跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 crystalnkp 於 11-3-4 00:30 發表
諾諾媽,多謝您關心!
大家誤會咗,唔係因為個BB囡食咗麵包而生癌,而家佢2歲時番託兒所,個老師發現BB囡個肚特別大建議佢睇醫生,點知一驗就話有肝癌,仲要第三期,第四期好似係未期,咁係治療期間醫生完全唔俾佢食餅乾同麵 ...

聽到都心痛,BB囡真係好勇敢,希望佢可以病魔啦!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係咪番石榴葉 (茶包) 呀?? 我見到jusco嗰d都有 (但一定唔係咁平), 話係泰國出既, 係番石榴葉, 啱糖尿病人飲的。

原帖由 cacathepanda 於 11-3-4 13:42 發表

係bor~ bobo你真係好記性,就嚟結婚週年,我都未同c6商量點先. 舊年係放假同煒煒影相,今年唔知放唔放假好呢?

我去泰國舖頭買唔知咩什麼,但只得c6話聽人講用嚟降糖尿,我想買比我媽試下,果d野用嚟沉水,之後飲用,話降 ...

大宅

畀面勳章

咁即係咩呀...植物/疏果/香料?

原帖由 cacathepanda 於 11-3-4 13:42 發表

係bor~ bobo你真係好記性,就嚟結婚週年,我都未同c6商量點先. 舊年係放假同煒煒影相,今年唔知放唔放假好呢?

我去泰國舖頭買唔知咩什麼,但只得c6話聽人講用嚟降糖尿,我想買比我媽試下,果d野用嚟沉水,之後飲用,話降 ...

大宅

畀面勳章

BOBO, 勁呀, 呢樣你都知...

原帖由 cloudybobo 於 11-3-4 15:06 發表
係咪番石榴葉 (茶包) 呀?? 我見到jusco嗰d都有 (但一定唔係咁平), 話係泰國出既, 係番石榴葉, 啱糖尿病人飲的。

大宅

好媽媽勳章

其實呢個細路女都好慘,好似拍戲一樣,佢爸爸係佢未出世前就已經走咗,得番2母囡相依為命,個囡出世無耐媽媽驗到有腸癌,未發現之前佢一直唔肯睇醫生,佢驚驗出有咩事就無人照顧佢個囡,到真係覺得唔掂先肯去驗,結果太遲,因為朋友的媽媽同妹要照顧佢所以無辦法同時間照顧到佢個囡,所以就諗住日頭帶佢去託兒所,就係呢個時候個囡又發現到有肝癌...呢個時候佢走咗既老公出現,以為佢咁好心照顧番2母囡,點知原來為了個囡的保險金,因為個囡的保險係寫我朋友個妹既名,佢要我朋友個妹轉番俾佢,不停咁煩住佢個妹
而家朋友已經過咗身,呢個所謂爸爸爭住要湊個囡,因為可以有政府津貼同埋可以將間公屋轉大D,但其實個囡唔係真係同爸爸住亦都無湊過佢,而係再轉交俾姑媽湊,我朋友個妹都好想爭番家姐個囡,但又點可以同親生爸爸爭呢! 人間悲劇.
唔好意思,要大家睇D唔開心既野,不過我真係好想講有D男人係可以咁衰.

原帖由 AYMK 於 11-3-4 10:40 發表
睇到心都實晒...個囡真係好叻, 佢父母都一樣咁叻...

子爵府

好媽媽勳章

真係無言.....
個細路好慘, 媽媽又走左, 爸爸又其實唔理佢, 好陰公....
呢啲case, 社處都未必幫到, 好話唔好聽, 點同佢爸爸爭丫, 好陰公, 希望佢姑媽錫佢啦.

原帖由 crystalnkp 於 11-3-5 19:29 發表
其實呢個細路女都好慘,好似拍戲一樣,佢爸爸係佢未出世前就已經走咗,得番2母囡相依為命,個囡出世無耐媽媽驗到有腸癌,未發現之前佢一直唔肯睇醫生,佢驚驗出有咩事就無人照顧佢個囡,到真係覺得唔掂先肯去驗,結果太遲,因 ...
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

大宅

好媽媽勳章

其實呢2母女之前一直都攞緊綜緩,所以社工係知道發生緊咩事,但佢都無辦法,因為果個真係佢親爸爸,我朋友個妹只係阿姨,無得爭,呢個爸爸只係交咗俾自己親人湊,又無話虐待佢,而家只係星期五六去我朋友個妹屋企瞓,但每次小朋友都話唔想番去姑媽度,可想而知佢其實都住得唔開心!

原帖由 NOPAN 於 11-3-5 23:56 發表
真係無言.....
個細路好慘, 媽媽又走左, 爸爸又其實唔理佢, 好陰公....
呢啲case, 社處都未必幫到, 好話唔好聽, 點同佢爸爸爭丫, 好陰公, 希望佢姑媽錫佢啦.

...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 crystalnkp 於 11-3-7 03:10 發表
其實呢2母女之前一直都攞緊綜緩,所以社工係知道發生緊咩事,但佢都無辦法,因為果個真係佢親爸爸,我朋友個妹只係阿姨,無得爭,呢個爸爸只係交咗俾自己親人湊,又無話虐待佢,而家只係星期五六去我朋友個妹屋企瞓,但每次小 ...

