嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 靚靚HooLaLa

梗係唔會啦,佢有糧出,我無 :-( :-( 有個做左分區經理,月入成3萬 :-( :-( :-(

子爵府

你知人哋有糧出, 人哋夠覺得你有少奶做啦! 家家唔知家家事啦 !

子爵府

人生不要太圓滿,有個缺口讓福氣流向別人是很美的一件事。

在一個講究包裝的社會裡,我們常禁不住羨慕別人光鮮華麗的外表,而對自己的欠缺耿耿於懷。其實沒有一個人的生命是完整無缺的,每個人多少少了一些東西。

有人夫妻恩愛、月入數十萬,卻是有嚴重的不孕症;有人才貌雙全、能幹多財,情字路上卻是坎坷難行;有人家財萬貫,卻是子孫不孝;有人看似好命,卻是一輩子腦袋空空。每個人的生命,都被上蒼劃上了一道缺口,你不想要它,它卻如影隨形。

不要痛恨人生中的缺失,因為生命中的缺口,彷若我們背上的一根刺,時時提醒我們謙卑,要懂得憐恤。若沒有苦難,我們會驕傲,沒有滄桑,我們不會以同理心去安慰不幸的人。

假如體認到每個生命都有欠缺,不再與人作無謂的比較,便更能珍惜自己所擁有的一切。所以,不要再去羨慕別人如何如何,好好數算上天給你的恩典,你會發現你所擁有的絕對比沒有的要多出許多,而缺失的那一部分,雖不可愛,卻也是你生命的一部分,接受它且善待它,你的人生會快樂豁達許多。

大宅

大宅

我囝唔鐘意讀書架,一見到d多d字既野,就眼花架啦

大宅

子爵府

我已經揀篇短既比你睇架啦喎! 你都係快啲去搵周公講解過你聽啦!

子爵府

啲度果然人蹟罕至喎! 成日冇人入過嚟都仲高據頭幾名!

bebe,
好在你救咗我一命!

大宅

Cyrusmum >救人一命,勝造7級浮屠師主,你又何必客氣呢!!!!!如果你真係要報恩,又要得人恩果千千萬萬年記既話,好啦好啦 一份美味早餐啦

jc0901>每當一肚餓,唔知點解我又會諗起你架啦

男爵府

bebe,
禽日諗左成晚好吾好買隻壽司機? 今日終於再去諗住買比細孖, 誰知沒哂貨! 孖寶亞嗲就不甘心點都買左兩盒玩具, 打算收埋, 等佢地乖乖地至拿出來獎佢地

就係係jusco攪得耐, 人家d cheese cakes吾等我公婆, 你再等下先, 總之路過就幫你買兩個 :wink:

cyrusmum,
咩事要人相救?

今日係jusco見到d f4 plastic file好靚, 好多款式, buzz都有好幾款, 忍吾住都買左幾隻儲係shu:lol:

男爵府

有無咁快又轉會呀
報導先
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大宅

jc0901>壽司機邊有咁快賣晒呀,搬左位你唔知呀 林生,今日我好乖,瑤瑤都好乖喎 佢幾點開架,星期四比兩個我食住先啦

大宅

YuYung >嘩~~你有無遲d呀 唔好講咁多,遲咁多,午飯都要啦

男爵府

我唔追囉, 你地講得太怏喇, 咁快又6版 剎c我咩
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

無計喇, 要um aric上床訓, 之後又去左沖涼麻 今日我打左電話俾大姨呀, 佢話師傅今個星期會下來呀

大宅

yuyung>咁以後追師父既工作就交比你啦 我要放產假

hehe,今日我大囡已經同佢個妹做晒d功課

男爵府

阿太果然係阿太, 連產假都早放過人

男爵府

我在aric上床前先做好咋

男爵府

請問大家有咩好題意, 送咩俾我姑奶個囝做一歲生日禮物呀, 我諗左好耐都唔知買乜呀, 佢有好多玩具

子爵府

Yuung,
送比你姑奶既, 要幾重手先?

jc,
駛唔駛一買就買咁多個呀! 不過你哋又係幾多文件要裝既!

bebe,
早餐(係冬菇亭)就一定冇問題啦!

首頁

尾頁

跳至