跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

回覆 Cedric_mama 的帖子

我上年in pre school, 有外國老師 / local老師, 是但派你in邊個
如果報英普, 會係either 外國老師 / 國語老師

...你想報呢間?

pogo  Is it 樂基幼兒學校?  發表於 11-7-11 12:32
sesamekitty  想問下pre school 即中文係邊間?  發表於 11-7-11 11:49

子爵府

畀面勳章

sasaray07 發表於 11-7-11 11:36

我上年in pre school, 有外國老師 / local老師, 是但派你in邊個

yes.我會報嚟間

sasaray07  super super 難入...  發表於 11-7-11 15:20

大宅

agnesyp you worked on DBS? 發表於 3 天前

Agnes, 唔係 DBS, 係 Bank of America Merrill Lynch, 有冇工 / agent 介紹?

子爵府

畀面勳章

我想問你地有冇聽過海洋公園同L Hotel的package

jkfamily  上年有,今年未見到有~  發表於 11-7-11 17:42

大宅

好媽媽勳章

sasaray07 發表於 11-7-11 11:36

Yes, 樂基 at kowloon tong.

大宅

hi各位,我去完沙巴旅行返黎la,分享返d事先..
出發前兩日羲羲有d傷風,於是就同佢去睇醫生,不過平日睇開果個醫生放大假,而果日又係星期日,咁我見有一個未睇過o既兒科有開,咁就同佢睇o左,返去食o左d藥都無咩事,但第二日朝羲羲就開始氣速,於是同佢再睇另一個睇過o既兒科醫生,果個醫生一睇就話佢氣管炎,話之前果個醫生開o既藥太勁,令佢心跳加快,氣管收縮,所以佢會氣速.於是佢開過d藥,同埋d消炎藥,叫我地比佢食睇下有無好d,第二日要再返去睇多次先決定去唔去旅行.好彩食o左d藥後羲羲慢慢順返條氣,而再睇多次醫生都話無問題,比定d平安藥我地就出發la.
我地去到機場時就餵佢食o左藥,所以飛機未開佢就已經瞓o左,到落機佢先醒.
我地原先安排第一日係出島餵魚,不過因為羲羲病,怕佢冷親,所以改o左去動物園. 果度個動物園好大,有好多路要行,好在最後我都有帶車仔去,如果唔係抱住佢都好辛苦. 今次最開心就係見到大象,仲可以餵佢食野,同埋有好多動物羲羲都認得.
之後幾日我地都係留响酒店hea,週圍行下影下相,跟住去泳池游水同埋去沙灘玩沙,羲羲玩得好開心.
食物方面我就比佢食當地o既熱食,酒店o既食品就照比佢食,係除o左果度o既水我唔比佢飲,我响hk帶o左3支大水去,都飲唔晒,最好就係酒店有熱水煲,好方便.

cacacaca  thanks!我下星期也出發去沙巴,妳在HK book or 到那邊先揾local tour?  發表於 11-7-11 16:26
url] [/url]

子爵府

畀面勳章

nana11423 發表於 11-7-11 15:37
出發前兩日羲羲有d傷風,於是就同佢去睇醫生,不過平日睇開果個 ...
一家大細去旅行真係好開心

別墅

各位媽媽,
你地有冇買家家酒玩具/ 廚房玩具俾仔仔玩 ?
早前見有10月媽媽買了, 但又5記得bookmark,
可否再介紹一下 ?
tks a lot !

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 leungbobo 的帖子

有~阿囡好鍾意玩"煮飯仔"!

之前朋友送左一座 Just Like Home廚房,另外我又會去十蚊店買d細細份既煮飯仔俾佢玩。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

nana11423 發表於 11-7-11 15:37
出發前兩日羲羲有d傷風,於是就同佢去睇醫生,不過平日睇開果個 ...

