跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 jojodic 於 10-11-4 14:19 發表

sogo 大減價都係貴,遲D等永安大減價好好多!

係呀?THX~

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 14:34 發表

我陀大仔時, 未就係咁樣囉!

咁依家呢胎唔係咁呀,咪即係囡囡~

大宅

原帖由 stbb06 於 10-11-4 15:13 發表
我出左院喇,我係10月24日入院架,o個朝發現底面褲都濕到過哂(似係血水),我驚係個環攪到穿左水,咪即刻入東區囉,佢地就叫我入院喇,入到去又照超聲波又開夾睇,話唔似係穿水喎,我問佢地咁咩事會咁,佢地只係答我作小產囉, ...

BB冇事就好啦~~~我99都叫我唔好拎重野話子宮會下垂架,方醫生好攪笑,佢好專業架,佢講話冇問題即係冇問題,妳依家可以安心安胎啦

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 03:21 PM 發表

咁依家呢胎唔係咁呀,咪即係囡囡~

其實而家個肚係自己的脂肪, 都未係阿b
我仲要過多兩星期先夠3個月, 真係知d同事幾時開口問我!

男爵府

原帖由 stbb06 於 10-11-4 03:13 PM 發表
我出左院喇,我係10月24日入院架,o個朝發現底面褲都濕到過哂(似係血水),我驚係個環攪到穿左水,咪即刻入東區囉,佢地就叫我入院喇,入到去又照超聲波又開夾睇,話唔似係穿水喎,我問佢地咁咩事會咁,佢地只係答我作小產囉, ...

嗨, 無事就好啦!!
st paul個醫生又真係幾攪笑, 不過佢都係唔想你太擔心!
你除左唔好攞重野, 仲唔好 "烏" 底身攞野呀, 做乜都要慢, 唔好心急呀!

複式洋房

今日去照OSCAR,好在遇到好醫生,仲同我講呢到係咩野果到係咩野,又會講笑,問佢男定女時又會近鏡突登照比我睇,佢話七成係女,係就好了。不過下次檢查係八星期後的事,果時有得照結構,阿女....八星期後再見。

大宅

係呀,好彩我唔洗出去拎貨,全程上網攪掂哂!
唔係就c喇~

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 15:46 發表

嗨, 無事就好啦!!
st paul個醫生又真係幾攪笑, 不過佢都係唔想你太擔心!
你除左唔好攞重野, 仲唔好 "烏" 底身攞野呀, 做乜都要慢, 唔好心急呀!

大宅

原帖由 dorcas910 於 10-11-4 16:17 發表
今日去照OSCAR,好在遇到好醫生,仲同我講呢到係咩野果到係咩野,又會講笑,問佢男定女時又會近鏡突登照比我睇,佢話七成係女,係就好了。不過下次檢查係八星期後的事,果時有得照結構,阿女....八星期後再見。 ...

睇黎5月MAMI暫時陀女既多,我都好想呀

大宅

八星期後先再見到﹐甘其間咪好掛著阿女囉

原帖由 dorcas910 於 10-11-4 16:17 發表
今日去照OSCAR,好在遇到好醫生,仲同我講呢到係咩野果到係咩野,又會講笑,問佢男定女時又會近鏡突登照比我睇,佢話七成係女,係就好了。不過下次檢查係八星期後的事,果時有得照結構,阿女....八星期後再見。 ...

男爵府

大家介口有無介到好清?
bb既皮膚係天生定係媽媽食野會影響架呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 stbb06 於 10-11-4 03:13 PM 發表

方醫生真係幾好嫁,我自己都係睇佢,
佢好識安慰人嫁,又會同你講笑,
真係好好

複式洋房

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 10:44 發表

原來呢個都補血架? 不過我而家食完甜野會嘔, 所以要再等下先食得!

