自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

可以...無相乾架...游得水...

原帖由 peekaboo2007 於 09-7-6 14:45 發表
想問下我book左個仔去貼, 不過咁啱第一日貼又係第一日學游泳堂. 佢應該係中午前貼, 晚上6:00游, 有冇影響呢?至怕冇哂效用

別墅

仲有幾條問題想問呀﹖

1) 小朋友如果暫時無鼻敏徵狀,但係鼻感同氣管高危一族,可唔可以都做呢﹖三伏可否防犯於未延﹖定要on set左先有用架﹖

2) 係咪所有做過三伏又覺得有效果既人都有戒凍野呀﹖

3) 會唔會氣管先要戒凍野,醫鼻感唔使戒呢呵﹖

男爵府

好媽媽勳章

貼藥個日最好唔好游水,戒生冷野,我女舊年去浸會中醫藥
門診貼,幾個月後鼻敏感真是好著,咳都好著,但佢冇全年戒生冷野,只是當日戒.冇事都可以貼,當是打預防針咁,傷風感冒會少好多.天灸是幾好既,我都有介紹朋友去貼.不過浸會今年既名額好早已經FULL晒.

原帖由 peekaboo2007 於 09-7-6 14:45 發表
想問下我book左個仔去貼, 不過咁啱第一日貼又係第一日學游泳堂. 佢應該係中午前貼, 晚上6:00游, 有冇影響呢?至怕冇哂效用

侯爵府

跟據幫我貼果個人講, 貼完果一日吾好去游水
戒生冷野, 我對仔女第一年就戒得好清, 第二年就無戒啦
我自己就貼完果一個月戒, 之後無戒到

侯爵府

我早兩日看報紙
依家政府的診所都有得貼
但要打電話去預約
我看既係免費報紙
自己上去search 下

男爵府

請問有G6PD 可以貼嗎??

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

岩岩打左去問
已全部full晒
waiting list都成佰幾人
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

原帖由 yingwong 於 09-7-7 13:51 發表
岩岩打左去問
已全部full晒
waiting list都成佰幾人
華夏中醫學院呀何醫師(何樹勛)個到有天灸貼,佢地係最早貼天灸嘅中醫機構,有20幾年喇,收費又公道.分所遍佈港九新界..

男爵府

我上個星期BOOK 左港恩,
佢岩岩打電話叫我改15號先去,
佢話14號BOOKING 太FULL做唔切,

想問咁遲1日係咪真係無問題架??

MANY THANKS!!
不求失,不求得,但求開心得唔得。

別墅

hI!
how much? 我book 果個 $450 ...tks!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

I booked in United Christian Nethersole Community Health Service, it seems very expensive $ 680 for 4 times. (not 3 times)
Kinglong

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今朝個女做左第一次, 佢話冇痕冇痛, 感覺ok !

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我個女都岩岩lunch貼左, 我見佢一路貼一路郁, 以為佢有咩唔舒服, 原來佢話個e師隻手摸到佢好痕
返到屋企就有d 殊殊聲話興, 不過睇佢個樣應該ok啦, 貼差唔多一個鐘頭就meet左

原帖由 jena2468 於 09-7-14 01:52 PM 發表
今朝個女做左第一次, 佢話冇痕冇痛, 感覺ok !

珍珠宮

醒目開學勳章

你囡囡響邊樹貼架? 政府定係華夏呀?

原帖由 Charlotte_mom 於 09-7-14 14:31 發表
我個女都岩岩lunch貼左, 我見佢一路貼一路郁, 以為佢有咩唔舒服, 原來佢話個e師隻手摸到佢好痕
返到屋企就有d 殊殊聲話興, 不過睇佢個樣應該ok啦, 貼差唔多一個鐘頭就meet左

...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

just back home from the clinic, the doctor said i am not suitable , so i have not to stick. Dr said my skin so thin and just asthma. Hope can do it next year.
Kinglong

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

兩間都唔係, 係港恩
原帖由 ho_mama 於 09-7-14 02:38 PM 發表
你囡囡響邊樹貼架? 政府定係華夏呀?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我今日都同個仔去貼左喇. 第一貼應該係比較溫和, 到第三貼先係最勁. 阿仔舊年夏天開始貼, 冬天最涷果三日貼左第二round, 今次已經係第三round喇. 哮喘就冇再番發, 不過鼻敏感就仲有. 希望做埋今round個鼻會再好d. 佢好想養貓.
Latte, 又名臭TE或臭喵

王國長老

養短毛貓好d wor, 長毛貓d毛好輕, 真係周屋飄的, 鼻敏感會好唔舒服
我女次次玩完貓, 對眼都會發炎..........
原帖由 veronna 於 09-7-14 09:38 PM 發表
我今日都同個仔去貼左喇. 第一貼應該係比較溫和, 到第三貼先係最勁. 阿仔舊年夏天開始貼, 冬天最涷果三日貼左第二round, 今次已經係第三round喇. 哮喘就冇再番發, 不過鼻敏感就仲有. 希望做埋今round個鼻會再好d. 佢 ...

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我昨日都貼左..今年好多人啊mouth:mouth:" /> 要等1個鐘呀

以前唔使點等最多都係3個字..可能家下好多人知道好好..所以多人去貼左

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 emily22 於 09-7-15 09:34 發表
我昨日都貼左..今年好多人啊mouth:mouth:" />mouth:" /> 要等1個鐘呀

以前唔使點等最多都係3個字..可能家下好多人知道好好..所以多人去貼左

我都覺得多左好多人. 所以我提早左去, 醫師果度個叔叔話六點幾最多人, 所以我五點幾就去到, 一拖三, 連埋我自己前後四個人, 四十分鐘左右攪惦晒.

今朝開始背部好痕. d"烘"仲係好紅. 希望快d唔痕啦.
Latte, 又名臭TE或臭喵

首頁
34567...8

尾頁

跳至