好彩羲羲無事!其實真係幾冒險。我又係試過天天發高燒,睇開果個兒科唔開,去未睇過o既醫生(唔係兒科)。佢一睇就話好大機會係流感,就開特敏服。嘩,驗都唔洗驗就開特敏服! 終於都無俾天天食,第二日去番睇開果個兒科,佢都話唔應該食,驗清楚先。

子爵府

畀面勳章

leungbobo 發表於 11-7-11 15:42
各位媽媽,
你地有冇買家家酒玩具/ 廚房玩具俾仔仔玩 ?
早前見有10月媽媽買了, 但又5記得bookmark,

我係toy r us買
其實佢d膠煮飯仔唔係好貴

別墅

tks to mylovelyBB & Cedric_mama
等我放工去toy r us睇下先 !

大宅

我係經完美訂酒店,不過去動物園就自己座的去(都係MYR140/3個

回覆 nana11423 的帖子

我係响HK 經網上BOOK佢果邊O既LOCAL TOUR,你要資料就PM我

cacacaca  係咪perfect holiday呀?我地contact緊,plan左去動物園n水族館,any tips for me?tks~  發表於 11-7-11 16:55
url] [/url]

男爵府

我好低能,依家先知開左part 7!!!

sesamekitty  未遲未遲 ^^  發表於 11-7-11 17:07

子爵府

畀面勳章

你地有冇好同勁的中醫FOR 安胎
可以介紹俾我

sesamekitty  你之前講話牛頭角好難book 那個唔好?  發表於 11-7-11 17:06
sesamekitty  cary 話有個女醫師係元朗定粉嶺會唔會太遠?  發表於 11-7-11 17:05

子爵府

畀面勳章

sesamekitty cary 話有個女醫師係元朗定粉嶺會唔會太遠? 發表於 43 秒前

太遠了.我自己睇開個教授好難book
仲要一個月只可以最多一人book兩次
所以我想問下有冇九龍的
我上網見人話睇中醫.可能對胎盤低有幫助
我又想試下

spiderpig  係牛頭角, 你需要資料pm我啦  發表於 11-7-11 18:13
mylovelyBB  針灸得唔得呢?  發表於 11-7-11 17:36
pogo  Even if far, if she is 勁, maybe worth a try for the safety of you and Cass wor...  發表於 11-7-11 17:17
cacacaca  剛找到電話,妳就話太遠了..但她真的好,婦料博士!  發表於 11-7-11 17:17

大宅

畀面勳章

其實你估做pre-natural yoga 有無幫助? 不過我又怕你太操勞,
其實我有一愚問, 如果長期瞓係度安胎唔多行, 生個時會唔會好辛苦? 因為個胎長期壓住神經線, 大肚個時醫生姑娘又叫我行多d 唔好坐唔多, 瞓好過坐

pogo  不過唔知適唔適合胎盤低嘅孕婦。  發表於 11-7-11 17:34
pogo  我以前都有做孕婦yoga,都幾好,減少水腫/抽筋/背痛。  發表於 11-7-11 17:34

子爵府

畀面勳章

pogo Even if far, if she is 勁, maybe worth a try for the safety of you and Cass wor... 發表於 25 秒前
cacacaca 剛找到電話,妳就話太遠了..但她真的好,婦料博士! 發表於 38 秒前

thx.其實我睇開個教授.佢平日都會係中文大學
但太釣腳的話
我要請成日假先可以去睇 (你地都知我公司又遠)
雖然話我家下唔會俾人炒姐
都唔係太好咁. (睇中醫.唔係睇一兩次嘛)

cacacaca  understand, sat n sun也有得睇..上水,元朗亦有分店..總之妳要就contact我la~  發表於 11-7-11 17:35
pogo  Is she open on weekends?  發表於 11-7-11 17:30

大宅

Cedric_mama 發表於 11-7-11 17:07
sesamekitty cary 話有個女醫師係元朗定粉嶺會唔會太遠? 發表於 43 秒前

太遠了.我自己睇開個教授好難b ...
我自己冇睇開, 但之前有同事想要bb時曾睇過中醫張琛 (Cheung Sum) - 2538 8352 不過係銅鑼灣, 你睇下啱唔啱呀

子爵府

畀面勳章

pogo Is she open on weekends? 發表於 1 分鐘前
好似星期六都係中大
但我星期六淨係想陪易謙
不過如果真係搵唔到.唯有睇返佢先

首頁

尾頁

跳至