興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

明學年開始兩小孩都上iClass,因此家中兩部iPad都要被學校徵召回校,整個暑期的娛樂活動頓時沒有著落。最大問題是有不少兒童小說都在iPad內!

情急智生,想到Kindle可能可以解決部份問題,本來打算到Amazon訂購,又怕郵遞宵 需時,所以就在Price.com找到一間在深水涉的小書店(好像叫紅葉),買了兩部,兩個保護套,成為HK$15xx。雖是水貨但能立刻到手,這樣幾天孩子己讀了好幾本童書,實在很暢快!
Mommy's Ramble

Sharing useful learning resources for kids

大宅

畀面勳章

回覆:Kindle

Sharing useful learning resources for kids

洋房

想請教一下,畫面如何,長時間睇會唔會對眼睛唔好?

大宅

畀面勳章

回覆 VIVAYOU89 的帖子

我覺得同睇書分別不大!

洋房

想問下啱唔啱升小五嘅小朋友用,中文書download多唔多?唔好意思,好多問題。唔該曬!

大宅

畀面勳章

回覆 cadamom 的帖子

我買Kindle的書店店長介紹了一些網店有中文書,䔃但我未用過。

大宅

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

大人中文書可以上: http://haodoo.net/

小朋友書就好難搵,如果會睇簡體字,可以上:
www.amazon.cn

周銳的幽默系列幾好睇:

http://www.amazon.cn/s/ref=nb_sb_noss?__mk_zh_CN=亚马逊网站&url=search-alias%3Ddigital-text&field-keywords=周銳+幽默&rh=n%3A116087071%2Ck%3A周銳+幽默

不過要留意 amazon.com account & amazon.cn account 是不通的,amazon.cn 亦只接受 Kindle Paperwhite 註冊,不接受 Kindle or Kindle Touch

大宅

畀面勳章

引用:回覆+cadamom+的帖子大人中文書可以上:+ht

原帖由 A-Mum 於 13-07-15 發表

大人中文書可以上: http://haodoo.net/

Thank you!

A-Mum  hee hee, 我都有三部 kindle 呀 繼續交換行情啦!  發表於 13-7-15 21:55

大宅

請問15xx是否一部價錢? 可否提供model no.

大宅

畀面勳章

引用:請問15xx是否一部價錢?+可否提供model+no.

原帖由 billyyanst 於 13-07-17 發表
請問15xx是否一部價錢? 可否提供model no.
是兩部加套,是Kindle Light.

公爵府

2023年兔年勳章

引用:Quote:原帖由+billyyanst+於+13-07-17+發表

原帖由 cadamom 於 13-07-20 發表
Kindle Light是否最basic個款?無Wifi上網download ? 我想比較你買的款同Paperwhite的分別。

親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

引用:Quote:原帖由+billyyanst+於+13-07-17+發表

原帖由 cadamom 於 13-07-20 發表
Thx!

佢有咁多款唔知點揀,paperwhite 好似for 大6 only. 如果英文書同中文書都要睇揀邊部好呀?

公爵府

2023年兔年勳章

引用:Quote:原帖由+cadamom+於+13-07-20+發表是

原帖由 billyyanst 於 13-07-20 發表
Thx!

佢有咁多款唔知點揀,paperwhite 好似for 大6 only. 如果英文書同中文書都要睇揀邊部好呀?
我在書展現場睇過Paperwhite可以中英文都睇到,重量好輕,查字典功能都好正。Sales話睇日文及PDF都得,但即場買最平都要$1380,18個月保養期。

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

2023年兔年勳章

引用:Quote:Strawberrys+發表於+13-7-20+13:37+

原帖由 joanthony 於 13-07-20 發表
我明天會去書展, 請問邊檔有kindle賣? thanks>
在3樓大堂走廊位,人來人往的通道旁邊。

大宅

畀面勳章

Strawberrys 發表於 13-7-20 13:37
我在書展現場睇過Paperwhite可以中英文都睇到,重量好輕,查字典功能都好正。Sales話睇日文及PDF都得,但即 ...
紅葉書局買$9xx

禁止訪問

引用:Quote:Strawberrys+發表於+13-7-20+13:37+

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+cadamom+於+13-07-21+發表紅

原帖由 FunnyBiBi 於 13-07-21 發表
红葉书局在书展有攤位?
是在深水埗一間小商場的小書店,我在price.com 找到的!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+FunnyBiBi+於+13-07-21+發表

首頁

尾頁

跳至