在職全職

跳至

首頁
34567...46

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 kalailai 於 2010/6/2 17:58 發表

我想帶埋我5歲半既囡囡唔知得唔得呀??
不過兩點唔知趕唔趕得切,兩點至幾點呢??

開放時間是 : 中午12時至下午3時25分
我想著有一個時間好一點才打2時 ^^
如果你2點幾來都沒問題
我未去過,這次都是第一次啊 ^^
我想5歲都沒問題,不然要你拋下囡囡我都不忍心~~
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 咖央 於 2010/6/2 15:23 發表

我第一胎緊急開刀0架
今胎, 可以比我揀.
我諗過, 我血壓高, 唔想冒險, 又唔想催生跟住失敗之後又緊急開刀, 所以揀開刀囉.

明白,不過我真的不知道高血壓要開刀,會有什麼影響 ???
你要小心身體 ^^
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

珍珠宮

原帖由 Sweet@family 於 10-6-2 19:54 發表

明白,不過我真的不知道高血壓要開刀,會有什麼影響 ???
你要小心身體 ^^

其實呢, 果度d醫生唔會主動叫我開刀.
只係俾我自己揀.
同講開刀既風險(但無咩提順產我有咩風險)
我自己諗諗下都係開刀.

我怕順產我頂唔到d痛, 會中風

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 咖央 於 2010/6/2 20:04 發表

其實呢, 果度d醫生唔會主動叫我開刀.
只係俾我自己揀.
同講開刀既風險(但無咩提順產我有咩風險)
我自己諗諗下都係開刀.

我怕順產我頂唔到d痛, 會中風 ...

我都沒有常識..這個我沒有想過.
你真的很細心 ^_^

伯爵府

醒目開學勳章

我又有野想問,海洋公園門票,那裡買會平 ???
我好想去呀 ~~

珍珠宮

原帖由 Sweet@family 於 10-6-3 00:02 發表
我好想去呀 ~~

買年票
到你生日果個月, 可以有四張免費票俾你親友一齊去
計落都幾抵
又有d飲食優惠卷
泊車又有優惠

或者, 去中旅社買又得, 有折.

但, 大肚加上帶住大b都係唔好去, 果度咁多斜路, 無咩凳坐, 天氣又熱,係好辛苦0架.

別墅

我上年都買了年票,但今年大肚,年票到7月到期後我應該唔會續住,因為我想這年去的機會不大!

年票真的好抵,去3次便回本啦~ 而且你和老公的生日月份都可以帶4個人入去,買野食又有9折!! 而孩子在3歲以下也是免費的,所以在3歲前買年票真的最抵~

原帖由 Sweet@family 於 10-6-3 00:02 發表
我好想去呀 ~~

別墅

我都係住沙田,歡迎我加入嗎

大宅

原帖由 Sweet@family 於 10-6-2 19:49 發表

如果大大是不是很難洗 ??:loveliness:

我就用花灑沖再浸下再手洗囉...都幾煩

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

唔好意思, Fri.亞囝要上playgroup, 去唔倒.

