婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

一定要記低

某一日老公買左榴連回家,人哋明知我唔食,重叫我試,老公聽到都笑!

放心,我唔會同你爭架喎!老公食埋最後個件,人哋見唔到係到問係咪自己個仔食左?唔係以為外人食左掛

唔好再係你仔面前扮對我好,我只會更加反感!

侯爵府

明知我食麵。扮野入來問邊個煮麵整到污糟左爐頭?一定係關我煮麵事?唔關你個仔幫我烚菜事?我自殺死都一定關你事!

侯爵府

講野勁大聲,好煩。人地睇緊電視,為咩咁大聲討論?

笑人地肥,講自己瘦食野係無用。第一我唔覺得佢瘦囉。第二係咪想單打外人肥?

就係因為你睇錢咁大,我先唔食你整既野,同埋又多油多肥!最緊要食唔哂掉左都唔關我事!用既水電煤都唔關我事!

侯爵府

切左生果個日又扮野唔食,無切就扮野無得食,真心覺得明玩野,切左無食個日害我食左1.5個生果!又唔洗你比錢,知好野人哋錢唔洗慳囉!

侯爵府

我只是鄧腳,但我聽到大力打麻將檯,我都唔知發咩脾氣,打錯又點?咪幾十蚊。

期間係到講人地新抱懶,想話埋我咪直接d。再講,人地新抱既野關佢咩事?又講人地屋企買樓,講人地新抱無錢?唔明咁講有咩居心?

侯爵府

我同仔沖涼,某人同我講今日唔沖涼,叫我用手阿仔洗衫。其實之前佢又係無沖涼,一早講左我會用手洗。慳返水電費!

其實佢專登講,係咪覺得成功指揮左我做野,心裡覺得好威水?

平時加佢2-3件都可自己開一機來洗,極到雙重標準。

伯爵府

檸檬檸檬 發表於 22-4-18 17:24
我同仔沖涼,某人同我講今日唔沖涼,叫我用手阿仔洗衫。其實之前佢又係無沖涼,一早講左我會用手洗。慳返水 ...
吓!佢經常性唔沖涼㗎

侯爵府

回覆樓主:

屋企都唔係大,係要都用大煲,得返半煲我係覺得少,比著我會大返個細d既煲。
我唔會飲,但我要換同洗

人哋媽咪(當然包括自己媽媽),會留返好野比仔女食,佢一定唔會。不過可理解因為我係外人

侯爵府

再一次係人哋個仔訓左時講,湯係比xx飲之麻 我絕對唔恨飲,經常提買嘢買幾錢,留返比你哋飲同食,要倒嘢浪費食物絕對唔關我事

侯爵府

係屋企做公司野,明知我講緊電話,都要係我隔離講野,嘈到爆!

侯爵府

回覆樓主:

收工入屋,袋都未放低,就講未做功課!一心想迫死我!你無叫個孫就係大好人,人哋母親要佢個仔做功課溫書就係壞人,你心地極差!
雖然我唔食你既野,但都係要迫到我自己既野都唔洗食先安樂!

大宅

雖然我冇睇晒你的記錄,不過好明白你有幾辛苦⋯⋯
我同你一樣有個控制狂奶奶+媽寶老公。好想死!

但望住仔女我又唔捨得,你加油呀!
我撐到今時今日係靠一個信念,我等!等到仔女都大就會同佢哋搬出去!老公都唔使要啦,等佢戒左奶先再返來搵我啦!

侯爵府

擺明坐係到,都要問睇唔睇電視,唔睇熄左佢!不如直接講唔好睇曬返d電
係你仔面前問做咩呢排唔食魚!係咪要直接講費事食你比錢買既野,你食淨個魚既樣,真係睇見都唔開胃!

侯爵府

返緊工,專登打黎講叫我買六合彩
我講回家先,返到黎又唔主動比號碼我

侯爵府

回覆樓主:

懶醒問尋日有冇溫書,今日「聽寫」。

我同仔撩鼻,我唔知點解要眼金金望住,真係當自己監督呀?

經常同個孫講「零分都唔緊要」。
就唔好扮對佢好,又要問外人有冇同佢溫書。明知佢受唔到壓力,你迫死外人好喇,唔好迫死我個仔!

侯爵府

買左4件西餅回來,點解我都唔得?重點講食左邊件?

其實數錢真係好黑人憎,人哋真係好鍾意錢架喎!唔好扮無所謂,輸錢個樣完全唔一樣

侯爵府

10次有9次 罵都只係罵我,又唔見你罵下你個寶貝仔?

侯爵府

自私到極,自己入房準備訓就熄廳部電視。交左電費都唔比外人睇。衰過外人,我直頭垃圾不如!

講開電費,唔明點解人哋好鍾意買野/交租交雜費,都一定一定報大數!
極討厭!報大數用意何在?

侯爵府

唔係得你先累,有啲野我覺得唔洗即日完成,自己又要咁心急。第二日整唔得?

極到憎比人掂我既野!

之前食煲湯豬骨,講到其他人唔食佢先食,係唔好浪費。呢句說話佢口講出嚟,真係好笑!
係呀,我係唔食唔飲人哋整既野!唔好再係我面前講野好貴,電/煤/水費好費,你連電視都唔想比人哋睇,食物貴一d都唔關我事。

講咩落多左靈芝/瑤柱?呢啲都唔洗你錢買架!人哋比錢就可以浪費!

之前扮野叫少衫唔洗開洗衣機,而家日日半機照開,曬水曬電曬洗衣珠!佢做得人哋唔做得!

侯爵府

話說今早人哋講自己買咗把遮$30幾蚊,咁我出門口(無開燈),我拎咗把遮出嚟,人哋講「我買架喎」,我講「把遮我架喎」,重要走過嚟睇吓(檢查?)驚我偷用?

我擺明就唔會用人哋買既野!

首頁

尾頁

跳至