跳至

首頁

尾頁

大宅

.

子爵府

回覆:BB 喺屯門睇邊個E生好?

屯門碼頭,陳碩志

大宅

.

子爵府

回覆:kykt 的帖子

馮家樂醫生,鄭文容醫生

大宅

where is it?

大宅

我全家都睇兆康鄺德麟

子爵府

引用:馮家樂醫生,鄭文容醫生

原帖由 真的假不了 於 14-01-12 發表
馮家樂醫生,鄭文容醫生
鄭文容係栢麗
馮家樂係新都地下,佢係串少少同惡少少,不過啲葯夾到bb。
兩間星期日都應診

伯爵府

我bb睇過好多都唔太得,係食吉之島新都f藥先好,通常食一次已經好好多,可能佢落藥重dd,重要一次比好多種藥,但貴

別墅

個人覺得鄭文容太易開重藥。我個女普通傷風咳,試過一睇就開抗生素。另外,又試過普通皮膚敏感,一開就係類固醇。我問佢其實係咩唔洗食咁重藥,佢就改開普通咳藥水、和俾一小盒ai cream我。

lina9316  我侄女喺睇佢,弊。  發表於 14-1-28 13:24

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我囝睇新墟麥記對面的陳永明醫生, 不過好多人睇.

男爵府

引用:Quote:原帖由+真的假不了+於+14-01-12+發表

原帖由 真的假不了 於 14-01-13 發表
鄭文容係栢麗
馮家樂係新都地下,佢係串少少同惡少少,不過啲葯夾到bb。
兩間星期日都應診
我2個女都係睇馮家樂,佢係惡少少,不過真係幾好,同埋睇之前打電話去book,去到5洗等好耐,我次次睇等1、2個就有得睇,新墟陳永明係好,但等好耐,有時小朋友病起上嚟真係等5到咁耐,因為冇得電話預約,我又1個人湊,5通係街等睇醫生等幾個鐘咩

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我2個小朋友都睇新都地下莊文煜。

大宅

莊醫生超唔掂為揾錢無耐性,肺炎也聽不出!!

lina9316    發表於 14-1-28 13:25

男爵府

回覆:CC12345678 的帖子

溤醫生係惡d, 但係肯耐心解釋你既誤解。成日都話咁早返學更係病啦,咁早返學識飛咩,我仔讀n 班。

男爵府

引用:溤醫生係惡d,+但係肯耐心解釋你既誤解。成

原帖由 hoho1119 於 14-01-17 發表
溤醫生係惡d, 但係肯耐心解釋你既誤解。成日都話咁早返學更係病啦,咁早返學識飛咩,我仔讀n 班。:sweating ...
哈,我都俾佢話過,次次同呀女睇完,佢實叫我5好週圍去,條街多菌,叫我快d帶呀女返屋企。

別墅

引用:莊醫生超唔掂為揾錢無耐性,肺炎也聽不出!

原帖由 Karsonmama 於 14-01-17 發表
莊醫生好差咩?我上次帶阿b睇佢 覺得佢都都ok wor 可以分享下你個次經驗嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我囝睇過莊文煜,陳永明,劉孟蛟三個醫生,除咗莊係可以睇得好之外,其餘2位醫生一個得個等字,好多人又冇得預約,睇完得個吉,病情全冇好轉! 另一位又係人多,等好耐,但勝在可以預約,不過可惜開藥太重手,阿囝受唔到!

所以依家一有病只睇莊醫生!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:莊醫生超唔掂為揾錢無耐性,肺炎也聽不出!

原帖由 Karsonmama 於 14-01-17 發表
我成日都去隔離版嬰兒醫護到睇,有d媽媽話肺炎有d聽個肺係清,真係未必聽到。
我囡最近一次去政府睇門診仲衰,個醫生聽唔到就又佢,當感冒咋。一去莊醫生到睇已經話佢氣管hehe聲
我囝細個試過一次條氣喘到好勁,我去睇莊醫生,佢仲緊張過我。要聞一星期哮喘藥先好,不過我覺得個醫生都算係咁,我囝so far 係夾佢,要食佢d藥先得,所以無計。

別墅

陳永明,但真係好多人。

首頁

尾頁

跳至