興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

HP廠機的desktop有好多佢自己的applications,有無方法停止佢哋?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用另一個hdd 直接DOWNLOAD WINDOWS 10 安裝.

大宅

2023年兔年勳章 牛年勳章

在控制台, 反安裝它們?

珍珠宮

2024年龍年勳章

clpapa 發表於 20-12-28 13:05
用另一個hdd 直接DOWNLOAD WINDOWS 10 安裝.

HP的Windows Key可以用嚟安裝直接download的Windows嗎?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇唔到點解唔可以. 果個應該係OEM license, 同底板就可以.

就算有問題, 你有原裝HDD, 到時都可以裝返當冇事都可以. 當然, 你要睇返HP 個保養畀唔畀你開機箱,換HDD. (好多年前用過HP, 個機箱有封條唔可以打開, 而家唔知仲係唔係)

珍珠宮

2024年龍年勳章

clpapa 發表於 20-12-31 09:50
睇唔到點解唔可以. 果個應該係OEM license, 同底板就可以.

就算有問題, 你有原裝HDD, 到時都可以裝返當冇事都可以. 當然, 你要睇返HP 個保養畀唔畀你開機箱,換HDD. (好多年前用過HP, 個機箱有封條唔可以打開, 而家唔知仲係唔係) ...

即係OEM license key都可以嗎?
係有封條,但部PC已經過了保用,無所謂。

首頁

尾頁

跳至