原帖由 Sweet@family 於 10-6-2 11:05 發表
日期 : 2010年6月11日 (五)
地點 : 馬鞍山體育館 - 遊戲室主題
     奇趣礦洞(新界沙田馬鞍山鞍駿街14 號)
時間 : 2時正 (下午)

~~~ 出席之媽媽登記  ~~~

姓名      出席人數
          ...

伯爵府

醒目開學勳章

唔開心

這幾天囡囡皮膚紅紅,塗了藥膏也無效,昨天去看醫生開了一小瓶藥膏,然後帶囡囡到公園玩,怎知,地下很滑我和囡囡都滑倒在地上,我第一時間看囡囡有沒有事,有位好心婆婆也來問我有沒有事,,..之後我已飛奔回家,趕快看看自已有沒有下身流血,,因為....太心急,,,家裡沒有人看著囡囡....

結果我關門時夾到囡囡手指公,,,,哭得很悽涼呀,,我很心痛好自責........並嘈醒剛返完通霄更下班的老公,我們一起去急症室...

..續/

去到醫院,,因為不是最最緊急....所以也等了2個多小時,,,,其間我很擔心又跑回早上醫生的診所看看,結果都要去醫阮
......續

終於等到見醫生,他說要照x-ray,,,,照完在大堂等....等...幾個小時,等到阿囡第3餐都冇得食...我去問護士,並沒有回應只叫我等....後來我知道他們排錯位所以等黎等去也不到我....唉.....

回家了,,,阿囡手指仍然係腫腫的,,"錄"egg她又cry.....我真不知怎替她去腫.....

唉,.
難為阿囡細細個要受這痛苦
又難為老公冇得zZZzzz,之後又要返夜班,,
死啦,,我真係好冇用......
之前阿囡在大人床碌落地我心痛得要死....
現在又發生,,,,,,,,,...........哎呀..好內疚 x_x
勁不開心....

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 咖央 於 2010/6/3 09:46 發表

買年票
到你生日果個月, 可以有四張免費票俾你親友一齊去
計落都幾抵
又有d飲食優惠卷
泊車又有優惠

或者, 去中旅社買又得, 有折.

但, 大肚加上帶住大b都係唔好去, 果度咁多斜路, 無咩凳坐, 天氣又熱,係好辛苦0架

我都想買年票,聽別人說一年姆姆 次已回本,但我好難會去幾次,我可以一年一次已經很滿足

中旅社有幾多折 ??

我都知會幾辛苦,不過見囡囡看見海洋公畏的廣告對著我說了很多bb話,我想她會有興趣,所以才想帶她去玩玩

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 bluenana 於 2010/6/3 11:31 發表
我上年都買了年票,但今年大肚,年票到7月到期後我應該唔會續住,因為我想這年去的機會不大!

年票真的好抵,去3次便回本啦~ 而且你和老公的生日月份都可以帶4個人入去,買野食又有9折!! 而孩子在3歲以下也是免費的,所以在3歲前買年票真的最抵

我枇想買年票,不過遲些一拖二,真的很吃力,未知自已可以做得恰當.而肛去親都要一家人,要等老公休息才有得去...佢又好忙,機會好渺茫+_+

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 kenny_hk 於 2010/6/3 11:35 發表
我都係住沙田,歡迎我加入嗎

當然歡迎 ^^

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 kalailai 於 2010/6/3 20:16 發表

我就用花灑沖再浸下再手洗囉...都幾煩

我都諗住係咁做,呵~

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 DorothyTsang 於 2010/6/4 00:36 發表
唔好意思, Fri.亞囝要上playgroup, 去唔倒.

唔緊要,唯有等下一次 ^^

大宅

原帖由 Sweet@family 於 10-6-4 23:50 發表
這幾天囡囡皮膚紅紅,塗了藥膏也無效,昨天去看醫生開了一小瓶藥膏,然後帶囡囡到公園玩,怎知,地下很滑我和囡囡都滑們在地上,我第一時間看囡囡有沒有事,炙有位好心婆婆也來問我有沒有事,,..之後我已飛奔回家,趕快看看自 ...

冇事嘛,你都唔想唔好自責啦...

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 kalailai 於 2010/6/5 00:17 發表

冇事嘛,你都唔想唔好自責啦...

今天回醫院checing,護士說一切正常,我才有點安慰.
不然,,.....我,,真係好失敗....
我仲發99皮4../..xyz

別墅

沒事沒事~~ 下次可能看診所的醫生便不用等那麼久~

不要自責啊~~!!

原帖由 Sweet@family 於 10-6-4 23:50 發表
這幾天囡囡皮膚紅紅,塗了藥膏也無效,昨天去看醫生開了一小瓶藥膏,然後帶囡囡到公園玩,怎知,地下很滑我和囡囡都滑倒在地上,我第一時間看囡囡有沒有事,有位好心婆婆也來問我有沒有事,,..之後我已飛奔回家,趕快看看自已 ...

珍珠宮

這幾天囡囡皮膚紅紅,塗了藥膏也無效,昨天去看醫生開了一小瓶藥膏,然後帶囡囡到公園玩,怎知,地下很滑我和囡囡都滑倒在地上,我第一時間看囡囡有沒有事,有位好心婆婆也來問我有沒有事,,..之後我已飛奔回家,趕快看看自已 ...

唔好太內疚, 自呢件事之後, 你就會更小心, 除左look雞蛋, 可以用暖毛巾full住, 其實同look雞蛋一樣可以去瘀.

首頁
34567...46

尾頁

跳至