潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

日常出街防晒用邊隻好...

宜家0的太陽好猛,出街唔搽防晒都唔得,但係又唔知應該買隻防晒好,0係萬0見到唔係SPF30就係SPF50其實需唔需要咁高防晒了 可唔可以介紹0的好用0既防晒用品.
幸運星CHERRY BLOG

男爵府

Re: 日常出街防晒用邊隻好...

Hi,

我上次去睇e生問過, 佢話最好係買PA+++的...佢介紹我用shiseido SPA50 PA+++, 因為我面有色班, 用呢隻會好, 我自己覺得幾好, 你可以睇下

禁止訪問

畀面勳章

大宅

i tried boots whitening lines spf 50, feel very light and smooth face... not $$$$ :lol:

男爵府

IPSA SPF30 PA+++非常好用,好水.. BRIGHT VISION, 價錢都OK..
親子王國以外之連結已被刪除

禁止訪問

男爵府

I USE SOFINA TOO

kennisbb 寫道:
sofina 搽完好似無搽咁好舒服

子爵府

請問日常搽身, 有邊隻好介紹呀?

大宅

甘去游水又有無好介紹呀

男爵府

畀面勳章

prettywife 寫道:
I USE SOFINA TOO

[quote]
kennisbb 寫道:
sofina 搽完好似無搽咁好舒服
[/quote]me 3
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

複式洋房

SOFINA

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

I use Kiehls

男爵府

sofina rise is very good!!!

大宅

Sofina spf24 and spf50搽面好好但係搽身太乾!可能係我d皮膚太乾,我試過 L'Occitane "Young Hand" 防晒cream 用o黎出街時搽手臂幾正!

KiuKiu-Mama
"Bejoyful always; pray continually; give thanks in all circumstances."(1Th 5:16-18) ;-)

子爵府

想問下
sofina spf24 同 spf50
除左度數外
有無分別
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

醒目開學勳章

CCPS,

想問下你, 點解塊面有色班用呢隻會好d呢 ? 同埋你配多隻洗面係咩牌子&價錢 ?

唔該曬

[quote]
ccps 寫道:
Hi,

我上次去睇e生問過, 佢話最好係買PA+++的...佢介紹我用shiseido SPA50 PA+++, 因為我面有色班, 用呢隻會好, 我自己覺得幾好, 你可以睇下

男爵府

我想買sofina Rise乳液,專檳賣$250,請問有冇其他地方買會平d?

水晶宮

Elsamouse 寫道:
我想買sofina Rise乳液,專檳賣$250,請問有冇其他地方買會平d?

如果唔係托朋友係日本買,
adambeauty 係幾平架

click here~~ 不過暫時冇貨呀

男爵府

Hi yy2004,

hehe..話說我有朋友係某雜誌做, 想找人做D測試, 因為我有雀斑(後來先知原來唔係雀斑)佢就叫左我去做激光去雀斑, 點知上到見e生, 佢話我果D唔係雀斑, 係XXX(佢講左個名詞, 不過我唔知係咩)即係某類色斑, 已經係好深層, 基本上用一般美白去斑產品係無用, 就算做激光起碼做4-5個療程都可能去到50%...但個e生叮囑我一定要做好防曬...如果唔係會越來越深....

佢教我買防曬, 一定要買PA+++(3個+)係最好, 咁我問邊個牌子好, 佢講左幾個, 其中一個係shiseido SPA PA+++, 佢話呢幾隻包括shiseido比較持久, 對我地呢D 有色斑的可以保持長時間同保護強D,唔使成日加.....

我去買時, 個sales姐姐話, 因為呢款防曬, 唔係一般洗面膏可以洗得乾淨, 所以要配多支專係洗呢隻防曬的洗面...不過我成日都唔記得用...

配多隻洗面都係shiseido..但你要留意..我妹妹因為容易敏感, 所以要用shiseido另一隻防曬

價錢唔太記得..因為買左成個月...同埋夾左其他一齊買..我諗大約4XX for 防曬+洗面!

希望答到你......

[quote]
yy2004 寫道:
CCPS,

想問下你, 點解塊面有色班用呢隻會好d呢 ? 同埋你配多隻洗面係咩牌子&價錢 ?

唔該曬

[quote]
ccps 寫道:
Hi,

男爵府

比較曬或者出街長時間我會搽Kose(黑色樽)新果隻spf50,超爽和防水,物理性防曬敏感皮膚岩用

首頁

尾頁

跳至