婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

Doracy2009 發表於 23-1-29 00:10
我都好討厭!我自己娘家新年或者過時過節都好簡單!最緊要一家人齊齊整整,一齊食餐飯!嫁左後,所有正日 ...

你奶奶麻鬼煩 扮野 ,講真我都掛住未結婚個時 唔洗就住哂

大宅

Doracy2009 發表於 23-1-23 12:37
承上
我火都來埋:我反我阿媽度緊係起我度食埋晚飯先走啦!你d女聽日過來,係味吾食飯,坐一坐就走呀?我 ...

好簡單啫,你答你99,咁我以後初一唔黎了,留初二先過黎。你想人多丫嘛

大宅

Doracy2009 發表於 23-1-23 12:37
承上
我火都來埋:我反我阿媽度緊係起我度食埋晚飯先走啦!你d女聽日過來,係味吾食飯,坐一坐就走呀?我 ...

好簡單啫,你答你99,咁我以後初一唔黎了,留初二先過黎。你想人多丫嘛

大宅

Doracy2009 發表於 23-1-25 19:54
我老公話:阿媽都係問一句者!我話:最幣同一個問題,答完又問,問左又要答哩
...

我好怕啲老人家扮蠢&婆媽!

坦白講,我對自己阿媽都好直接。如果佢成日問,我會話鬼佢:佢問咁多次做乜啫?
咁係丫嘛,你成鬼日問問問,係咪有咩意思先?不如直接講。
咁我媽就會答:諗住………

對住99真心好煩,好想鬧爆佢,但又要俾面老公。但明明我對自己阿媽都係咁白,自己又忍唔到佢咁鬼煩。

好似我99,成日話我好瘦。大佬呀,我159cm, 成125磅呀!次次見,次次講,你笑我呀!? 你想點呀?想R水吹都唔該你搵啱話題啦⋯⋯

大宅

Doracy2009 發表於 23-1-25 19:54
我老公話:阿媽都係問一句者!我話:最幣同一個問題,答完又問,問左又要答哩
...

坦白講,我對自己阿媽都好直接。如果佢成日問,我會話鬼佢:佢問咁多次做乜啫?
咁係丫嘛,你成鬼日問問問,係咪有咩意思先?不如直接講。
咁我媽就會答:諗住………

對住99真心好煩,好想鬧爆佢,但又要俾面老公。但明明我對自己阿媽都係咁白,自己又忍唔到佢咁鬼煩。

好似我99,成日話我好瘦。大佬呀,我159cm, 成125磅呀!次次見,次次講,你笑我呀!? 你想點呀?想R水吹都唔該你搵啱話題啦⋯⋯

大宅

darkgard 發表於 23-1-30 08:45

坦白講,我對自己阿媽都好直接。如果佢成日問,我會話鬼佢:佢問咁多次做乜啫 ...

以前我好好脾氣,都會盡量語氣好同配合佢!但隨著小朋友大個要反小學,又多小朋友,又要反工後,我便失去耐性了!由於有以上的轉變,時間就是金錢,我個人做都變得要更有計劃,奶奶同叔仔老婆吾使反工,佢地永遠都體諒吾到我的苦況!經常要求呢樣要求個樣!問來又問去,無非都係想我答‘好’,但有時我真係好難就佢地,我地吾同住,但成日上上落落好辛苦,同埋真無無時間做自己屋企既野,小朋友做功課又無時間,樣樣都搞到好趕!變左我要肯心拒絕,佢地就覺得我:對你甘好,忘恩負義!比個良心當狗吠!時間耐左就出現真面目!之類既說話!搞到我做左衰人甘!

子爵府

回覆 Doracy2009 的帖子

你老公咁口爽,佢阿媽又唔打俾佢,叫佢自己應付返啦,都係一句姐

大宅

Doracy2009 發表於 23-1-30 09:09
以前我好好脾氣,都會盡量語氣好同配合佢!但隨著小朋友大個要反小學,又多小朋友,又要反工後,我便失去 ...

我都變左衰新抱好耐

首頁

尾頁

跳至