婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

Re: 我有驚恐症

Vrrr,

I also want your doctor's name. Please pm to me.

Thanks a lot,
人在做, 天在看

民房

而家我覺得比個病帶住黎行= =
早幾個月個病突然好返果時
成個人都開朗晒,有自信,好樂觀,外向
但係維持兩個月就打回原形,又發作
而家變返之前咁悲觀,害怕出街,內向,冇自信
根本就冇得控制,我都想有自信,但係都做唔到 :cry:
oiyinmak 寫道:
overlord,

唔使怕, 驚恐症是有得醫的, 是可從心理和藥物治療, 心理方面, 除了學習放鬆之外, 遇驚恐就立即深呼吸, 休息一會, 想想好美麗的景色,此外平時要做運動.

至於你已經成3年時間是這樣, 就一定要去醫及自救,請問你驚恐時對你日常的影響有幾大, 如十分嚴重而經濟許可的話,就要去看私家的精神科, 醫生會開藥,以減少你的恐懼.

民房

今日去睇左亞b介紹比我既醫生
佢話我唔算全部驚恐症,只係包含少少
有d驚症,有d抑鬱
同埋我同佢講之前排左期睇心理學家
佢叫我睇左心理學家先再返去搵佢

唉=.=覺得自己今日有少少多餘
去左等於冇去,同埋我自己本身有食緊政府藥
佢又唔駛比藥我食,去到淨係同佢傾左陣計
就叫我走啦

大宅

hihi

各位, 我都有呢個病, 斷斷續續都有6年la, 我想要亞b個醫生資料, 有無人可以pm我呢?? Thanks!!!

複式洋房

鄭小嫻醫生
大角咀福全街28號地下
tel : 23929212
佢冇得預約, 但可打電話去輪侯, 因為會好多人

複式洋房

Dear bubble- bb

鄭小嫻醫生
大角咀福全街28號地下
tel : 23929212
佢冇得預約, 但可打電話去輪侯, 因為會好多人

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

點解你唔pm比佢??而要公開個醫生呢??

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你公開醫生資料之前係咪應該要問下我可唔可以公開先呢??

民房

我的媽媽己患情緒病十多年,也在政府精神科看症十多年.
最近有位医生說媽媽吃開的精神科药

禁止訪問

好媽媽勳章

民房

Oldcake,
非常感激,多謝.

伯爵府

各位,

我因為嚴重潔癖而害怕別人來我家,
如果知道有人會來的話,會怕到全身發抖,
情緒低落...........有時連老公仔仔都想趕走,
或自己搬走............反正只想一個人住,
好抑鬱 :cry:
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

然後,三星期前,我99介紹我一個家庭醫生,
說他醫好過這種病的人.
我立即去就醫.他給我血清素.
我每天一粒,勁眼訓...一直只想睡...
三星期後他叫我早上再加半粒,吃了加量2天,
前天我一起床便暈倒在洗手間(有生以來第一次暈倒),
昨天更是要扶著東西才能走路,
完全是不能走直,好暈好暈............無法上班...........
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

我家人好緊張,叫我立即停藥,
我打給醫生問,他說不要緊,我是耳水不平衡,
(我自小都沒有這病.)
叫我找人去取耳水不平衡的藥........
結果沒有人肯幫我取藥,因為大家都在生氣我亂服藥.

伯爵府

我也不敢亂停藥,因為我試過一年前自己停藥(也是血清素),
結果頭痛了好幾天,一直作嘔,找不到病因.........

所以昨天開始我減少半粒他要我加的,
再聽99話早晚一雞精,早上雖然還是暈,
但起碼可以上班及自己走路,
現在也有些精神打這篇分享.........

伯爵府

之後,我嘗試在網上查血清素,
其中一篇報導指血清素是給精神病人用的,
但有些私家醫生為了賺錢,連心理病都用這種藥,
易服難戒,是合法的毒品.........

其實我都好想清楚知道為何會這樣?
假如大家有詳盡資料的話請告訴我,謝謝

禁止訪問

好媽媽勳章

民房

我食緊果隻叫VENLAFAXINE HCI
有血清素成份架,但就冇乜副作用囉

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

oldcake 寫道:
kingawa,

我想請問你食果隻藥係咪seroxat呀? 我曾經食過呢隻藥, 又係頭暈暈得好犀利, 暈到起唔到床, 醫生又係話唔關隻藥事,話可能係我血壓低(我自己check過, 正常無低)或耳水唔平衡(我以前都無呢個病), 叫我返診所攞止暈藥

一年前我是吃seroxat,
今次是lexapro,醫生說仲好di,
但我的情況就差佐,除暈外,仲作嘔,
他說是過度期,但難道要兩個月請假去過度嗎?

首頁

尾頁

跳至