跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

畀面勳章

Re: MARCH新playGROUP

[size=medium]唔該晒,惜惜隊長& gavial!!!!

試堂我首選: 選擇二 任何一個星期六下午2:30-3:30.

如大家決定係選擇一. 我會盡量趕. 因我放工係1:00pm

複式洋房

Dear all PG mama,

程程都想試堂, 兩個時間都OK ( 因為點都要做 "逃學威龍"--->保會個度)。

gavial

真係要 many thanks 妳幫我地找資料 & contact !!

hello^_^,大家好,我叫做景程,你地可以叫我做程程,我係03 年10月3日出世架,請大家多多指教^_+!!! 我衣家好鐘意跟爸爸同媽媽去大浪灣滑浪同鐘意跟爸爸踢波!!我10月4歲啦!! 我大個一定會跟爸爸一起去巴里島滑浪^^!! E-mail: [email protected][img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/16405646138831l.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/15454922310332l.jpg[/img] [img align=left]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/33.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/34.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/35.jpg[/img]

洋房

Gavial
Please include Rachel to 試堂. Both times is ok gah !!!

Many, many thanks
Rachel Tsang - Born on 6 December 2003 - 03:52am - 2.57kg

大宅

Re: JAN PLAYgroup MaMa

gavial,

我噙日打去 Sheung Shui 救世軍問左, 佢話可以除時填表, 原來bb一日出世就可以申請, 請問容唔容易入???? 係咪好多人申請???? 我見人地話北角個間要排2年半呀!!!!!

gavial 寫道:
dd104,
我地有幾個都報左救世軍.

別墅

Re: JAN PLAYgroup MaMa

dd104,
上水間救世軍無出面果d咁多人爭, 不過聽講收好少人, 收生原則主要係先到先得, 我地都叫做報得遲, 尤其係年尾出世既B, 如果想一踏入兩歲就入學, 即係話要到年尾咁arm 有人退學至有得入, 機會真係微d, 如果等到兩歲半九月開學就可能有機會, 不過到時熹敏都兩歲八個月有多, 可以選擇幼稚園.

kongkong,
睇情況1:30-2:30果班都會夠人, 所以唔洗就其他人架, 可以就自己放工時間上2:30-3:30, 不過現有既參加者年齡好似大一d.

洋房

[size=medium]程程 & LISA

好耐冇見呀! 幾時出來聚下 ?

除左妳之外,都好耐冇見金尚明母子及芷惠母女。

GAVIAL

如果惜惜真係參加 一、三、五、既 PLAYGROUP,大家米少左機會見面!
Lilypie Baby Ticker

別墅

hylmother,
我好鬼心急, 約左嘉德麗校長聽朝見惜惜confirm個位. 星期日pg 如果我地趕到返, 你唔好嬲要搵你幫手 :wink:

星期六晚我推d地墊去你屋企, 話時話我都未到過你屋企, 歡唔歡迎我帶埋惜惜黎玩呀?星期日請幫我收場租, 位位$25. Thank you.

大宅

畀面勳章

[size=medium]話時話. 好耐冇見尚明同CLW, 佢地好嗎

別墅

clw 屋企有事, 不過clw 同尚明都好好, 我都唔知佢地今個星期日黎唔黎.

惜惜今日見碧湖幼稚園個校長想報親子班, 不過失敗左喇, 校長話惜惜仲係太BB. :-| 我二月尾會再見過, 希望三月可以上堂.

洋房

GAVIAL

妳唔好咁講啦,次次都係妳去搞,今次俾個機會我幫下手啦。星期六晚我唔係屋企,因我公司食 ANNUAL DINNER呀,到時CALL我,叫我蝦子餅過去妳屋企取地墊,OK !

