夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我真係好唔開心,
我同C6一齊了4年,
上年11月有BB,
C6一知道我有BB, 就即刻搵佢EX講我有咗BB,
C6話係條街道撞到佢EX, 不過我知道佢地返工時間, 工作地點係根本唔係撞到架:pppp:
同埋佢地平時冇溝通, 因為我成日睇C6電話,
咁我有BB, 係開心野, 俾人知道, 我唔緊要, 不過果時未過3個月, 仍有介意

到我上年12月, 成日流血, 最後小X...
我好唔開心, 係正常
到咗我而家心情好返小小,
琴晚係C6電話見到佢EX既電話紀錄
我即刻知道C6同佢EX講我小X咗...
因為佢地平時都冇晒啦能, 冇野好講架啦, 冇啦啦會有返野講..??
我小氣, 我唔信啊!!!心情又差...
我即刻喊到拆天啊....

我組織完成件事之後...點解咩野都要同佢EX講?
我同佢一齊左4年, 我都唔明白,
係唔係俾佢EX知道我仲未死得?

同埋我平時返工好忙, 冇咩機會食補品,
有時係屋企整下紅棗水, 食雞精, 呢D快既野,
佢見到會話我: 你咁後生, 唔駛食呢D啦, 根本唔駛補身架, 你以後唔好再食...
我反應只有一句: 要架, 邊個話唔駛....
佢話: 我EX係5個月果時落BB都冇補過, 而家仲好健康
(因為佢EX食白粉, 所以唔要BB, 同埋佢EX係大陸來, 拎中緩, 食白粉, 仲要係冇$$既, 我C6同佢一齊果時, 咩野都係我C6俾)
我感覺: 我自己搵到$, 可以自己買野補都唔得? 你EX冇得補, 又要我唔好補??
我C6真係好自私啊, 我真係嬲到震!!!!!

伯爵府

Choco_b 發表於 14-1-14 17:18
我真係好唔開心,
我同C6一齊了4年,
上年11月有BB,

你嬲合情合理

你c6真係太過份...一個咁ge ex,你c6點解仲會同佢聯絡ga...

要同你c6講清楚,唔可以比佢地再有聯繫囉...佢個ex都唔知係咪想痴埋黎啦...
但你c6又落搭咁款

大宅

回覆:我有BB, C6都要同佢EX講, 我小X, C6又搵佢EX講...

如果係我老公,我會

linclincmola    發表於 14-1-15 03:32
kalonice    發表於 14-1-14 21:59

別墅

回覆:ivythepooh 的帖子

我認我本身係好小氣既女仔,
心胸好窄,
佢同ex溝通,對我無傷害,我可以算!
但係c6濺到叫我唔好補,
但係佢又叫我快啲追返個bb,
我嬲到死!
$佢會俾我,辛苦係我!

大宅

小產咗真係要補下身架, 男人唔係好識呢d嘢就算啦, 仲要聽d九唔搭八架人講唔使補, 咁真係好嬲架, 但你都唔好太傷心, 自己對自己好d, 養好身遲d再努力, 加油。

rachel_ching  Agree. Add oil  發表於 14-1-14 21:43

瑪瑙宮

您 C6 講野唔經大腦.

Jolin_Yuen    發表於 14-1-17 14:24
miucarcar  x2  發表於 14-1-16 18:21
rachel_ching  X2.  發表於 14-1-14 21:43

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小產亦要坐月架..一樣要調理返!

大宅

回覆:我有BB, C6都要同佢EX講, 我小X, C6又搵佢EX講...

咁唔尊重妳,真係唸真過先好生。

Jolin_Yuen  冇錯~! 事實呀!  發表於 14-1-17 14:24

大宅

佢男人黎架

公爵府

你C6係咪弱智嘅!佢係咪放唔低EX,你有bb佢係咪想激EX,而你小產佢又係咪想對方安慰佢呀,佢真係好有問題,係咪想找死!

kalonice    發表於 14-1-14 21:59

大宅

小產要坐小月同補架,俾我嬲c佢

男爵府

你下次同佢講你個ex話要補, 因為佢知你身體一直都麻麻地,佢仲教埋你要食D咩......諸如此類,睇下你C6咩反應

別墅

回覆:Choco_b 的帖子

咁得意。個女既食白粉。你老公仲同佢有聯絡?

別墅

回覆 nrjowepq 的帖子

係啊, 冇咗BB雖然好唔開心,
但係呢件事後更睇清呢個男人!

我小X後係99屋企休息了一個星期,
之後就要返工, 雖然係office工, 但係都好忙, 好多野做, 成日要o.t,
我地2個人住, C6係mgr又夜收工,
所以家務都係我做晒, 冇叫過佢幫手, 佢都冇幫手...
食果方面, 由於冇時間去煮, 所以都係食現成野, 雞精, 燕窩, 紅棗水之類... 因為快!

我同c6都想要bb, 佢恨到出汁, 成日睇bb野,
又想貼bb相係屋企,
但係而家我都唔想生bb住:pppp:.

別墅

回覆 constantine1980 的帖子

男人有咩所謂, 可以食2家茶飯不知幾happy:pppp:
而家又唔係同佢ex係返埋一齊, 又唔駛俾$$ ex, 又可以happy, 不知幾happy.

別墅

回覆 toffeecat 的帖子

好提議啊

別墅

回覆 Miulo 的帖子

其實我知佢搵ex講, 我更唔開心,
因為佢ex既bb係5個月果時夾硬落, bb冇問題的,
(從c6口中得知, 佢落咗唔止一次, 不過最勁果次就係5個月)
而我呢, 想bb痴住我, 但係bb唔要我
一諗起呢點, 幾時都可以喊得出

複式洋房

回覆 Choco_b 的帖子

樓主,EX真係好難搞,我也有同樣的問題,你要諗清楚如果你跟他對抗,會不會有反效果?最壞打算你要預,到時有可能C6更加嬲你而個心就去咗個EX到,個心一變,就好很難回來!既然你地咁想有BB,加油呀!但不要俾太大壓力自己

水晶宮

引用:+本帖最後由+Applelady+於+14-1-14+21:36+

原帖由 Applelady 於 14-01-14 發表

回覆 Choco_b 的帖子
加油呀

伯爵府

Choco_b 發表於 14-1-14 08:18
我真係好唔開心,
我同C6一齊了4年,
上年11月有BB,
妳C6等妳 佢......

首頁

尾頁

跳至