跳至

首頁

尾頁

大宅

叉媽, 唔記得響呢樹恭喜你tim!!!
恭喜恭喜! 你同叉b好返末??

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cathy, 唔使恭喜我呀!!!
我...............其實.....................
你睇楚我fb個post就知架喇!!!!
愚人節快樂!!!!!!!!!
執仔之手 與仔偕老

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 叉燒媽 的帖子

义媽, 欺騙哂我哋d感情。 彌補我哋的損失, 你要努力加油呀!

男爵府

小魚毛昨天差點兒唔見左佢, 仲比爸爸好大聲媽咪添。

事原是昨天冇嘜嘢做就成家人去了沙田行行, 出閘後魚毛仔又要話找哥哥, 當時呀哥是第一個出閘但唔知佢行左去邊, 爸爸又唔知點解出唔到閘, 我就望了爸爸個邊, 他拍多一次卡就OK(約5秒)。 說時遲, 那時快就唔見了小魚毛喇! 我心諗咁大鑊爸爸好鬼大聲話我望住個仔都可以唔見得佢mouth:mouth:" />mouth:" />爸爸即時周圍找啦, 我就記得小魚毛話要找哥哥而佢當時是望入閘裡面, 我就即刻望一望閘裡面見唔見到小魚毛啦!? 原來個傻豬真是在裡面, 但佢企左在閘個度被個閘遮住左好彩都有驚無險找得番小魚毛咋, 唔係就..........細路仔睇小一眼都唔掂mouth:mouth:" />mouth:" />mouth:mouth:" />mouth:" />

男爵府

回覆 小丑魚 的帖子

我星期二同班bk媽飲荼又係差d唔見左鐵仔呀~
我以為仍地成班小朋友一齊玩緊,點知鐵仔突然一支箭咁走左去,
好在有個fd睇到,鐵仔就跑左去睇魚,我就比佢嚇到鼻哥窿都冇肉.....

男爵府

回覆 TVb08 的帖子

唉, 佢哋大左成隻luck繩馬騮咁, 有時又唔比人拖真衰。 昨晚我又同聲仔講番呢件事, 叫佢下次唔可以自己走開。

大宅

我小虫都係好恐佈! 事緣佢成日扭計, 物時間都扭一餐, 有一日婆婆接佢放學, 佢行到一半又黎扭計, 發脾四又要婆婆鍚返佢, 拖佢, 婆婆就梗係唔就佢, 要佢自己行啦! 婆婆等咗一陣佢又企定唔郁, 婆婆就利前幾步話走喇, 你就快D黎拖住行喇! 點知大少唔郁不單止, 仲走去石博度坐住唔郁大喊! 婆婆就走去條柱後面扮走咗, 偷睇佢幾時會追黎.

唔相唔識路人甲C9經過, 見佢喊得咁淒涼, 同佢講咗幾句, 拖佢, 佢又俾人拖住行喇! 婆婆立即標出黎接番佢啦!

結果顯示, 我位大少見人就拖, 遲早俾人拐走咗! 唉!

大宅

我同大少講叫佢唔好拖陌生人, 只可以搵警察叔叔同姐姐. 你問佢唔見咗爸媽公婆點算, 答你果時就100分, 但事實上就見人就拖, 都唔知點算!

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小丑魚 發表於 11-4-7 15:20
回覆 TVb08 的帖子

唉, 佢哋大左成隻luck繩馬騮咁, 有時又唔比人拖真衰。 昨晚我又同聲仔講番呢件事 ...

頓頓都試過一去到supermarket即刻四圍衝,
我周圍搵都唔見佢, 嚇到鼻哥窿都無肉!

不過搵到佢後, 我又"呢"埋唔俾佢見到,
我自己就"目及"到佢實囉,
等佢搵唔到我, 驚下都好!

但可惜下次再去都又係咁囉
執仔之手 與仔偕老

男爵府

姊妹們,

呢排個個都好忙? 冇人進來吹吹水。 我終於趕完盤數喇! 現在執埋些手尾, 下個月11號返新工喇! 今次真是會走架啦, 唔會走回頭。

大宅

回覆 小丑魚 的帖子

gd喇! 你新公司肯等你成個月, 証明你係人材!

王國長老

小丑魚 發表於 11-4-21 16:24
姊妹們,

呢排個個都好忙? 冇人進來吹吹水。 我終於趕完盤數喇! 現在執埋些手尾, 下個月11號返新工喇! :wa ...

終於都係要走喇??
點解呀? 唔係同舊公司傾好數嗎?
執仔之手 與仔偕老

大宅

你新公司真係好人喎!等你咁耐!點解最終都走呀?

男爵府

回覆 kb7724 的帖子

新公司想我3號上班, 但老爺要在5-6日做出殯儀式, 費事返2天又請假, 新公司也體諒, 所以11號才正式上班。

男爵府

回覆 小虫媽媽 的帖子

新公司福利好好, 其中一樣是醫療保到小朋友19歲, 你話係咪好吸引。 另, 你哋申請了學卷制未呀?

大宅

小丑魚, 你老爺走咗....節哀! 希望你同魚爸爸都唔好太傷心!
新公司醫療真係好吸引! 依呀, 我仲未填學卷呀!!!

男爵府

回覆 kb7724 的帖子

有心喇! 老爺都好體諒我哋, 住了一個星期醫院就走了。 係呢, 你返了工幾天, 公主習慣了嗎?

王國長老

小丑魚 發表於 11-5-3 09:34
回覆 小虫媽媽 的帖子

新公司福利好好, 其中一樣是醫療保到小朋友19歲, 你話係咪好吸引。 另, 你哋申請了 ...

我收到張cert喇
執仔之手 與仔偕老

男爵府

回覆 叉燒媽 的帖子

棵大岩洞你種? 種到開花好叻叻呀! 义燒媽, BK轉了新版唔係好識用, 我想回應番你哋講GE嘢, 應該chick甚麼?

王國長老

小丑魚 發表於 11-5-3 17:06
回覆 叉燒媽 的帖子

棵大岩洞你種? 種到開花好叻叻呀! 义燒媽, BK轉了新版唔係好識用, 我想回應番你哋講G ...

如果你想quote返段野可以用引用,
或者如果只係簡短的回覆可以用"點評"都得~
執仔之手 與仔偕老

首頁

尾頁

跳至