嘉德麗唔收惜惜,唔緊要 ,繼續同我地玩住先。

今日妳帶左惜惜去邊到玩呀 ? 好羨慕!

gavial 寫道:
hylmother,
我好鬼心急, 約左嘉德麗校長聽朝見惜惜confirm個位. 星期日pg 如果我地趕到返, 你唔好嬲要搵你幫手 :wink:

星期六晚我推d地墊去你屋企, 話時話我都未到過你屋企, 歡唔歡迎我帶埋惜惜黎玩呀?星期日請幫我收場租, 位位$25. Thank you.

別墅

hylmother,
星期六晚再電聯喇.
尋日我同個工人攪簽約, 因為佢宜家都係我奶奶係僱主, 我搵左海外顧傭, 貪佢大間d, 價錢合理d, 佢地收我$3500, 收個工人$327.
仲有呀!我去左海港城賣小朋友衫既bazzar, 都幾值得去, 有好多小朋友衫, 全部大牌子, 我買左接近四百蚊, 有褸, 裙, 襪三對, 牛仔褲兩條.

大宅

gavial,

惜惜而家係咪比

別墅

我個係印印, 其實幾個月前佢已經非法係我度做野, 佢做野一般喇, 煮野又唔得, 又無笑容, 唔精目, 中英都唔得......嘻...嘻...不過都有值得欣賞既地方, 以前未揍過BB, 不過學得好快, 又錫惜惜, 好老實, 唔多出聲, 俾番好多空間我, 好少朋友唔會學壞, 著衫好保守唔會勾引我老公 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 我自己唔識打理屋企, 所以對工人要求都好低.

大宅

gavial,

中英都唔得>>> 我個廣東話好掂, 識駁嘴, 好醒目, 不過醒過龍.....
著衫好保守唔會勾引我老公>>>> :lol: :lol: :lol:

大宅

畀面勳章

Dear all,
不好意思. 昨天mon 爸唔舒服. 所以冇番.

Kristian:
唔該晒.

Gavial:
下次見面給回租場錢. And thank you for your arrangement.

大宅

我係卓妍媽媽,想問2月試堂安排如何?

我有個想法,請大家指教: pg的目的是想訓練bb各方面的發展,及等bb及家長們交流,互動.連同剛結束的pg,我同卓妍上了�緊3個pg,發覺他們’設計’的遊戲及理論在許多書本上也可以找到.

我同卓妍自己在家玩了不少,點解我們家長自己不花多一點時間和心機在書本上抽出有用及好玩的遊戲,自己帶組?eg,每位家長負責2個遊戲及Debriefing,咁已經有6-8個遊戲.Share 材料和Rent Fee是否會更化算些?

以上係小妹一些愚見.請賜教!

當然,我會跟隨大隧意見上pg的安排.

別墅

venuslly,
有關pg 試堂既安排, 我已經之前post左, 你睇番前d, 大家未回覆都請儘快喇.
至於你既提議, 我都同意都唔洗D咩野專業人士做導師, 不過我地又要揍B又要番工, 仲要預備呢D野, 我就寧願每次俾幾十蚊出黎, 一係就唔洗預備, 是是但但俾D BB 係埋一齊玩就算, 最好大人都有得玩

洋房

GAVIAL

逸朗參加試堂。 THANKS !

gavial 寫道:
venuslly,
有關pg 試堂既安排, 我已經之前post左, 你睇番前d, 大家未回覆都請儘快喇.
至於你既提議, 我都同意都唔洗D咩野專業人士做導師, 不過我地又要揍B又要番工, 仲要預備呢D野, 我就寧願每次俾幾十蚊出黎, 一係就唔洗預備, 是是但但俾D BB 係埋一齊玩就算, 最好大人都有得玩

大宅

Dear all mamas,

請問妳地有冇帶bb去打水痘針???? Do you know Dr Wong Kwok-wing (花都) is good or not? Any comment?

大宅

venuslly,
我都幾同意你的講法,不過做起上黎都要好有恆心至得.
如果你打算搞媽媽式私家pg,可以一齊商量下...

我個bb現八個月,係咪未番得你地d pg住? 好想join埋你地一齊玩呀~
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

首頁
12345...7

尾頁

跳至