懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 cinderella_mama 於 09-7-17 15:55 發表
... 點算!??!
今個星期一呢..我就係陰道發炎
咁醫生畀左d藥我塞的...

但呢兩日就發現d分秘有d黃...
宜家冇話癢囉... 但我會 keep 住留意

下星期一就去 qe 見醫生... 到時一定要同他講...

^^ 多譏提醒呀!!!

...

但我係由始至終都係黃的
下次問下醫生先

大宅

我有朋友話, 作動時, 可致電999叫救傷車, 可跟他們說明想去的醫院(私家醫院都可以, 不說明的話, 他們會車你去最近的政府醫院) 但之後要俾返100元費用. 唔知道是否可行呢?

因坐救傷車去醫院, 感覺安心很多, 有什麼事都有人第一時間幫你. 我住東涌, 在法國生, 好擔心的士會開得很快.

大宅

原帖由 yinichanwang 於 09-7-17 16:05 發表
我有朋友話, 作動時, 可致電999叫救傷車, 可跟他們說明想去的醫院(私家醫院都可以, 不說明的話, 他們會車你去最近的政府醫院) 但之後要俾返100元費用. 唔知道是否可行呢?

因坐救傷車去醫院, 感覺安心很多, 有什麼 ...

但我今朝打去消防總處的救護問
係話唔可以的
佢話如果我有醫生信証明一定要返某間醫院
佢地會著情處理
但唔一定做到

男爵府

原帖由 yinichanwang 於 09-7-17 16:05 發表

恕我直言,聽上去我都覺得不太可能呢~~今朝tko123好似打過去問,連有醫生信都係酌情處理~~

大宅

講開東涌的救護車真係把鬼火
我係東涌返工
舊年年尾有個大肚同事唔舒服
我地call 白車.但好耐都無車嚟
再三打去催.因為個大肚婆暈
到有車嚟時.我地問佢做嘜咁遲
佢話佢本來有車嚟過.話我地security唔放佢入嚟
於是佢走左.事後我地睇返cctv.佢跟本無嚟過
仲離譜係我有個同事陪個大肚婆出醫院
白車應該係去瑪嘉烈
部白車竟然係東涌行錯路.攪到好耐先出到去
好在我同事最後無事.我地叫當時人投訴.佢又怕麻煩

禁止訪問

別墅

alright ... haha ... then i have the checklist already
原帖由 tko123 於 09-7-17 15:19 發表

唔係產前
28坊個d都係坐月食
佢係會你生前叫你買定野or你問定佢要買嘜
到你坐月時整俾你食

別墅

bb 係會係肚入面打c egg 架
原帖由 香香 於 09-7-17 16:46 發表
想問一下. 你們有時會感受到佢好似打C(益)咁嗎? 一下一下咁微郁. 好似唔知點咁呀.

格一陣又會無咁. 唔係成日有架.

男爵府

剛剛打了去face問影大肚相的事

k1 package $888,現在book可有25張相
如果有vip會員推薦可再多5張,可自備3-4套衫,也可帶喜歡的物品去影

但是,k1 package只可以在weekdays影,現時最早的期已排到九月,不過佢話會盡量安排孕媽媽早些少影

男爵府

大家買左消毒奶煲未?
我原本打算買NUK/Avent,點知俾我見到bb展Donbaby做特價,有七折

平時佢個有哄乾功能的奶煲在千色店要賣到$888,打七折的話只係~$620,同上述兩大牌子只差百多元,唉,搞到我心郁郁添~~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有呀, 好似好有節奏咁一下一下咁囉
我好早就有lee種感覺啦, 但係就唔肯定係唔係bb郁

我機乎每日都feel到喎

原帖由 香香 於 09-7-17 04:46 PM 發表
想問一下. 你們有時會感受到佢好似打C(益)咁嗎? 一下一下咁微郁. 好似唔知點咁呀.

格一陣又會無咁. 唔係成日有架.

男爵府

畀面勳章

原帖由 tko123 於 09-7-17 15:16 發表

我現在巳經40吋肚
醫生又話阿b只係中size
但同事朋友個個都唔覺我有肚
都唔知重左係邊個到

我個肚現在有42吋肚, 我同c6都覺得比上胎大
今胎較少睇c+, 所以都唔知重左幾多, 上次磅係4個月到,重左4磅, 呢個月尾先再睇C+..到時都7個月lu~~

禁止訪問

複式洋房

HI!
我同你一樣呀!都係10月23日,不過我就去威院生呀!^^

原帖由 angellife 於 09-7-17 14:33 發表
新丁報到

10月23日
囝囝
法國醫院

謝謝~

大宅

原帖由 jkfamily 於 09-7-17 17:07 發表
大家買左消毒奶煲未?
我原本打算買NUK/Avent,點知俾我見到bb展Donbaby做特價,有七折

平時佢個有哄乾功能的奶煲在千色店要賣到$888,打七折的話只係~$620,同上述兩大牌子只差百多元,唉,搞到我心郁郁添~~ ...

放唔放到肥樽嫁

大宅

原帖由 jkfamily 於 09-7-17 17:07 發表
大家買左消毒奶煲未?

平時佢個有哄乾功能的奶煲在千色店要賣到$888,打七折的話只係~$620,同上述兩大牌子只差百多元,唉,搞到我心郁郁添~~ ...

其實邊隻消毒奶煲最好用呢?

複式洋房

我買咗TOMMEE TIPPEE, 貪佢夠大。

大家買左消毒奶煲未?

男爵府

原帖由 tko123 於 09-7-17 17:23 發表

放唔放到肥樽嫁

呢樣我無研究,因為我係用chu chu
不過佢個煲都幾大個o架~~

男爵府

原帖由 ms_tea 於 09-7-17 17:32 發表

其實邊隻消毒奶煲最好用呢?

各有所好喎~~
有人鍾意TT夠大;
有人鍾意Avent大牌子;
有人鍾意Nuk係德國造... ...

別墅

我so far 重咗13磅,但係個pat pat 就真係超大

首頁

尾頁

跳至