跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 澳門人去的local食肆

Hi BABALALA

唔知阿曼諾有乜特色多食ga, 可否介紹下? 另新口岸葡國餐廳又如何, 直得試嗎, 價錢邊間經濟d?

伯爵府

新口岸葡國餐廳我吾知呀,未試過

阿曼諾佢每日都吾同野食ga,寫左係塊黑板到,好似只係得葡文gaja,您叫士頭婆介紹您丫,佢好好人的

我就好中2食葡式燒乳豬,同葡國火腿(即好大隻脾歌d),佢會cut一片片比您,陪蜜瓜,面飽咁,好正

子爵府

BABALALA

唔該晒你! 希望聖誕去澳門有機會試下阿曼諾!

係啦, 唔知邊到食朱扒飽同水蟹粥好味呀, 你有無好介紹! 我地有11人連小朋友, 可否提供有乜地方食野較好呢?

:wink:

伯爵府

其實好多地方d朱扒飽都好食ga,西灣安記d豬扒幾特別ga,仲之吾好食氹仔大利,歌間懶係出名朱扒飽ge野就得la

子爵府

去一於去西灣安記食豬扒飽!

BABALALA 寫道:
其實好多地方d朱扒飽都好食ga,西灣安記d豬扒幾特別ga,仲之吾好食氹仔大利,歌間懶係出名朱扒飽ge野就得la

別墅

大家會唔會去西施食晚飯.我剛剛31號去Macau,因為即日來回好趕無去到氹仔食韓國燒, 間鋪起路口,唔記得名, 請問各位如果知道個名同電話請話我知, 謝謝

伯爵府

clanna123 寫道:
大家會唔會去西施食晚飯.我剛剛31號去Macau,因為即日來回好趕無去到氹仔食韓國燒, 間鋪起路口,唔記得名, 請問各位如果知道個名同電話請話我知, 謝謝

都吾係好好食姐 吾洗突登係澳門食呢d野wo

別墅

因為我老公好鍾意食西施的魚,但我就麻麻地.我地曾經住過一段時間,我成日都想食地道野,不過佢要返工,只有sunday先出去.佢成日話地道野唔係太好食, 比佢激死.個時我地住消防博物館後面

複式洋房

--delete--

別墅

Re: 澳糷H去的local食肆

我想問新馬路的寶記粉麵係咪唔做啦?? 我去過幾次都無開舖呀! 佢地的咖哩腩好正ga!

民房

我一家大細將會到澳門2天遊, 請介紹必食葡國菜、鮑趐飯店.

洋房

hello all Macau bk sister
cause i liveing uk too long ,i don't know 阿曼諾 ,can you pm address for me please.
thank's a lot

伯爵府

lovelybelle 寫道:
hello all Macau bk sister
cause i liveing uk too long ,i don't know 阿曼諾 ,can you pm address for me please.
thank's a lot

(氹仔)飛能便度街90號

伯爵府

del

洋房

hi BABALALA
thank you very much!

珍珠宮

好媽媽勳章

Sanghy 寫道:
我一家大細將會到澳門2天遊, 請介紹必食葡國菜、鮑趐飯店.

我都想知呀.

大宅

我會recommend船屋﹐海灣﹐or 葡國美食天地。
中菜。。。多數都係陶陶居啦
(但老實講我地想食好味中菜多數會上大陸lor...

子爵府

各位澳門媽咪,
復活節我一家過去澳門反
以前有個朋友帶過我去雀仔園街市附近 d 餐廳仔食野
好細間,食葡國野架,d 價錢好平,廿幾蚊有交易
我最記得果個薯蒜湯,好正
但係我自己唔識去,又搵唔番
唔知妳地知唔知邊度會有呢 d 餐廳(室) ??

到時我智住司打口果間新新,唔知方唔方便呢?

伯爵府

Elim_mama 寫道:
各位澳門媽咪,
復活節我一家過去澳門反
以前有個朋友帶過我去雀仔園街市附近 d 餐廳仔食野
好細間,食葡國野架,d 價錢好平,廿幾蚊有交易
我最記得果個薯蒜湯,好正
但係我自己唔識去,又搵唔番
唔知妳地知唔知邊度會有呢 d 餐廳(室) ??

到時我智住司打口果間新新,唔知方唔方便呢?
邊到係雀仔園街市呀

吾係歌間垃圾坤記下??

伯爵府

MegumiSan 寫道:
我會recommend船屋﹐海灣﹐or 葡國美食天地。
中菜。。。多數都係陶陶居啦
(但老實講我地想食好味中菜多數會上大陸lor...
我琴日去試左ryan ma介紹ge葡國美食天地

歌間野都開左好耐下,但平時真係吾覺眼,我地叫左芝士,馬仲休球同吾知咩雜會(係好傳統ge葡國送,我好中2食)馬介休球就吾掂lor,太實la

個雜會好正,咩都有ga,豬手,豬以,薯仔紅蘿蔔3種吾同ge葡國膠,雞............同埋紅蘿蔔飯,好正,飽到我cc下,好再無叫多個扒吾係實食吾曬

歌到d野好屋企feel,幾傳統ge葡國餐廳,好似返左葡國咁

下次我會去試其他野

首頁

尾頁

跳至