影視娛樂

跳至

首頁
45678...84

尾頁

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

關仁隱事:搭船嫌棄從良女星
2011年11月01日
內地影后「搭船」之前到香港宣傳電影,順便出席內地電影節喺香港舉行嘅活動。咁啱電影節入面有香港女演員「一剔」嘅片,自然要一齊出席活動。不過搭船好嫌棄呢位拍過三級片、但今日已從良嘅一剔,佢一早同公關講明唔會同佢合照。
好衰唔衰班記者見到兩個靚女,即刻要求合照,搭船就企硬唔肯,覺得自己係影后,冇理由同二打六女星影相,咁一剔都好識做行開,剩番搭船同套戲嘅導演喇。點知閃光燈一閃,有個黑影插咗入嚟,原來係去而復返嘅一剔,呢鋪搭船真係冇仇報。好在主辦單位知佢㷫,入席食飯時隔離咗佢哋咋。

「搭船」= 秦海璐
「一剔」= ??

connielamyee  舒旗???  發表於 11-11-1 09:40
很想知道,追夢的人是如何踏出第一步?

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

「一剔」= "香港女演員"

公爵府

回覆 22May 的帖子

大宅

關仁隱事:搭船嫌棄從良女星2011年11月01日

內地影后「搭船」之前到香港宣傳電影,順便出席內地電影節喺香港舉行嘅活動。咁啱電影節入面有香港女演員「一剔」嘅片,自然要一齊出席活動。不過搭船好嫌棄呢位拍過三級片、但今日已從良嘅一剔,佢一早同公關講明唔會同佢合照。
好衰唔衰班記者見到兩個靚女,即刻要求合照,搭船就企硬唔肯,覺得自己係影后,冇理由同二打六女星影相,咁一剔都好識做行開,剩番搭船同套戲嘅導演喇。點知閃光燈一閃,有個黑影插咗入嚟,原來係去而復返嘅一剔,呢鋪搭船真係冇仇報。好在主辦單位知佢㷫,入席食飯時隔離咗佢哋咋。

「搭船」= 秦海璐
「一剔」= 温碧霞

http://lux.hexun.com.tw/2011-10-20/134385348.html

22May  勁  發表於 11-11-1 17:37

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

michtony 發表於 11-11-1 12:40

有道理~

子爵府

關仁隱事:「飛標」誓阻攝青姐發達
2011年11月02日
最近有個江湖傳聞話金牌監製夫妻檔「生蠔哥」同「攝青姐」將會過檔「百科」嘅免費電視台,不過關仁收到風,百科之前的確係同佢兩公婆斟過,但最後百科因為成功搵咗金牌寫手「飛標」,所以攝青姐同生蠔哥肯定冇得過檔。
事關飛標同生蠔早年合作已經反晒面,飛標今次答應百科過檔,條件之一就係百科唔可以搵生蠔同攝青,由於百科認為一部劇成唔成功係睇劇本同演員,既然飛標過嚟幫手,佢亦尊重對方意思。再講,百科嚟緊方針係拍劇搵寫手做主導,而唔係過往電視台咁監製做話事人,既然係咁,根本唔使咁多人工請個監製過嚟,不如將嚿錢用嚟請多幾個好寫手好過。

「飛標」= 張華標
「生蠔哥」= 劉家豪
「攝青姐」= 梅小菁
「百科」= 王維基

子爵府

關仁隱事:「小章魚」陰招封殺「癲鳳」
2011年11月03日
女星「癲鳳」轉咗新經理人後,是非多到不得了,佢間新經理人公司周圍辣火頭,終於辣㷫咗紅女星「小章魚」,小章魚本身都唔係省油嘅燈,以前就只有佢借人上位,家佢俾癲鳳食住嚟上,係咁借佢嚟宣傳自己,小章魚梗係嬲到爆炸啦,私底下同啲圈中朋友係咁呻,話癲鳳嗰邊嘅手段好 cheap,小章魚為防癲鳳再借佢嚟製造話題,佢同電影公司事先講明,如果兩個人一齊開工,索性唔好畀傳媒嚟採訪,盡量唔好安排佢兩個同場做宣傳,仲話以後如果要接戲,有癲鳳嘅話,小章魚就一定唔會接,講到底小章魚嘅 market已經世界通行,佢咁講擺明想暗中封殺癲鳳。

「癲鳳」= PG
「小章魚」= 章子怡

子爵府

關仁隱事:「夾夾」水樽屙尿嚇走拍檔
2011年11月04日
Band壇以前有隊好紅嘅組合「夾埋一塊」,本來佢哋喺音樂上嘅合作都算得心應手,做過唔少出色嘅音樂,可惜佢哋其中有個成員「夾夾」嘅性格古古怪怪,又成日做埋啲無厘頭嘅嘢,令人費解。「阿埋」就係因為頂唔順夾夾咁騎呢,忍無可忍先要同佢拆夥。
有 Band壇口痕友話畀關仁知,阿埋最頂唔順嘅係、夾夾好鍾意人有三急要小解時,隨手攞起水樽、水杯之類嘅嘢隨處搞掂,就算有廁所喺隔籬佢都但求就手,完全唔理 衞生問題,不過最難頂係有次夾夾竟然隨手攞起錄音室入面煲水飲嘅水煲……當時錄音室入面嘅人你眼望我眼,大家對住個水煲即刻想嘔!

