跳至

首頁
34567...10

尾頁

洋房

原帖由 mianyang_99 於 10-5-10 22:26 發表
HI, mianyang_99, 我認得你仔仔啊! 我囡囡係冬姑頭, 同你同一日報名0個個啊! 我都覺得綠楊英文好d, 不過校舍細小小LAW! 係呢, 請問你學之園係咪都好好架? 我聽D家長講好似唔錯咁喎! 如果係,可能今年九月去考K1

hi, 我仔係0801, 都係大b, 不過都唔收呀....
兩間黎講, 梗係綠楊好好多啦...起碼英文好d.
我仔之前都考到海濱迦南, 不過我冇要個offer...因為校舍細, 課程又一般. ...

洋房

HI, mianyang_99, 我認得你仔仔啊! 我囡囡係冬姑頭, 同你同一日報名0個個啊! 我都覺得綠楊英文好d, 不過校舍細小小LAW! 係呢, 請問你學之園係咪都好好架? 我聽D家長講好似唔錯咁喎! 如果係,可能今年九月去考K1

珍珠宮

原帖由 chunone1976 於 10-5-10 22:49 發表
HI, mianyang_99, 我認得你仔仔啊! 我囡囡係冬姑頭, 同你同一日報名0個個啊! 我都覺得綠楊英文好d, 不過校舍細小小LAW! 係呢, 請問你學之園係咪都好好架? 我聽D家長講好似唔錯咁喎! 如果係,可能今年九月去考K1 ...

Hi, 其實你話你囡囡係0712bb, 我都估係你呢.(報名個日我也問過你).
我之前放棄迦南, 都係因為佢校舍細, 綠楊細唔細我就唔知, 因為冇機會行入去, 阿仔面試個日, 同報名個日一樣, 一入去就話要出去, 扭晒計咁,所以都預左唔收.
學之園係近年口碑唔錯既學校, 買點都係英文教學好...如果你諗住報k1, 似乎就應該比囡囡讀綠楊既n1, 起碼冇咁辛苦catch up.
其實你睇番綠楊個website, 佢地英文教學係逐年增加,所以我估, 由n1讀到k3, 都可以考到d好既英文小學同直資小學.
係呢, 你囡囡而家有冇返緊學?我仔係慧中返緊...個度既課程一般啦, 但校舍就大過迦南一陪lor.

大宅

好呀, THANK YOU!!
原帖由 mianyang_99 於 10-5-10 21:19 發表

咁預祝你interview成功.

複式洋房

我前天收到信,收我兒子下午班,去面試那天,我個仔仔,又扭計,又要我陪,我見其他小朋友都好乖,不用嗎咪陪,我系完全不報希望啦,不過收了都算驚喜,呵呵

珍珠宮

原帖由 misstaisen 於 10-5-11 14:33 發表
我前天收到信,收我兒子下午班,去面試那天,我個仔仔,又扭計,又要我陪,我見其他小朋友都好乖,不用嗎咪陪,我系完全不報希望啦,不過收了都算驚喜,呵呵 ...

恭喜呀, 咁你仔仔幾大?

複式洋房

我仔仔08年7月出世的,不算大
原帖由 mianyang_99 於 10-5-11 16:08 發表

恭喜呀, 咁你仔仔幾大?

珍珠宮

原帖由 misstaisen 於 10-5-11 23:20 發表
我仔仔08年7月出世的,不算大

咁真係唔錯wor....
你有冇其他offer?

大宅

哈哈, 妳仔仔轉左相, 一樣咁可愛....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-12 10:07 發表

你有冇其他offer?

大宅

妳仔仔轉左相, 一樣咁可愛....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-12 10:07 發表

你有冇其他offer?

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-12 16:55 發表
哈哈, 妳仔仔轉左相, 一樣咁可愛....

哈哈,咁都比你見到... thank you~~

大宅

mianyang_99

我打去問左康傑喇, 原來連面試都無呀, 已經FULL晒喇, 真係連諗都唔需要呀.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-10 21:19 發表

咁預祝你interview成功.

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-13 17:05 發表
mianyang_99

我打去問左康傑喇, 原來連面試都無呀, 已經FULL晒喇, 真係連諗都唔需要呀.....

咁你快d打去慧中問下, 我剛係教育王國個邊, 見有個bb0810, 都啱啱in左又收左....

大宅

原帖由 BB13 於 10-5-13 17:05 發表
mianyang_99

咁奇怪!? 呢兩日康傑打俾我話pm有位可以in我個囡, 但c6話覺得返學太遠 (我住荃灣), 所以最後我話唔in喇...

大宅

咁奇怪都有既, 我都係尋日下午打去既, 會唔會係月份問題呢, 我個仔係0810黎, 都係住係荃灣, 咁妳個女宜家有咩學校收左呀.....

原帖由 mokcnine 於 10-5-14 01:21 發表

咁奇怪!? 呢兩日康傑打俾我話pm有位可以in我個囡, 但c6話覺得返學太遠 (我住荃灣), 所以最後我話唔in喇...

大宅

尋日慧中打左黎呀, 約我地面試時間, 如果唔係有慧中, 我估今年真係無N班讀呀....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-13 18:04 發表

咁你快d打去慧中問下, 我剛係教育王國個邊, 見有個bb0810, 都啱啱in左又收左....

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-14 10:07 發表
尋日慧中打左黎呀, 約我地面試時間, 如果唔係有慧中, 我估今年真係無N班讀呀....

good~~
咁幾時去in呀, 我星期一會去見家長...唔知會唔會撞正你面試呢.
其實如果只係讀pn班一年, 慧中都真係ok嫁...

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-14 10:07 發表

如果有需要同啱既話, 我可以留定d校服同書包比你架~~

珍珠宮

原帖由 mokcnine 於 10-5-14 01:21 發表

will u try 慧中?

大宅

宜家安排緊星期六, 睇下可唔可以, 妳星期一要去見家長呀, 通常幾耐見一次架, 係咪講下妳個仔既進度呀....

咁講真喎, 慧中既老師, 俾我既印象唔錯架, 個個都幾好禮貌, 包括打去問野果時, 都幾好禮貌!! 有時打去其他學校問下野, 佢地都好似唔願答咁架.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-14 10:25 發表

good~~
咁幾時去in呀, 我星期一會去見家長...唔知會唔會撞正你面試呢.
其實如果只係讀pn班一年, 慧中都真係ok嫁...

首頁
34567...10

尾頁

跳至