跳至

首頁

尾頁

洋房

Feel 到bb踢我

好開心 !!
bb晚晚都會踢我叫我訓覺, 我尋晚睇天涯俠醫, 有個女人講當感覺到個bb係自己個肚裡
面踢踢下, 果種感覺好奇妙佢知道個bb係好有活力, 縱然有任何困難都過到 !! 我好
感動丫 !!
T o T
My Little Anson ^ o ^ Birthday : 8th April Weight : 8/4 - 3.59kg 11/4 3.27kg 15/4 3.47kg 18/4 3.60kg 26/4 23 inches 10/5 4.81kg 18/6 6.12kg 12/8 7.95kg 25inch [center]My Baby Anson [/center] 潼潼部屋 歡迎光臨 小腳趾 你會愛上探險整個歷程 坐不定 你很想一天攀到高山看星 小眼睛 你會看遍世間可愛事情 讓耳朵 似海螺天天裝滿開心笑聲

洋房

Re: Feel 到bb踢我

minigary,
你好...你幾多週呀??
我20週仍未感覺到胎動,都有o的擔心。

你有否去照超聲波??
知道亞b係囝囝還是囡囡呢??

洋房

candy2708,

唔好擔心 ! 有d媽媽要成20weeks過後先feel到架 !

我個小b, 係大約18weeks既時間我就開始感覺到佢踢踢,其實係大約2個半月去照超聲波既時間佢已經不斷咁沃, 好得意 !!

醫生話係囡囡 , 你呢 ??

My Little Anson ^ o ^ Birthday : 8th April Weight : 8/4 - 3.59kg 11/4 3.27kg 15/4 3.47kg 18/4 3.60kg 26/4 23 inches 10/5 4.81kg 18/6 6.12kg 12/8 7.95kg 25inch [center]My Baby Anson [/center] 潼潼部屋 歡迎光臨 小腳趾 你會愛上探險整個歷程 坐不定 你很想一天攀到高山看星 小眼睛 你會看遍世間可愛事情 讓耳朵 似海螺天天裝滿開心笑聲

洋房

minigary 寫道:
candy2708,

唔好擔心 ! 有d媽媽要成20weeks過後先feel到架 !

我個小b, 係大約18weeks既時間我就開始感覺到佢踢踢,其實係大約2個半月去照超聲波既時間佢已經不斷咁沃, 好得意 !!

醫生話係囡囡 , 你呢 ??

唔記得講我依家21weeks lu !

別墅

我都有個朋友20週仍未感覺, 而我早在16週已感覺到第一次, 佢同你一樣都好担心, 終於忍唔住睇咗醫生, 佢係螢幕見到bb踢黎踢去, 但都係感覺唔到, 所以我諗每個準媽咪的感覺都有出入的, 不用太過担心

洋房

minigary & mrsleungbb,
謝謝你的關心及回覆...
始終第一次做媽咪,所以特別擔心肚內的亞B。

係呀...你地會在那裡生呀??
minigary...
我仍未去照超聲波,所以未知亞B性別。

洋房

candy2708 寫道:

minigary...

我都係第1胎, 好多時都好騰雞 !!

我會係廣華生 !

公爵府

我係 14/5 wk 果陣, feel 到一次震震下, 唔知係咪小 b 郁, 到而家 18 wk 都未好真實咁 feel 到 bb 踢踢, 都好擔心丫
[/url]

等待驗證會員

我而家21週,小B日日都有踢踢,特別係夜晚;18週時都唔多覺,覆診時我仲問醫生點解未feel到BB郁,醫生教我夜晚也都唔好做,靜靜地同BB傾計,摸下佢,好快就會feel到,我都係到19/20週先真係覺。

大宅

我都未feel到bb踢(快21wk),不過一0的都唔擔心,因為次次去照都見bb郁,即係無事啦.

有時都唔係好想咁快feel到,因為一開始就唔會停. 聽0的媽咪講,有時瞓覺都會俾bb郁到瞓唔到.
好似而家咁,自在0的,hehe....

男爵府

我響3個幾月就 feel 到 bb 郁, 依家仲好勁添, 老公放隻手好我肚面都 feel 到, 好大力, 我今日剛剛 20 wk. 遲 d 佢一定踢倒我好痛.

洋房

當你第1次感覺到佢踢踢既時候, 突然有時唔踢, 你真係會好擔心, 我成日都同小b傾計, 我亞媽又同佢傾計.
如果佢唔郁一段時間, 我咪問下佢係咪唔開心丫? (好似好傻咁 !! hehe ..... )跟住無幾耐, bb就再踢一下咁多 !!!

?-(

唔知佢係咪真係聽到我講野呢 ???

大宅

我係上星期5岩岩feel到亞b郁,,,震震下...好得意,,但前2日又冇左,,尋日又有番..郁法有唔同,,有時震震下,,有時係好似有野係入面轉身咁..真係好得意,,,我老公放係手係我個肚度都feel到..令我開始覺得同bb一齊生活..好實在..好warm,,你地都好快feel到,,多d唱下歌仔, 同佢傾下計,,我覺得佢會有反應,, :lol: :lol:

大宅

我16週第一次feel 到, 告訴e生, 佢話係神經痛
但之後頻密了, 同埋"殷"到幾時會郁 (eg, 聽莫紥實, 平卧時, ...), 便confirm真係bb郁

有時佢會玩升降機: 由下腹慢慢升上, 感覺很好笑

等待驗證會員

Mao,

你個bb咁棧鬼0既?!好得意喎!
Mao 寫道:
我16週第一次feel 到, 告訴e生, 佢話係神經痛
但之後頻密了, 同埋"殷"到幾時會郁 (eg, 聽莫?實, 平臥時, ...), 便confirm真係bb郁

有時佢會玩升降機: 由下腹慢慢升上, 感覺很好笑

大宅

佢擒日去照DETAILED ULTRASOUND, 開頭郁來郁去, 後尾要照個腦時, 佢將自己彎埋好似一個波, 伏係胎盤扮乖.... , E生要用個SCANNER "鏨"佢幾野先至肯郁少少俾E生照個腦仔, 激唔激水人?

別墅

minigary...

我會去威爾斯生, 身邊啲朋友同事聽到就話我咁大胆, 敢去公立醫院生, 唉, 有錢我就去咗私家生啦, 我就係想留多啲錢俾BB 去playgroup, 所以就揀公立啦

洋房

mrsleungbb,

其實私家定公立都無所謂, 最緊要d醫生可以詳細咁解決到自己既問題 ~

洋房

Hi all,

我係20周左右第一次有胎舫之後差不多日日都feel 到. 感覺好得意. 好實在!

大宅

15週年勳章

我想知點分胎動同,feel到bb踢我,因我是第一胎真的唔識分,我都有feel到好似d腸係到move. 咁係邊種?我老公模個肚時都feel到move.
請各姊妹教教我點分!
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至