婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

臭猪 發表於 21-12-13 22:27
因為我覺得佢個大女冇人帮煮會好慘 而且佢有少少唔正常 我帮到就帮 點知到頭來一句多謝都冇 有一年年初二 ...

你太仁慈啦。你學下保護自己啦。做傻仔一次夠啦。

別墅

Astra00 發表於 21-12-13 22:35
你老公點對佢自己阿媽,佢的選擇。你不好參與太多,不好陣間拉埋你落水話你教就大鑊。
...

我都話你自己阿媽你想理就理唔想理又唔關我事 我总知就係唔想理

水晶宮

臭猪 發表於 21-12-13 22:38
我都話你自己阿媽你想理就理唔想理又唔關我事 我总知就係唔想理

係。你記住,你親生媽媽是誰。你奶奶不是你親生媽媽。

別墅

Astra00 發表於 21-12-13 22:36
你估佢出心請你地食咩。做到咁都係想你哋知難而退。佢應該受左某啲壓力先局要做場戲叫埋你哋去食。
...

因我細姑兩個仔女每年生日就要我哋全部家族去慶祝如果有一個唔得閒去就話人哋 你話咁多人去食 就好心買好點多啲嘢食啦 同買多啲嘢飲 所以我老公話今年開始唔會去

別墅

Astra00 發表於 21-12-13 22:38
你太仁慈啦。你學下保護自己啦。做傻仔一次夠啦。

我真係只會做一次 唔會第二次。好像前幾日我奶奶打電話叫我哋一齊食飯 佢又講係我大姑生日一齊食飯 我老公都唔知佢家姐生日 第二日去飲表弟喜酒我大姑講佢尋日佢生日 我先知佢生日 我奶奶見到我哋就黑面

別墅

Astra00 發表於 21-12-13 22:42
係。你記住,你親生媽媽是誰。你奶奶不是你親生媽媽。

係啊我唔會理佢 佢有咩事搵佢仔女

大宅

大女未出世就話幫手湊同幫我坐月,出左世就買叉燒飯比我同叫唔醒,話我成日瞓(我斷斷續續每4個鐘瞓得1個鐘)但佢每晚一覺瞓天光晏晝又瞓3個鐘晏覺,之後話冇聽過要幫手湊孫女,一星期我就搬翻自己屋企
因為冇坐月,第二胎小產第三胎作小產要長期瞓床,過黎我度住話唔識點洗我地啲碗,仲三翻四次推跌我個女,有一次比我捉到正仲講大話話我個女企係佢後面自己跌佢睇唔到,冇再流血我就請左佢走
過時過節正日一定同男家過,我奶奶話我老公唔打電話翻屋企,個人企左係佢隔離到底佢係當我地透明定唔想見到我地?
佢做咩我老公睇得好清楚,係老爺同姑仔覺得我地錯,咪少啲見囉

別墅

mamachan2018 發表於 21-12-13 23:33
大女未出世就話幫手湊同幫我坐月,出左世就買叉燒飯比我同叫唔醒,話我成日瞓(我斷斷續續每4個鐘瞓得1個鐘) ...

你個奶奶咁樣就有點過分了 我奶奶而家見到我哋都係當透明見到我啲小朋友都係咁樣開心就嚟叫下唔開心就黑面 我奶奶一見到佢哋外孫又係抱又係錫又係禮物又係比錢我老公都話全部睇到眼裡

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

mamachan2018 發表於 21-12-13 23:33
大女未出世就話幫手湊同幫我坐月,出左世就買叉燒飯比我同叫唔醒,話我成日瞓(我斷斷續續每4個鐘瞓得1個鐘) ...
sorry jm
你99..都好恐怖下.....
好彩你老公撐你。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

水晶宮

臭猪 發表於 21-12-13 22:44
因我細姑兩個仔女每年生日就要我哋全部家族去慶祝如果有一個唔得閒去就話人哋 你話咁多人去食 就好心買好 ...

我老公今年醒覺,識說句「各有各食」。連就下我哋,同一日,由食中午改為食傍晚上六點都不能。(我老公返工收工才去,不想請半日假)。但當我哋話各有各食後,那班人食不成。好有趣。緊係啦,沒水魚來埋單,緊係費事吃。

水晶宮

臭猪 發表於 21-12-13 23:40
你個奶奶咁樣就有點過分了 我奶奶而家見到我哋都係當透明見到我啲小朋友都係咁樣開心就嚟叫下唔開心就黑面 ...

最重要有事實你老公看到者。

水晶宮

你奶奶福佳啦。你少見為妙。

複式洋房

你奶奶咁衰,搵個籍口以後都唔好比佢見到你啲囝囡啦。咁唔鍾意,一世都唔見就最舒服。對大家都好!!

別墅

Astra00 發表於 21-12-14 06:53
我老公今年醒覺,識說句「各有各食」。連就下我哋,同一日,由食中午改為食傍晚上六點都不能。(我老公返 ...

我老公都話今年要返工 唔得閒去

別墅

一肚子是氣 發表於 21-12-14 08:09
你奶奶咁衰,搵個籍口以後都唔好比佢見到你啲囝囡啦。咁唔鍾意,一世都唔見就最舒服。對大家都好!!
...

其實我都想唔帶我小朋友去見我奶奶 因為我奶奶見到都係當透明

別墅

Astra00 發表於 21-12-14 06:54
最重要有事實你老公看到者。

係啊 我老公都話米由佢囉 我未生第二仔時已經有養隻狗狗 到我生二仔了 我奶奶一日到黑就話叫我唔要隻狗狗話對小朋友有濕疹又話唔好 我同我老公只能當聽唔到 講真我最錫係我隻狗狗 從兩個月就抱返嚟養而家3歲 我唔會咁做 所以每次見面我個仔兩邊面有少少濕疹就係度講都話叫比人哋養隻狗了 搞到個仔兩邊面都紅 佢都多鬼餘每個小朋友幾個月大兩邊面經常都會有啲紅㗎了

水晶宮

臭猪 發表於 21-12-14 10:47
係啊 我老公都話米由佢囉 我未生第二仔時已經有養隻狗狗 到我生二仔了 我奶奶一日到黑就話叫我唔要隻狗狗 ...

咪理佢咁多。

別墅

Astra00 發表於 21-12-14 13:14
咪理佢咁多。

我當聽唔到 又唔使佢養 但係佢就好鐘意佢姪女隻狗狗。我同我老公講 总知佢對我哋乜都唔鐘意 對佢其她人的就好像寶咁

男爵府

臭猪 發表於 21-12-12 21:13
係嬲到一見到佢就想離佢遠啲。我老公都好嬲佢阿媽 因為我奶奶最錫佢外孫仔同外孫女 自己個孫就好像外人
...

我老爺奶奶仲好笑
男孫叫佢幫忙湊一日都托手踭
女孫就坐埋過夜
兩老仲口口聲聲話自己公平
老公直情嬲到唔想理佢媽
嬲....只會令自己激心
少接觸最好 都冇見大半年囉
佢咪同啲親戚呻見唔到個孫囉
超級嘥氣的人

別墅

Lacelace 發表於 21-12-14 16:47