懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

話時話, 縛帶巾巾邊樹買 ? 我去咗荷花 (Shatin, MK ) , & 屋企附近药房都無 wor !

複式洋房

原帖由 annachik 於 09-7-20 14:45 發表

吓, 嗰日先見 ???
我 聽日去照 u/s (唔知點解無 la la 有得照 ?) , 19/8 見麻醉 la ~

我都唔知點解醫生話11/8先見麻醉師,我上次都係生之前1-2星期去見嫁,我星期5返去覆診時再問下佢先得!你因咩事要開刀?係咪未調頭?如果係可能佢想CONFIRM下你係咪仲未調頭,我上次因為阿女無調頭所以先要開刀生,而且臨開刀之前個幾個鐘都同我照多次丫,我估如果真係調左頭佢應該會趕我走,叫我等順產XDDDDDDDDD

別墅

原帖由 man_lo427 於 09-7-21 12:29 發表

我都唔知點解醫生話11/8先見麻醉師,我上次都係生之前1-2星期去見嫁,我星期5返去覆診時再問下佢先得!你因咩事要開刀?係咪未調頭?如果係可能佢想CONFIRM下你係咪仲未調頭,我上次因為阿女無調頭所以先要開刀生,而且臨 ...

我 u/s only check 頭圍, 肚圍 & 脚長, 排咗 35 mins, 照咗 2 mins , 跟住個姑娘叫我下次準時睇 E 生 ~~

BB 個位置 ... 打橫 tan 响處, 好"嘆" 咁款 !!
真係激 c !!

複式洋房

原帖由 annachik 於 09-7-24 09:57 發表

我 u/s only check 頭圍, 肚圍 & 脚長, 排咗 35 mins, 照咗 2 mins , 跟住個姑娘叫我下次準時睇 E 生 ~~

BB 個位置 ... 打橫 tan 响處, 好"嘆" 咁款 !!
真係激 c !! ...

打橫攤係到,咁你個肚咪好橫囉? 我今日岩岩覆完診,但唔知點解輕過上之覆診,醫生按完肚話想CHECK下BB頭仔向下未,所以就同我BOOK左星期一照超聲波,同埋見我輕左就叫左我即時上去B3聽肚,好彩聽肚報告都一切正常,
但其實都有少少擔心丫,因為見醫生時佢就話想知頭仔向下未所以比我去照,但比左排板姑娘時,佢地睇完就話醫生話我子宮細,所以叫我去照,都唔知邊個真!

別墅

萬寧,屈臣氏都有

原帖由 annachik 於 09-7-20 14:57 發表
話時話, 縛帶巾巾邊樹買 ? 我去咗荷花 (Shatin, MK ) , & 屋企附近药房都無 wor !

男爵府

回覆 50# may123 的文章

想問下響PWH生GE公務員媽咪~一去到醫院應該去7/F,定9/F呀?
上次去PWH排期,醫院比D資料話已登記的私家病人可直接上9/F,咁我算唔算係已登記的私家病人呢?

別墅

以我所知都係去7/F先,話俾姑娘知你係公務員或其家屬,到時有二等或頭等房先安排你上9/F。

原帖由 carman2412 於 09-7-24 15:23 發表
想問下響PWH生GE公務員媽咪~一去到醫院應該去7/F,定9/F呀?
上次去PWH排期,醫院比D資料話已登記的私家病人可直接上9/F,咁我算唔算係已登記的私家病人呢?

別墅

原帖由 man_lo427 於 09-7-24 13:43 發表

打橫攤係到,咁你個肚咪好橫囉? 我今日岩岩覆完診,但唔知點解輕過上之覆診,醫生按完肚話想CHECK下BB頭仔向下未,所以就同我BOOK左星期一照超聲波,同埋見我輕左就叫左我即時上去B3聽肚,好彩聽肚報告都一切正常,
但其 ...

無錯, 我個肚咪好橫 !! 好醜怪 ~~~~
aiya, 好彩 d report ok, 嚇 c 人 lah !

別墅

原帖由 fatlokam 於 09-7-24 13:53 發表
萬寧,屈臣氏都有

Thank you !

男爵府

原帖由 annachik 於 09-7-20 14:45 發表

吓, 嗰日先見 ???
我 聽日去照 u/s (唔知點解無 la la 有得照 ?) , 19/8 見麻醉 la ~

O... 點解你有得照 u/s ?
我都係19/8 見麻醉呀~ 我2:45PM呀~
你呢??

男爵府

我想問下公務員住頭等or二等要幾錢

大宅

原帖由 anubisking 於 09-8-6 22:56 發表
我想問下公務員住頭等or二等要幾錢

頭等 - $30X
二等 - $2XX

唔記得詳細價錢.....

大宅

好媽媽勳章

PWH我係今年一月尾生,你必須去7樓問左姑娘,CHECK左有房先上九樓,所謂已登記既私家病人係一早預先已俾左DEPOSIT(即係非公務員,俾幾千元住一晚果D).要住9樓,真係睇下到時FULL唔FULL.公務員太太唔屬於已登記,無優先架.

男爵府

點解你可以book 到開刀既??是否第2胎??

原帖由 annachik 於 09-7-18 02:55 發表
Hello ~~ 個 thread 揾咗好耐先揾得返 ~~

想同大家講聲, 我剛剛在 QE book 咗開刀日子 : 8 月 31 , 咁會早一日入院 ~~ 不過未 confirm 到老公可否陪產, 話怕 H1N1 wor ... 我同老公都有 d 唔開心呀 !! ...

首頁

尾頁

跳至