自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

男爵府

今朝停課係好事,小朋友好易俾大風吹起,爸爸媽媽會好擔心架。如果個別住屋附近危險不能返工,咪同老板講返唔到。唔須要責怪天文台,佢地今次已經表現得好好,早一日已經講個風係勁風,8 號波係主要影響晚上,早上會改發3 號,所以大多數人都預咗返工,唔使返學都係教署決定嘅。

大宅

我都係超大雨wor.......
個房既窗台又開始滲水

原文章由 bowling2004 於 08-9-24 10:35 AM 發表
我而家呢邊落緊超大雨!
d細路如果返左學一陣間都唔知點算。

禁止訪問

大宅

畀面勳章

驚咩呀~成個topic講得最好係你啦,我"叻"過你呀,溏心風暴,我"捱"到5集呀!

果d人自己開topic鬧咩都未清楚,(齋睇第一個post,人人都以為佢有個小孩要上學,埋怨人地好停課),比人質幾句就頂唔順。最慘比佢鬧的"天文台",連反駁都無機會。

原文章由 bowling2004 於 08-9-24 10:30 發表
好驚呀~ 佢而家唔淨止鬧天文台,仲鬧埋我呀~

水晶宮

畀面勳章

你心地真係好! 直頭好到冇得頂!

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 10:38 發表
至從上次個易搵架飛落街..
應該係吊住向天台

我就超驚...

好彩上次無整到人咋....

禁止訪問

男爵府

樓主, 唔係得你老公一個係地盤工作, 只少我老公都係, 但我地都覺得天文台今次做得好好, 我都明白地盤係有一定危險性, 唯有當老公出門口時再叮足一聲"萬事小心"lor
原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 10:35 發表
我老公就係負責地盤"安全"架lor....
我當然相信佢既判斷能力...

但有時意外既野好難遘架麻....

不過我唸佢今日d工人應該唔駛開工瓜.....
工人唔駛開工就唔駛出地盤,咁就安全好多

...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 bowling2004 於 08-9-24 10:36 發表
我都想開topic呻下,我買左咁多年六合彩都唔見我中頭獎!
馬會真係不知所謂!

我都係,抽獎抽左咁多年,一次都冇中過,真係不知所謂!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 10:31 發表
算啦,講道理又好咩都好啦...
我老公唔出門都出左......
每件事個個感受都唔同既

我真係覺得佢有問題先出黎呻下
我唔係"係又鬧唔係又鬧"

呻完就算架啦

...

點解剩係你覺得你老公危險 人地就唔危險 ???

大把人都要返工啦 , 警察、消防.......人地咪仲辛苦 ,

做人唔好咁自私好

禁止訪問

大宅

原文章由 bowling2004 於 08-9-24 10:41 發表
你心地真係好! 直頭好到冇得頂!

咁而家仲關唔關教局事?!?!?!?!?!
定係勞工處不知所謂,咁既天仲要人老公返工.

我老闆都不知所謂,今日唔放我假返去湊女

水晶宮

原文章由 NewSnoopy 於 08-9-24 10:39 發表
驚咩呀~成個topic講得最好係你啦,我"叻"過你呀,溏心風暴,我"捱"到5集呀!

果d人自己開topic鬧咩都未清楚,(齋睇第一個post,人人都以為佢有個小孩要上學,埋怨人地好停課),比人質幾句就頂唔順。最慘比佢鬧的"天文台 ...

毫無還擊之力........死得好慘烈

水晶宮

原文章由 yuet 於 08-9-24 10:47 發表

咁而家仲關唔關教局事?!?!?!?!?!
定係勞工處不知所謂,咁既天仲要人老公返工.

我老闆都不知所謂,今日唔放我假返去湊女

一睇到鬧依句 , 就覺得好好笑

水晶宮

原文章由 gion 於 08-9-24 10:43 發表

我都係,抽獎抽左咁多年,一次都冇中過,真係不知所謂!

禁止訪問

大宅

原文章由 洛婷 於 08-9-24 10:50 發表

一睇到鬧依句 , 就覺得好好笑

妳妳妳仲咩笑我, 我話妳不知所謂 ,
人地真係想返去湊女架

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

今朝先同同事討論,今次天文台仲有無人鬧呢, 我同事話無喇卦, 今次安排得幾好呀,,,,,,,,,,,,,,點知, d人真係鬧上癮, 係唔係都鍾意投訴一餐, 正宗雞蛋裡挑骨頭
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

天文台係根據一套客觀測風標準決定掛風球,至於學生是否停課,個市開唔開,唔關天文台事。
今早出街仍然感到大風,唔出奇,三號風球嘛!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

停課o岩丫.
教育局今次一早講, 好好呀~
橫風橫雨, d 小朋友留係屋企安全好多.

樓主你有o麥好嬲?
你嬲要返工咋?

大宅

尋日有啲家長都"on"居啦, 教育局清晨5點幾宣佈左幼稚園唔洗番學, 嗰啲家長仲帶子女番學, 喺打風嘅日子好心佢留意下新聞啦, "on"居居出左門口仲好意思賴呢個呢嗰個冇通知, 呢啲真係"不知所謂"啦.

首頁
56789...11

尾頁

跳至