跳至

首頁
12345...35

尾頁

複式洋房

大家好!!

n1的開學日,為8月13日!!!
好緊張呀!!
唔知我個仔會唔會係果日勁喊呢?

大宅

原文章由 anpanman_mama 於 07-7-22 03:58 發表
大家好!!

好緊張呀!!

我又報名......第一個禮拜應該唔會嘅....因為有人陪住嘛....第二個禮拜就真係驚喇....

大宅

Hello!
我個女都係07年安基司N1,不過佢係細女,被安排下學期先至入學.請問你地之前學校開家長會講D咩呢?

大宅

原文章由 fcatherinehk 於 07-7-23 14:10 發表
Hello!
我個女都係07年安基司N1,不過佢係細女,被安排下學期先至入學.請問你地之前學校開家長會講D咩呢?

都係講吓返學時間, 返學要注意嘅地方, 比定啲自動轉帳表格我地, 講解吓初初返學啲小朋友會點呀咁囉..不過覺得感覺好好...好放心...尤其校長出黎講嘢嗰時...好有趣....當校長講話初初返學...未必得小朋友喊...可能連家長都喊埋一份...我地成班家長都忍唔住笑晒....但我笑之餘...都有眼濕濕架....因為我好鬼眼淺...驚到時真係唔捨得...連我都喊埋一份....

大宅

哈囉!

我個囡將會讀N1上午班,而家希望佢能夠調較番個生理時鐘,可以早d瞓,早d起身;至於果日,希望佢唔扭計喊 要走就得啦!

原文章由 anpanman_mama 於 07-7-22 03:58 發表
大家好!!

好緊張呀!!

大宅

Hi!!!我來報到!!

囝囝讀IN1(pm),我係幫佢報am,但只入到pm:cry: 我囝囝係早睡早起,下午返學果3個鐘係佢午睡最間,都唔知點好!

複式洋房

我都在調教僅我個仔仔的心理時鐘,
佢以前一點幾先"訓",
依家就好o的喇!!
佢依家十一點到,就去"訓",
九時許就起身,
但是,
正式返學的話,就要七點半起身,
九點幾同七點半都欠一折,
希望到時佢會慢慢調節到啦!!!

你o地既小朋友戒o左片片未呀?
我個仔仔未戒到呀!!
不過,佢依家有進步啦!!
我有時會問佢有冇hhh,
如果佢有的話,我就同佢去,
甚至佢會開聲同我講有hhh,
唔知佢幾時先可以真正戒到片片!!

你o地覺唔覺得套運動服有些怪,
件衫同條褲有些不合比例,
我個仔仔要穿6號衫褲,
不過,件衫就勁大,條就"岩岩"好,
真怪~~
起初,我以為自己果套有問題,
但是,我返學校check check,
原來套套都一樣.

原文章由 cfwn 於 07-7-23 16:16 發表
哈囉!

我個囡將會讀N1上午班,而家希望佢能夠調較番個生理時鐘,可以早d瞓,早d起身;至於果日,希望佢唔扭計喊 要走就得啦!

別墅

原文章由 anpanman_mama 於 07-7-24 02:03 發表
我都在調教僅我個仔仔的心理時鐘,
佢以前一點幾先"訓",
依家就好o的喇!!
佢依家十一點到,就去"訓",
九時許就起身,
但是,
正式返學的話,就要七點半起身,
九點幾同七點半都欠一折,
希望到時佢會慢慢調節到 ...

我呀仔都係晚晚成十二點先瞓, 朝早八點半左右起身. 片片都算戒o左, 不過瞓覺要著返, 前兩日瞓下午覺無著片, 賴到張床褥過哂底, 呢兩晚都要同我o地一齊瞓大人床.

到時返學, 我估佢都唔會喊o既, 因為有得玩, 有得食, 呀媽都可以唔要. 佢都係讀 N1 (AM)
出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

別墅

原文章由 masiuling1218 於 07-7-23 15:27 發表

都係講吓返學時間, 返學要注意嘅地方, 比定啲自動轉帳表格我地, 講解吓初初返學啲小朋友會點呀咁囉..不過覺得感覺好好...好放心...尤其校長出黎講嘢嗰時...好有 ...

請問家長會時派了一張康健的form(體檢), 係咪要填架? 因為當日我遲左去, 返到屋企先見到.
出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

大宅

原文章由 fkkfi 於 07-7-25 16:26 發表

請問家長會時派了一張康健的form(體檢), 係咪要填架? 因為當日我遲左去, 返到屋企先見到.