真係唔知講咩好!!! 明明係最壞既時候仲有一線曙光,點知... 都唔明點解個老豆唔為吓個女著想吓...

大宅

畀面勳章

我仲以為戲先有得做, 原來真係有D咁既男人...自己骨肉都可以咁...呢個男人完全係唔應該存在係呢個世界上。係男人之恥..

原帖由 crystalnkp 於 11-3-5 19:29 發表
其實呢個細路女都好慘,好似拍戲一樣,佢爸爸係佢未出世前就已經走咗,得番2母囡相依為命,個囡出世無耐媽媽驗到有腸癌,未發現之前佢一直唔肯睇醫生,佢驚驗出有咩事就無人照顧佢個囡,到真係覺得唔掂先肯去驗,結果太遲,因 ...

男爵府

好媽媽勳章

煒煒近哩個星期傷風,好似又出牙,而家餵佢食野好似要打交咁,點算好,有咩可以比佢食,佢簡直係唔想"趙"野呀!

大宅

畀面勳章

出牙? 仲有咩牙未出?

食粥囉, 唔駛咬, 就咁吞...

不過, 話時話Hayden呢排都係咁, 唔肯食野, 但係佢應該唔係出牙, 又唔係病囉...

原帖由 cacathepanda 於 11-3-7 14:17 發表
煒煒近哩個星期傷風,好似又出牙,而家餵佢食野好似要打交咁,點算好,有咩可以比佢食,佢簡直係唔想"趙"野呀!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 AYMK 於 11-3-7 15:40 發表
出牙? 仲有咩牙未出?

食粥囉, 唔駛咬, 就咁吞...

不過, 話時話Hayden呢排都係咁, 唔肯食野, 但係佢應該唔係出牙, 又唔係病囉...

仲有大把未出呀! 佢而家得上下共8隻門牙同4隻大牙,係咁多啦! 因為煒煒好少食手,食親都係出牙,所以我估係出牙咋!

佢唔肯食粥呀,又唔食飯,又唔飲奶,係樹練仙law~

男爵府

好媽媽勳章

今日係結婚唔知幾多週年,今日無野慶祝,亦無預先預定慶祝!

c6今日sick leave係屋企,我今日如常返工如常放工! 放工要趕住去街市買大魚腩比煒煒天日煲粥仔食. 今晚食咩? 今夜打算買罐罐頭湯煮湯通粉比佢2仔爺食! 再買件cake同煒煒share食!

子爵府

但都係嗰句......小朋友同大人一樣, 都會有無胃口既時候, 佢如果真係肚餓, 係會食野的....只係, 唔會食得多。 試下買d佢鍾意既野比佢食啦....如麵包/蛋糕之類。

原帖由 cacathepanda 於 11-3-7 14:17 發表

子爵府

點解講到好慘咁既?? 落樓下稻香食囉 今日係38, 係你起革命既時候呀

忽然醒起...... 睇落姐姐好似無去買餸喎, 你平日晚餐係食咩架??

原帖由 cacathepanda 於 11-3-8 10:25 發表
今日係結婚唔知幾多週年,今日無野慶祝,亦無預先預定慶祝!

c6今日sick leave係屋企,我今日如常返工如常放工! 放工要趕住去街市買大魚腩比煒煒天日煲粥仔食. 今晚食咩? 今夜打算買罐罐頭湯煮湯通粉比佢2仔爺 ...

男爵府

好媽媽勳章

:tongue: 心情唔係幾好,星期五老細請食飯,比面派對,想唔去,但又唔可以唔去,我情願返屋企湊仔,可以點呢?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

上黎打個咭先!
其實我日日都有上黎,不過去咗2011媽媽會睇下人地湊b。唔知點解好似咩都唔記得哂。而家細佬3個鐘食一餐,早晚如是,想佢隔耐d食都唔得既?!我個人奶生崖都就黎玩完,唔夠食就快肚餓,有時補埋奶粉成粒幾鍾,都無覺好訓。細佬上星期開始一日到黑都eerr,好多伸展聲,訓著都係咁,攪到唔知點好。而家好似新手湊仔咁!

子爵府

既然係比面派對, 不去不去還需去呢!! 算啦!!

原帖由 cacathepanda 於 11-3-8 11:25 發表
:tongue: 心情唔係幾好,星期五老細請食飯,比面派對,想唔去,但又唔可以唔去,我情願返屋企湊仔,可以點呢?

子爵府

你終於都攞到隻兔仔嘞
個個bb都唔同, 加上細佬早咗出嚟, 你比d心機啦 努力呀

原帖由 leung-baby 於 11-3-8 11:58 發表
上黎打個咭先!
其實我日日都有上黎,不過去咗2011媽媽會睇下人地湊b。唔知點解好似咩都唔記得哂。而家細佬3個鐘食一餐,早晚如是,想佢隔耐d食都唔得既?!我個人奶生崖都就黎玩完,唔夠食就快肚餓,有時補埋奶粉成粒幾鍾,都無覺好訓 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至