懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

醫生有無用手磋胸檢查??

我想問下各位媽咪,您地做產前檢查時,醫生有無用手磋胸檢查?? :cry:

複式洋房

Re: 醫生有無用手磋胸檢查??

大宅

no wor.......... do you see doctors at private clinic or public hospital??

複式洋房

private clinic

大宅

我私家同政府都冇喎...
我前2日個胸痛..返到健康院我想個醫生幫我摸下佢都廢事彩我添呀~叫我唔急既問題唔好理住喎~~ :tongue:

大宅

無. 點解要磋胸?
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

別墅

有, 左母嬰健康院個e生同c+個e生都有

子爵府

我都冇喎!

水晶宮

別墅

我就無啦。
反而生左就有,醫生check下我有無奶比bb食。
你係咪對你個醫生有懷疑?
如果佢係大大方方ge,又係有需要做檢查,應該會有第3者(e.g. 姑娘)在場先會做,就算係一般醫生,要接觸病人私人部位,事避嫌疑,都會要姑娘一齊先做!
下次你不如搵個人陪你一齊去做產檢,睇下個醫生又點?
or 你扮下

複式洋房

我早幾日去佐敦鄧x釗診所做第一次產前檢查,約12.30pm到達診所,足足等到成3點幾才獲該醫生接見,該醫生問本人今次因何事求醫後,該醫生立即叫本人入另一個房間作產前檢查。

我於另一間房間內除下內褲,解開胸圍扣,便按房間內的護士指示,躺在床上待醫生來檢查,醫生進來後,護士立即叫我提高雙手,掀起本人的上衣,該醫生便用其雙手在我胸部檢查,而且檢查手勢十分奇怪,他並不是按,而是像搓麵粉般搓我的胸部,用雙手在我胸部搓。當時心想到底是否需要這樣檢查?? 到底真的要這樣檢查嗎??

大宅

生之前無, 生完第二日就摸下有無谷奶.
p.s. 我睇女醫生既.

大宅

好媽媽勳章

有,但佢有解釋點解要咁做,佢話係想check下我有冇異常硬塊,同埋有冇發炎,而且你個醫生都有叫姑娘入房,有第三者在場,我諗冇野既∼
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

別墅

如果呢個醫生令你覺得唔開心,換第個啦,大肚要開心D架!

大宅

除非個醫生懷疑你乳房有硬塊或異常.
但正規乳房檢查不會讓你睡在床上檢查,會要你站立或坐著,但一定不會碰及乳頭,除非乳頭有問題需要触及.
產前檢查如果醫生懷疑你乳房有磈塊,要向你說明點解要查,但要有姑娘在旁.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

在健康院就有 (女醫生),但c+ clinic 男醫生從來冇咁做! 我次次都同老公去,only 照超聲波。

我都贊成如睇得唔舒服,最好換醫生!

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有.

複式洋房

內除下內褲,解開胸圍扣(我都係咁)我睇過兩次男&女都係咁 個女反而磋得更指細

別墅

豬豬妹 寫道:
內除下內褲,解開胸圍扣(我都係咁)我睇過兩次男&女都係咁 個女反而磋得更指細

我都係喎!!

男爵府

我都係在健康院就有 (女醫生),但c+ clinic 男醫生從來冇咁做!

同埋我覺得如果想睇下有冇硬[快]既話, 應該係用力[按]或者[禁]既手法, 唔應該係[磋] law.

我都贊成如睇得唔舒服,最好換醫生!

首頁

尾頁

跳至