興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Re: 荃灣有好抵既peppa pig DVD賣

WHY2005

我唔知係未同GC一樣, 等佢返左貨後打比我, 我去睇下未知囉!, 係未
WHY2005 寫道:
[quote]
lyanlyan3 寫道:
HI

各位媽咪
岩岩我打佢問左呀, 現無貨, 我己留左電話比佢地, 一有貨會打比我地

lyanlyan3,
請問你知唔知係咪同GC果個系列一樣呢?[/quote]
我家有位小主人

大宅

好呀, 唔該晒!

WHY2005

我唔知係未同GC一樣, 等佢返左貨後打比我, 我去睇下未知囉!, 係未[quote]
WHY2005 寫道:
[quote]
HI

各位媽咪
岩岩我打佢問左呀, 現無貨, 我己留左電話比佢地, 一有貨會打比我地

lyanlyan3,
請問你知唔知係咪同GC果個系列一樣呢?[/quote][/quote]
http://bd.lilypie.com/AIx9p8.png?r=a657272

大宅

如果join member, 要付會費嗎
milk72116 寫道:
我今日買左一盒,好抵,想介紹比大家,一盒有4隻dvd,但冇贈品,每隻dvd有二集,每集有6-7個主題~
4dvd合共51個主題~老闆話係full set,冇分上下集,
我開左第一集睇,冇問題,其他就未check,
可以選擇中文or英文字幕,國語or英文語言~
因為吾貴,當普通dvd比女女睇都吾錯~
一盒正價$90元,即時join埋做會員有8折,
老闆話好好賣,有機會冇現貨,但可以訂~
或者去賣之前打電話去問下先~
地址:荃灣路德圍嘉新大廈海誠書屋
電話:24022918
希望幫到想買豬小妹既媽咪喇~~~

大宅

真係等到頸都長,幾時先有貨? :-(

大宅

畀面勳章

各位,

已經有貨番,不過打電話比我的女士講因為番貨唔多,所以之前有打電話留貨的人,才會優先打電話比佢地去取貨呀!
囡囡媽

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有冇媽咪可以借比我睇下呢?

大宅

HI

SAT 佢己打比我啦, 我諗我今日會去買, 不過我老公岩岩同我取左啦, 我今晚回到家先睇
因我想幫朋友買多套, 但我老公話個老細只留給訂d 媽咪呀,

第一集 第二集 第三集 第四集
踏水坑 媽咪的電腦 秘密 新鞋子
恐龍先生不見了 接球 放風箏 園遊會
好朋友 爸爸的眼光鏡 野餐 媽媽豬的生日
波麗鸚鵡 種籽變大樹 樂器演奏 牙仙子
捉迷藏 打嗝 青蛙、蝴蝶、蟲蟲 新車
上學去 腳踏車 打扮 尋寶記

第五集 第六集 第七集 第八集
珮珮生病了 雷陣雨 博物館 海攤
下雪了 洗車記 大熱天 細腿先生
溫帝城堡 午餐 柯洛伊的木偶戲 爺爺豬的船
柯洛伊堂姐 露營 爸爸豬減肥記 買東西
鬆餅 愛睡公主 收拾房間 珮珮的生日
臨時褓母 樹屋 遊樂場 爸爸的攝影機
芭蕾舞課 化妝舞會 爸爸掛圖畫 舞台劇
我家有位小主人

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都有興趣想買...但係你地講到咁難買既 :-(
點先可以買到唷?

別墅

我昨天都去攞了,質素非常好,同gc個demo一樣
我之前都行過幾間書店問過都無,好彩有人報料先知荃灣有,我專登坐成個鐘去買
另外仲買了pororo, Bob builder

大宅

ysy111104

今早我睇左少少, 真係同GC 個DEMO 一樣好清, 我幾鐘意係D 笑聲,我個女听到都有少
不過擒日係我老公去取, 佢一取咁就走啦, 等我下次自己去睇下有無平野先, 你買左果2隻係乜東東
真係好多謝個媽咪提供, TKS
我家有位小主人

男爵府

2011至尊種植勳章

ysy111104, lyanlyan3,

我老公尋日都去攞左, 個老細又係推介 pororo 喎, 佢話好多人買咖喎 ... ... 不過我未聽過呢個卡通, 所以無買到

我想問 gc 隻 demo 碟點先攞到咖??

