

男爵府

原帖由 ##21# 於 09-4-30 21:57 發表
我上次25M簽24個月約$157 送$700百隹現金券仲平呀?

以前簽bb100$48/月,跟住到$96,而家$199
我d plan都係一直貴..係今年冇加有平~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我上星期先同和仔提前解約, 用咁耐嬲咁嬲, 以後冇得上網都唔搵佢.

原帖由 MayKan 於 09-4-29 16:05 發表
我上星期問和記10M寬頻offered $130/M 要簽2年約??

大宅

where? 新客做唔做到?原來我用緊的有線已到期,想轉,please inform

男爵府

好媽媽勳章

子爵府

我用咗香港寬頻好多年,以前用bb25$1XX,早兩個月續約,個Sales話現在好少人用bb25,叫續bb50,$229連wi-fi,個Sales話係至低價,現在唔續遲些會加價,咁就續咗約!

到上月尾又有Sales打電話來叫加$48轉bb100,頭三個月交百幾,之後$277,當然唔肯!我家的設備很舊用唔到bb100,個Sales話保証一定用到,叫用咗先,之後上返香港寬頻測試返個速度,用唔到打返去,之後又話冇單開好慘、幫吓佢......,話俾個優惠價加$38,即$267續兩年bb100!咁個白痴就咁仲咗招!

測試咗後,上載80mbps、下載59mbps,用咗router得16mbps。我問朋友續約價錢,最貴嗰個都係$23X,我打去香港寬頻問,點解價錢貴過人哋咁多和我家電腦設備用唔到bb100想轉返bb50。

之後竟然找咗個"投訴科關小姐"同我講叫我唔好用router,唔用防毒、防火牆...先有100mbps,佢話呢個價係我應承咗冇得減返,有晒電話錄音,合約冇得改。關小姐重覆又重覆嗰幾句,又打比喻話超市買嘢有時平有時貴!(知到自已係超市買貴咗嘢都唔會買足兩年啦!)佢個電話每講一句就會停一秒,攪到我越講越谷氣! 我話去消委會投訴,關小姐話有電話錄音......之後又重覆嗰幾句。

有電話錄音又點,cut邊句都得啦!
最谷氣不是俾人揾笨,係找投訴科D人同我傾,我只係問點解續約貴過人和去唔到bb100。

請各位小心處理續約,Sales一打電話來係冇通知下就會有電話錄音,記得討價還價,Sales講嘢唔好信。
如果唔係就俾人揾笨!

水晶宮

前2日Sales打電話來叫加$48轉bb100,一輪咀...........我話唔洗$就加,要$就收線. bye bye

Mine is : 25M $168

男爵府

[quote]原帖由 aigoma 於 09-5-7 11:08 發表
我用咗香港寬頻好多年,以前用bb25$1XX,早兩個月續約,個Sales話現在好少人用bb25,叫續bb50,$229連wi-fi,個Sales話係至低價,現在唔續遲些會加價,咁就續咗約!

即$267續兩年bb100![/quote]

真係好揾笨,其實sales講乜都唔好信,佢話最低價,
都係廢話...自己上網做揾下d 資料睇下仲好...
我而家知既bb100最低價係hkd199 仲包好多嘢..你呢個hkd267..係唔係只for bb100??

禁止發言

子爵府

頭3個月$183,第4~24個月$267,咩都冇得送。
要捱兩年,交多成千幾蚊。 好過去搶!
而且我家設備用唔到bb100,係續咗約佢叫我上網做測試先知,bb100送俾我都無用。
之前係續bb50送wi-fi,原來係$218。

原帖由 cathycheng131 於 09-5-7 12:51 發表
[quote]原帖由 aigoma 於 09-5-7 11:08 發表
我用咗香港寬頻好多年,以前用bb25$1XX,早兩個月續約,個Sales話現在好少人用bb25,叫續bb50,$229連wi-fi,個Sales話係至低 ...

大宅

原帖由 cathycheng131 於 09-4-28 18:10 發表
頭先揾到d資料,個個人4/12續約

剛續約 ..... HKBN 25M .... $157 月費, 送五百蚊百佳 Coupon, 有三個月免費
24個月

計落: 平均每月$116.5

嘩咁平!有無個sales電話呀?

大宅

原帖由 cathycheng131 於 09-4-28 18:10 發表
頭先揾到d資料,個個人4/12續約

剛續約 ..... HKBN 25M .... $157 月費, 送五百蚊百佳 Coupon, 有三個月免費
24個月

計落: 平均每月$116.5

今日個Sales打嚟話續24個月25M要成$190
佢話無咁平Plan

大宅

原帖由 gardenwoods 於 09-4-29 13:58 發表
請問你地用開既 hkbb 穩唔穩定呀?有無成日上唔到 or 速度時快時慢呀?

我用緊 netvigator 18M,已無約,如再續要 $186 x 24..

另固網電話亦已到期....

請報料,謝謝! ...

唉~~你都算叫平,
我住村屋, 只可以用netvigator.
佢蝦我唔可以用其他公司, 唔俾優惠我lo.
續約仲貴過以前, 緊係唔續啦.
依家無約, $180/月, 得6m.

首頁

尾頁

跳至