嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

Hello﹗我女現4歲+,一直有俾佢玩開Lego。

Lego 可以話係佢係屋企既最大娛樂,我覺得除左個玩具,平時都無咩玩具可以俾佢玩到咁耐都 keep 住有新花款…

如果平時有俾你既小朋友玩開Lego,歡迎入黎分享下~
而家番緊工,番去得閒 upload 下佢既作品先。

williamwong0402    發表於 15-12-10 17:48

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

今晚終於得閒 upload 阿囡既制成品,但係攪極幅相都係編輯吾到 (倒轉左整極都整吾到)
UMMM...

呢 d 都係用屋企有既配件去砌~~

EllenHui    發表於 16-3-10 13:50

複式洋房

強烈推介31026 大約500蚊到 最抵玩

island811    發表於 15-11-3 21:27

男爵府

回覆:island811 的帖子

呢款係咪creator系列之一?

王國會長

回覆 tenkamuteki77 的帖子

Lego 31026 係creator 系列,如果小朋友小學以上又砌開Lego係吾錯既選擇。

男爵府

island811 發表於 15-11-3 21:25
回覆 tenkamuteki77 的帖子
我好似都有呢套呀

王國會長

引用:Quote:island811 發表於 15-11-3 21:25 回

原帖由 tenkamuteki77 於 15-11-03 發表
我好似都有呢套呀
你太多存貨吾記得自己有無呢set

複式洋房

我都有呢套

男爵府

係呀,因為上次開倉,幾盒一齊買

王國會長

回覆:tenkamuteki77 的帖子

咁正留意到佢有開倉,係邊度會知道佢地幾時有開倉呀?

男爵府

之前觀塘開源道有開倉,買咗兩盒,賣完就冇啦。我都係舊同事講先知道。

複式洋房

回覆:Lego 愛好者可以一齊分享下~

Lego真係一種很好的教學玩具!親身體驗,長大後真的可以think outside the box,和自己想方法解決問題

男爵府

回覆:rubbersoul 的帖子

我都覺,因為有玩開LEGO旣底,之後自然會學識埋砌模型

男爵府

請教下,細粒的lego,如果擺得耐再拿出來完,會唔會好緊,好難拆野?要如何才能再鬆返?謝謝

王國會長

引用:Lego真係一種很好的教學玩具!親身體驗,長

原帖由 rubbersoul 於 15-11-11 發表
Lego真係一種很好的教學玩具!親身體驗,長大後真的可以think outside the box,和自己想方法解決問題

...
係呀,有時見佢地砌出黎既野,會覺得出奇,咁都俾佢諗到。

王國會長

引用:請教下,細粒的lego,如果擺得耐再拿出來完

原帖由 amy94269395 於 15-11-13 發表
請教下,細粒的lego,如果擺得耐再拿出來完,會唔會好緊,好難拆野?要如何才能再鬆返?謝謝

...
我個女就係成日將細粒 Lego 砌到好緊,但又要我幫佢解qh番出黎。

如果手指甲夠長時我都解到,但如果吾夠長我自己係會用界刀係條「lar」度界兩下分開佢,但當然要我地大人先可以咁做,同埋吾可以俾佢地望到 (始終危險)

另一方法小朋友鼓勵小朋友自己去解決既都有,就係用番lego 個個小工具(見下圖),我買creator set 裝時候有送。(但始終細粒lego拼得好實時係未必解開到)~

男爵府

畀面勳章

island811 發表於 15-10-26 14:02
Hello﹗我女現4歲+,一直有俾佢玩開Lego。

Lego 可以話係佢係屋企既最大娛樂,我覺得除左個玩具,平時都無 ...

我仔3歲半,佢都勁鐘意

大宅

引用:之前觀塘開源道有開倉,買咗兩盒,賣完就冇

原帖由 tenkamuteki77 於 15-11-10 發表
之前觀塘開源道有開倉,買咗兩盒,賣完就冇啦。我都係舊同事講先知道。

...
請問觀塘邊度?完左未?

男爵府

BK Milk勳章

幾時有開倉我都想知道

王國會長

引用:Quote:island811 發表於 15-10-26 14:02 He

原帖由 YMY412 於 15-11-16 發表
我仔3歲半,佢都勁鐘意
嘩,你個仔三歲半已經砌得到咁既車,好叻啊。

砌車我覺得難過砌屋仔

首頁

尾頁

跳至