「夾埋一塊」= 達明一派
「夾夾」= 劉以達
「阿埋」= 黃耀明

子爵府

關仁隱事:「皇上」密室慶生
2011年11月06日
「皇上」同「拉鏈」拍拖已經係公開嘅秘密,但係唔知點解咁多年佢哋點都唔肯公開,不過難得拉鏈唔介意,繼續做皇上背後嘅女人,既然要女朋友咁難為,皇上梗係要吓女友畀啲甜頭,好似啱啱皇上過生日,佢公開話開 party會預埋拉鏈,但係狗仔隊等成晚都冇收穫,唔通皇上隨便講吓就算?
不過關仁就八到皇上真係有開 party,佢喺某私人會所訂咗地方搞,但為免俾人發現,佢搵第三者兼傳媒唔識嘅朋友出面訂房,咁咪神不知鬼不覺囉,嗰晚皇上同拉鏈以及成班朋友冇後顧之憂係咁狂歡,拉鏈喺現場十足女主人,咩威都攞晒喇!

「皇上」= 郭富城
「拉鏈」= 熊黛林

子爵府

關仁隱事:「大力」戒煙唔成
2011年11月06日
零污染天后「咖喱」形象一向好健康,佢同青梅竹馬老公「大力」結咗婚之後,形象繼續保持得純過蒸餾水,生埋仔之後,一家三口生活得好鬼幸福,不過咖喱想生多個 BB,所以成日叫老公戒煙,仲唔畀佢一身煙味埋身,之後大力都叫做戒過一排,不過煙癮難忍,關仁前幾日見到大力喺禮拜日撇甩妻兒,約埋個同性朋友 tea一 tea,佢為咗可以吸煙,仲特別揀坐露天位,關仁見佢同朋友猛傾車經,睇嚟大力咁大煙癮,咖喱嘅造 B計劃又被迫再延遲。

「咖喱」= Kelly
「大力」= Alex

子爵府

關仁隱事:「熊貓」真情錯付
2011年11月06日

豪門第三代「 King Kong」同潛水女王「熊貓」話結婚講來講去,都係得個講字,連 King Kong爸爸「 King Sir」,對未來新抱嘅事越講越冷淡。查實知道內情嘅人,都戥熊貓可憐。當日 King Kong初出茅廬要搞大運動會乜都唔識,對神州大地嘅人脈網絡更加一無所知,根本就冇門路搞,多得熊貓幫口又幫手,加埋佢有個金漆招牌在身邊,成件事八卦咗,益咗 King Kong曝光兼做事搞宣傳,家大運動會搞完, King Kong喺北京又撈得頭頭是道,對熊貓就冷淡晒,可憐性格單純的熊貓,仲癡癡地等。

「 King Kong」= 霍啟剛
「熊貓」= 郭晶晶

simple430  大 6 妹好少咁蠢  發表於 11-11-7 13:05

子爵府

關仁隱事:「春嬌」雜食抵俾「甘美」鬧
2011年11月07日
近日俾「甘美」唔小心流出嘅慾照玩殘嘅「猩猩王」,為避記者大玩潛水,甘美就日日出嚟大方接受訪問,好戲到不得了。甘美雖然扮可憐,但都冇特別踩猩猩王,話晒冇佢呢個男主角幫手,佢邊可能攝到上位。不過,甘美就對之前煲唔起嘅廣告哥哥「春嬌」憎到爆,次次提親都鬧爆佢。關仁聽聞甘美呢次冇鬧錯人,春嬌都算新一代賤男,佢每晚冇女不歡,就算約唔到女伴,春嬌都會自己落轉老蘭搵獵物,所以佢屋企張床其實瞓過好多女,佢又唔係勤力到日日換床單,真係床同人都一樣咁污糟。

「甘美」= Cammi
「猩猩王」= Edison
「春嬌」= 沈志明

大宅

追追追
:angryfire:  :chair:  :ranting:  :adore:  :verycold:  :wave:  :evil:

子爵府

關仁隱事:「小 Monkey」媾唔掂義氣姐
2011年11月08日
「小 Monkey」爛玩爛滾,佢嘅行徑已經令好多人反感,覺得佢冇得救,就算佢要喺娛樂圈再撈落去,啲人都睇死佢冇乜生機。不過話分兩頭,佢女又真係有一手,好多女肯同佢上床之餘,幾乎對佢提出嘅要求都好少拒絕。不過小 Monkey都試過失手,話說幾年前佢同「義氣姐」合作拍戲,兩個人年紀相差一大截,但小 Monkey明知義氣姐有個威水男友,打風都打唔甩,佢一樣冇有怕照追,之不過義氣姐見慣世面,真係嫌佢太嫩完全唔受媾,小 Monkey都係醒目仔,知道義氣姐冇意思玩就收手,所以家佢兩個都仲可以繼續做好朋友。