唔洗自己填....要去個醫生到...個醫生寫架....:loveliness:

複式洋房

我已帶o左我個仔去見醫生,
過程十分簡單,
個醫生只是檢查o下個小朋友,
然後,就問家長兩三句,
就可以走得,
整個過程吾駛五分鐘,
最好的,就是吾駛等,
我一去到就可以睇,
反過來看,
我有些懷疑個醫生的醫術,
點解冇其他人去睇這個醫生???

大宅

個醫生醫術我就唔知啦,不過我覺得係你好彩者,或者係早上冇乜人,我去果陣都要等3個病人先到我啊,不過都唔係好耐,大約十分鐘左右者
原文章由 anpanman_mama 於 07-7-25 19:58 發表
過程十分簡單,
然後,就問家長兩三句,
就可以走得,
整個過程吾駛五分鐘,
最好的,就是吾駛等,
我一去到就可以睇,
反過來看,
我有些懷疑個醫生的醫 ...

大宅

你睇返有張紙係寫左好多醫務所架,你去返果d醫生做返個體格驗查係唔洗$$架,你去其他醫務所就可能要收$,但你都可以去.

提提大家: 記住8月5日或之前要到學校交學費,記得拎返張留位費既receipt去扣$,否則要交返正常一個月既學費架,同埋返學的第一天就要交齊所有係家長會果日取的form啊

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 anpanman_mama 於 07-7-25 19:58 發表
過程十分簡單,
然後,就問家長兩三句,
就可以走得,
整個過程吾駛五分鐘,
最好的,就是吾駛等,
我一去到就可以睇,
反過來看,

我覺得個醫生醫術係點無咩所謂, 你去都係諗住比份form佢填啫. 份form既資料好簡單, 普通醫生一定handle到.

其實你唔一定要去呢個醫生到做驗身, 去返自己睇開既醫生都得架, 只不過去呢個醫生到係免費之嘛~~~~ :-P

我0個陣都只係填form搵呢個醫生, 其他睇病梗係搵番自己個醫生啦!!

大宅

原文章由 bobohau 於 07-7-25 22:49 發表

提提大家: 記住8月5日或之前要到學校交學費,記得拎返張留位費既receipt去扣$,否則要交返正 ...

唔係第一日返學交學費都得??(我記得家長會講過....)

大宅

原文章由 bobohau 於 07-7-25 22:49 發表
你睇返有張紙係寫左好多醫務所架,你去返果d醫生做返個體格驗查係唔洗$$架,你去其他醫務所就可能要收$,但你都可以去.

提提大家: 記住8月5日或之前要到學校交學費,記得拎返張留位費既receipt去扣$,否則要交返正 ...

乜唔係返學嗰日先交學費咩....?

大宅

係? 咁我就唔知啦,不過我見佢寫住每個月5號之前要交,所以諗住8月都係,就提下大家,不過我覺得如果許可既,早少少交左好過第一日返學先交,總覺得第一日返學唔知會唔會亂,同埋如果個個家長都第一日返學先交,咁咪要等好耐?純粹個人意見,唔好介意!!
原文章由 hellora 於 07-7-26 11:24 發表

唔係第一日返學交學費都得??(我記得家長會講過....)

別墅

過程十分簡單,
然後,就問家長兩三句,
就可以走得,
整個過程吾駛五分鐘,
最好的,就是吾駛等,
我一去到就可以睇,
反過來看,

唔該哂你o地呀! 因為我完全唔知要帶呀仔做體檢呀, 聽日呀仔兩歲半, 要去王少清, 等我順便去埋醫生度先. (呀唔係聽日, 係今日至o岩, 宜家已經好夜啦!Zzzzzz
出口日本鞋仔專門店

複式洋房

如果你吾講,
我都係打算開學的第一日,
才去交學費,
o甘!!
你會吾會在開學前去交學費呀??

原文章由 bobohau 於 07-7-26 16:59 發表
係? 咁我就唔知啦,不過我見佢寫住每個月5號之前要交,所以諗住8月都係,就提下大家,不過我覺得如果許可既,早少少交左好過第一日返學先交,總覺得第一日返學唔知會唔會亂,同埋如果個個家長都第一日返學先交,咁咪 ...

大宅

我會呀,我諗住2號果日食完野就去吉記買返學鞋,跟住返學校交學費,然後就去游水,你有冇興趣一齊?
原文章由 anpanman_mama 於 07-7-27 02:03 發表
如果你吾講,
我都係打算開學的第一日,
才去交學費,
o甘!!
你會吾會在開學前去交學費呀??

首頁
12345...35

尾頁

跳至