食提子 紅棗,龍眼乾,車厘子都補血
食唔到甜可以試下呢啲。

複式洋房

我無介口呀,但都避忌啲囉,除非真係好想食先食小小吖!個個都同我講,而家享受咗,將來bb受喎。
原帖由 tesstess 於 10-11-4 17:30 發表
大家介口有無介到好清?
bb既皮膚係天生定係媽媽食野會影響架呢?

大宅

陀BB後有D媽媽體質會變得容易燥,紅棗,龍眼乾呢D咁熱嘅係唔食得,食咗就會容易小X,要小心 。我自己就唔食得,我阿媽唔知道,煲咗牛肉水,豬肉+龍眼水俾我飲,兩次飲完都喉嚨痛,勁發惡夢,子宮又痛。我同返醫師講,佢叫我千祈唔好飲。

不過,如果體質受到嘅,就當然唔怕啦。

原帖由 zzzA? 於 10-11-4 21:06 發表

食提子 紅棗,龍眼乾,車厘子都補血
食唔到甜可以試下呢啲。

大宅

我做左oscar啦!!
個姑娘都好好,
一入去c6就問佢可唔可以影低,
佢話唔得,不過就比張相你啦~~~
照果時都好溫柔,
我c6係咁話阿b好活躍,
個姑娘就話係呀,
佢似你嘛,你把口由入黎到而家都未停過
照左大約10分鐘,
阿b有時都唔合作,
個面仔向住我地,
不過最後都度倒頸皮係1.66mm

跟住去驗血,
等左好耐有個姑娘黎,
嘩....佢一黎將我地d資料飛去張枱度,
跟住極不耐煩咁左摷加摷,
第一個就叫我抽血,
心諗大獲啦!!!
我坐低佢又扔左d針筒係枱,
佢搵唔倒扎手既橡筋,
就搵左個膠手套同我扎,
果吓真係驚,
唔知佢會唔會一野拮落黎,
點知到抽時,
佢又好溫柔咁叫我唔洗緊張放鬆d,
抽血都好溫柔唔痛,
不過真係比佢之前既行為嚇死囉

大宅

原帖由 zzzA? 於 10-11-2 16:22 發表
HIHI~~一齊同BB同水瘤對抗
希望之後都係BB WIN!

BB一定會同我地一齊加油努力

大宅

嘩~我係你都驚,個姑娘心情好似勁差咁,不過好彩佢抽血冇一野拮去你度咋!!
原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 11:38 發表
我做左oscar啦!!
個姑娘都好好,
照果時都好溫柔,
個姑娘就話係呀,
佢似你嘛,你把口由入黎到而家都未停過images/smilies/default/bb ...

大宅

原帖由 xglo 於 10-11-2 16:50 發表
唔好咁緊張,祝你一切順利!!

而家頸皮過關,不過仲要等驗血報告,好驚會收到電話呀

大宅

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 11:38 發表
我做左oscar啦!!
個姑娘都好好,
照果時都好溫柔,
個姑娘就話係呀,
佢似你嘛,你把口由入黎到而家都未停過images/smilies/default/bb ...

妳又咁好有相LAW呀,我見去做OSCAR好多兩公婆一齊去,可能咁同姑娘多D野講,我就自己去,同埋早個星期照過,姑娘問我有冇野問佢我都唔知問咩好,果次諗住好小野叫C6唔好去,點知果日人人一PAIRPAIR,我就形單隻影,下次都係唔好LU...........

大宅

原帖由 phantomlaw 於 10-11-2 18:54 發表
呢排天氣甘乾﹐你哋有無身痕啊? 我而家上半身好乾﹐鞋霎霎﹐又痕﹐可唔可以用平時用開果D body lotion/ cream?

聽過話可以搽olive oil﹐係唔係?甘係普通olive oil定係extra virgin olive oil?係唔係即係食用果D? ...

我之前都有痕,跟住搽左QV CREAM就無再痕!!!

首頁

尾頁

跳至