仲有呢, 我尋晚睇左第一隻 peppa pig, 覺得個畫面有 d 震/閃, 尤其係當 d 人物笑o個時, 就更加覺.
我用左 3 部不同牌子的 dvd 機睇, 都係咁.
你地o個套有無呢個問題呢??

大宅

我尋日都去買左, 個晝面好靚喎, 同DEMO一樣, 不過係o的聲沙少少, 但都接受到, 去GC買都成$9XX啦, 而家就好抵, 同埋佢既中文字幕係繁體喎,你地有冇留意呀? 之前我聽講話簡體麻!

之後我仲買左pororo, 老細介紹既, 佢開過俾我睇, 覺得公仔幾生動, 幾吸引!
http://bd.lilypie.com/AIx9p8.png?r=a657272

大宅

monkichi

今早我比個女睇, 我自己都無睇過, 等我放工後返家睇下先
你想取demo 碟,我係上次買左一套係phonics kingdom 先送比我呀
我真係睇下 pororo係d 乜呀, why2005 媽咪買左啦 幾錢,
搵日我得閒時帶個女去荃灣睇下先

why2005

你睇下係未依一套, click here 果到呀

monkichi 寫道:
ysy111104, lyanlyan3,

我老公尋日都去攞左, 個老細又係推介 pororo 喎, 佢話好多人買咖喎 ... ... 不過我未聽過呢個卡通, 所以無買到

我想問 gc 隻 demo 碟點先攞到咖??

仲有呢, 我尋晚睇左第一隻 peppa pig, 覺得個畫面有 d 震/閃, 尤其係當 d 人物笑o個時, 就更加覺.
我用左 3 部不同牌子的 dvd 機睇, 都係咁.
你地o個套有無呢個問題呢??
click here
我家有位小主人

別墅

我張demo碟係上次去bb展時gc送架(有兩個故事),不過gc個網都有post到其中少少片段上來,你可以去看看(不過個故事未完)
我又唔覺隻碟震喎!

pororo都係老板介紹比我,係韓國卡通,我覺d動畫整得好靚,又唔貴,所以買咗

另外一套係玩具反斗城見到出了很多玩具套卡通bob builder(roadshow 都有播),係講一班建築工人(用泥膠做的卡通人物)如何合作面對困難同如何解決問題,我係roadshow見到時都已經鍾意,所以見到有就買咗

男爵府

2011至尊種植勳章

Bob the builder 宜家逢星期六日下午 4:30 亞視國際台播 (都播左幾個星期, 之前呢個時段係播 peppa pig).

我上個星期六上午, 好似 8 點幾, o係亞視國際台睇到重播 peppa pig. 不過我頭先上亞視個網站睇 節目表, 佢又無寫到..... 但係我真係見到佢播 peppa pig, 仲用 dvd 錄影機錄低左 tim

我 compare 番電視播的 peppa pig 同隻 dvd 的畫面. 電視畫面整體比較暗, d 顏色無 dvd 咁鮮艷, 不過就好穩定, 無閃.

別墅

PORORO參考

大宅

ysy111104

pororo 係幾錢呀, 你都未講
我家有位小主人

大宅

monkichi

請問你有無準確時間, 係sat 亞視國際台播同埋早上幾點播
我家有位小主人

別墅

唔好意思
荃灣書店
1.pororo set(2隻dvd加1本小畫冊)$38
2.bob the builder set(唔記得7定9隻dvd)$120
會員有8折

ysy111104

pororo 係幾錢呀, 你都未講

大宅

monkichi

請問你有無準確時間, 係sat 亞視國際台播同埋早上幾點播

pororo真係幾得意, 唔係貴, 有2盒, 一共4隻碟, 都有好多個故事, $38一盒兩隻dvd, 如果join member, 就有8折, 好抵!岩呀, 係你指果隻!

首頁
12345...7

尾頁

跳至