「小 Monkey」= Edison
「義氣姐」= 劉+0

子爵府

關仁隱事:「風風」盲目自戀遭調職
2011年11月09日
早年同富婆拍拖嘅「風風」,曾經因為精神出現問題而搞到滿城風雨,好在佢康復後獲得「大間」重用,搵佢重出江湖繼續靠把聲搵食。不過,聽聞風風做咗無幾耐,佢個節目又突然停播,最後仲調咗風風去訓練新人。
關仁打探之下,原來係同風風過份 hard sell自己有關。聽聞佢做節目時,猛讀自己以前寫畀人嘅情信,有時佢又興起唱京劇,仲係冇音樂墊底清唱嗰種。仲有係風風又成日播自己以前錄低嘅歌,由於嗰啲聲帶有部份係現場收音,質素好差,有違大間講靚聲嘅宗旨,所以大間即時喊停,暫時調風風做其他工作,等佢冷靜吓之後再安排新時段畀佢做。

「風風」= 洪潮風
「大間」= 大班

子爵府

關仁隱事:「心醜」屎橋追女仔
2011年11月10日
關仁最近同一位圈中老友傾偈講開圈中男藝人追女仔嘅手法,唔好睇廣播道騎師「心醜」把口好似好勁,仲好似好多計仔,轉數又高,原來佢追女好屎橋,嚟嚟去去都得嗰一招,話說,喺佢未結婚前,佢好 like用信紙或情人卡寫情信,每次約女仔,都會寫定三封肉麻到痹嘅情信,第一封就係喺約會時,一見面就畀個女仔,而第二封就會等到約會開始開餐時攞出嚟畀個女仔,到第三封最後一封,「心醜」會等到送到女仔返到屋企門口畀個女仔,個女仔就會甜到漏咁收埋封信,「心醜」除咗呢招之外,從來冇第二招,佢呢個老婆都係用呢招追番嚟,唉,關仁老土都要講句,橋唔怕舊,最緊要受!

「心醜」= 森美

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

關仁隱事:「喜仔」搞革命失手
2011年11月11日

近年嚟因為「小 Monkey」唔爭氣,形象越搞越差,佢嘅對手「喜仔」食埋佢個位,真係多咗唔少戲拍,但喜仔始終冇改過啲性格,喺現場一樣係麻麻煩煩,諸多要求,好擺阿哥款,早排佢仲聯同同公司嘅「阿嗲」、「叻姐」約老闆「肥嘟嘟」起革命,幾個人係咁喺老闆面前投訴唱片部同經理人部門唔掂,要老闆換人,雖然佢搞宮廷政變,但肥嘟嘟唔係第一日做人,當然知班友仔想搞乜,佢不但冇聽佢哋講,仲一早準備所有佢哋買碟數據、接 job能力,叫佢哋自己好好反省,唔好一味埋怨公司做得唔好,俾老闆窒到一面屁,搞到喜仔同阿嗲好冇癮。

「小 Monkey」= Edison
「喜仔」= 余文樂
「阿嗲」= 王菀之?
「叻姐」= 何韻詩?
「肥嘟嘟」= 林建岳

子爵府

關仁隱事:大鼻「為為」囂走記者
2011年11月13日
「為為」喺電視台拍過嘅劇集唔算好多,有代表性嘅角色真係點都諗唔起,喺近日套《劏屍》裏面做嘅大狀叫做有啲表現,不過佢冇自知之明,成日以為自己已經好紅,係人都要畀面佢。

通緝記者
關人就聽講佢出席活動嘅時候,扮晒大牌要求多多,當正自己係視后咁,當然呢啲醜人就係搵佢公司經理人出面做,唔會自己出聲。佢唔止對廣告商大鼻,對記者就更加唔客氣,除咗對同佢老死嘅好啲之外,對其他人都畀面色人睇。試過有次出活動,班同佢唔係好熟嘅記者叫佢做咗訪問先出場,佢就睬你都儍走咗出去,點知完 show返到後台一個記者都冇佢至識驚,差啲想報警通緝班記者返嚟同佢問料。

「為為」= 胡定欣??
《劏屍》= 法証

子爵府

關仁隱事:「迷暈」唔敢嫁冧女王
2011年11月13日
「霸主」個女「迷暈」同奀星「水哥」撻着哄動全城,關仁聽啲太太講,話同親迷暈飲茶,迷暈都呻話唔明點解人人唔睇好佢哋,所以佢先將單戀情自我引爆,企硬十卜水哥,等外界冇嘢好講。不過迷暈家先知唔掂,冧女至醒嘅水哥同佢拍拖梗開心啦,但要同水哥做人世,兼要學打理大盤家族生意,迷暈都希望身邊嗰個可以叻啲幫到手,所以每逢提到話結婚,迷暈都發脾氣,皆因佢自己都唔知點算。

「迷暈」= 超雲
「霸主」= 賭王
「水哥」= 陳山蔥

首頁
45678...84

尾頁

跳至