跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:keroppipooh+發表於+15-6-17+10:14+

原帖由 lokwai 於 15-06-17 發表
咁你不如問番你而家間補社有無e個service la
呢間有,但唔會係響一至五囉

同埋呢到環境太熟絡啦,唔得啦,我而家都將星期六個英文轉走左去第二到補啦

水晶宮

keroppipooh 發表於 15-6-17 10:20
因為我想成地個底打好d 先上中學,到時成個學習模式轉左,環境唔同,同學又唔同,我只係上佢地上到去企到響中游位置已經好好 ...
e個要睇你揀咩中學bor

唔好揀太勁應該唔會墊底既

水晶宮

jcy 發表於 15-6-17 10:22
佢無另外補架...佢仲邊有時間......你都知我...我就work life balance...小朋友都應該要 study li ...
咁又係.....讀埋出年就升中學,成個童年咁就無曬,佢地的確好辛苦

琥珀宮

keroppipooh 發表於 15-6-17 10:20
因為我想成地個底打好d 先上中學,到時成個學習模式轉左,環境唔同,同學又唔同,我只係上佢地上到去企到響 ...
打好個底當然係好, 但專科班每日粒半鐘, 會5會真係好累, 同埋我成日會覺得, 會5會因為咁, 反而佢地返P上堂係5留心聽書, 因為5聽我可以去補習班再問再學?????

以上係我最細亞妹當年同我講, 佢好多同學係咁^^^^^^

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

lokwai 發表於 15-6-17 10:21
你唔舒服??咁真係要早d抖啦而家有無好d

我早排成日頭痛...又暈又嘔過咁...前日去左睇醫生...佢想我去照個腦...不過我仲搵緊醫生我想入院CHK可以CLAIM返...MM諗起...CALL無腳雀睇開果個醫生佢係腦外科...但係佢下個月先返

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:keroppipooh+發表於+15-6-17+10:14+

原帖由 jcy 於 15-06-17 發表
你2個都聽話...你叫佢地係學校做多D功課去到主要係比MISS改+教返...其他時間就做卷+ONE書...你話因為你好攰 ...
呢個方法都可以試,再諗諗先

琥珀宮

引用:Quote:keroppipooh+發表於+15-6-17+10:20+

e個要睇你揀咩中學bor

唔好揀太勁應該唔會墊底既
坦白講,我而家個target 諗住搵b2 中中咋,你會唔會笑我

琥珀宮

引用:Quote:keroppipooh+發表於+15-6-17+10:20+

原帖由 SZEYUEN 於 15-06-17 發表
打好個底當然係好, 但專科班每日粒半鐘, 會5會真係好累, 同埋我成日會覺得, 會5會因為咁, 反而佢地返P上堂 ...
你所講去到補習班56可以再問再學>>>>>呢個咪即係而家個功課班囉 你想問咩先?

琥珀宮

keroppipooh 發表於 15-6-17 10:48
坦白講,我而家個target 諗住搵b2 中中咋,你會唔會笑我
有我陪唔駛怕

琥珀宮

引用:+本帖最後由+jcy+於+15-6-17+10:45+編輯+\\Q

即係好似我前年咁 醫生同我講完我就即問agent,問左無問題就再搵醫生寫字比我入去照

水晶宮

jcy 發表於 15-6-17 10:37
我早排成日頭痛...又暈又嘔過咁...前日去左睇醫生...佢想我去照個腦...不過我仲搵緊醫生我想入院CHK可以CL ...
果個醫生係咪你baba最初睇果個??如果係....麻麻至wor

定係後期果個??咁幾時返呀??你快d去chk清楚啦成日暈嘔,如果唔係有左,可大可小架

琥珀宮

引用:Quote:keroppipooh+發表於+15-6-17+10:48+

有我陪唔駛怕
孖b 中文理解能力越黎越差,數佢都係話衰文字題唔6解題,所以中真係要快d 打返好個底,如果唔係中中都讀唔掂呀

琥珀宮

keroppipooh 發表於 15-6-17 10:50
你所講去到補習班56可以再問再學>>>>>呢個咪即係而家個功課班囉 你想問咩先? ...
所以咪5洗再去專科囉
因為專科=返多次學

水晶宮

keroppipooh 發表於 15-6-17 10:48
我點會笑你呀大佬
中中都有英文班架嘛,我自己都係咁行咋

如果佢2個下次呈分真係無突飛猛進,你可以揀d band 2頭升緊level果d咪穩陣囉

琥珀宮

引用:Quote:keroppipooh+發表於+15-6-17+10:50+

原帖由 SZEYUEN 於 15-06-17 發表
所以咪5洗再去專科囉
因為專科=返多次學
呢個專係去做卷
佢而家果個星期六英專就上堂形式

琥珀宮

引用:Quote:keroppipooh+發表於+15-6-17+10:48+

我點會笑你呀大佬
中中都有英文班架嘛,我自己都係咁行咋
b2頭果d 全部英中,無中中

水晶宮

keroppipooh 發表於 15-6-17 10:56
孖b 中文理解能力越黎越差,數佢都係話衰文字題唔6解題,所以中真係要快d 打返好個底,如果唔係中中都讀唔 ...
中文科除左睇書真係無乜辦法

睇書多既好處完全係你想像唔到咁多

琥珀宮

keroppipooh 發表於 15-6-17 10:53
即係好似我前年咁 醫生同我講完我就即問agent,問左無問題就再搵醫生寫字比我入去照 ...
前日睇劉偉強...佢驚我係有血管瘤...比佢嚇一嚇...唔照又有D擔心...

琥珀宮

lokwai 發表於 15-6-17 10:54
果個醫生係咪你baba最初睇果個??如果係....麻麻至wor

定係後期果個??咁幾時返呀??你快d去chk清楚啦 ...
鄘XX...佢好好架WOR...

琥珀宮

keroppipooh 發表於 15-6-17 10:56
孖b 中文理解能力越黎越差,數佢都係話衰文字題唔6解題,所以中真係要快d 打返好個底,如果唔係中中都讀唔 ...
YY從來未好過

首頁

尾頁

跳至