跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇小朋友9月讀雅麗斯幼稚園 (翠寧花園).
d
老師nice?我隻牛仔會讀k1全日班.

民房

老師nice唔nice,可能遲些要請教你才知,因為在剛完結的學期,雅麗斯有一半的老師都離開了,繼續留校的老師,又有一半是在雅麗斯教了一年,所以你個問題好難答!

複式洋房

Wa!!!!???? 咁大wok!!!! 知唔知點解?校長好唔好人? 你的小朋友己畢業?
我個大仔以前讀梁李秀娛, 我想試下其他幼稚園, 所以報讀雅麗斯.

民房

校長好吾好人,你睇下有咁多老師走咗就知啦,仲駛講得咁明白,而且係呢度都唔敢對佢地校方下評語,因為佢地郁下就話法律行動架,唉吔!怕怕!怕怕.

複式洋房

THANKS! 祝我個仔好運....

大宅

原文章由 Kiruru 於 07-8-5 09:42 發表
THANKS! 祝我個仔好運....

唔係呀 我個仔9月讀N1 呀 睇來可以找定其他讀K1咯

大宅

我就唔怕講,佢呢間野好似搶$咁,D書簿費1年交$4000,D書到年尾教唔曬,就印曬(己授)比番你哋,有時同佢哋反應吓意見,佢哋都得鬼閒採你,我小朋友讀咗兩年唔讀,佢哋衰到連我小朋友D學校生活照同用品都唔比返我,我唔讀之後追咗佢哋一年,跟住同我講個老師唔見咗嗰時已經係第ニ個暑假,個老師又冇做走咗,你話吖!
原文章由 CSD 於 07-8-5 01:07 發表
校長好吾好人,你睇下有咁多老師走咗就知啦,仲駛講得咁明白,而且係呢度都唔敢對佢地校方下評語,因為佢地郁下就話法律行動架,唉吔!怕怕!怕怕.

男爵府

我就唔怕講,佢呢間野好似搶$咁,D書簿費1年交$4000,D書到年尾教唔曬,就印曬(己授)比番你哋,有時同佢哋反應吓意見,佢哋都得鬼閒採你,我小朋友讀咗兩年唔讀,佢哋衰到連我小朋友D學校生活照同用品都唔比返我,我唔讀之後追咗佢哋一年,跟住同我講個老師唔見咗嗰時已經係第ニ個暑假,個老師又冇做走咗,你話吖![quote]

本身我都想比囡囡讀呢間,但入到學校後,個感覺唔太好,一個主任都見唔到,只係就咁有個老師帶左我入音樂房,求其問左兩句,就叫我去校務處交錢 仲要佢既全日班收費一d都唔平,係屯門區黎講佢都叫中上價錢,咁既價錢,我不如讀st.peter會有保証d,而家我選擇左東華三院高德根,當面試時,是有個主任帶我參觀學校,講解學校既活動,同會比課本我睇,當然都有同我囡囡傾計打招呼啦~如果想搵N班,仁濟醫院友愛幼兒園都唔錯,N班係有位叫陳老師,佢係非常有愛心,連我家姐個囝入去讀都係返黎會話最鍾意陳老師,個個小朋友都好鍾意佢,其實N班搵D機構既會好D,仁濟個校長話架~

民房

嘩!追回自己的物品也不得要領,咁慘!你做乜唔去教育局投訴,打個電話便可以,袛要你不厭煩,同佢地傾兩句,就錢都可以賠俾你了,記住,一定得,因為我聽到話有家長試過.

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

1年 $4000 書簿費
依兩年無咁貴o刺

[quote]原文章由 maize426 於 07-8-5 19:42 發表
我就唔怕講,佢呢間野好似搶$咁,D書簿費1年交$4000,D書到年尾教唔曬,就印曬(己授)比番你

複式洋房

Wa, Waa, Waaa! 好驚呀! 都唔知點算 la! 梁李秀娛收咗我個仔都唔讀, 走去報讀雅麗斯, 真係 law lei sui 啦:-( :-( :-( ….
我去佢地開放日, 見到個小朋友同個老師好好, 又有一個畢業生特意回校見老師, 所以覺得佢地d老師好好

別墅

My son went to the N class last year, and I found the teacher and headmaster are very nice, and the book fees certainly was not as much as $4000!! I think all schools have different styles.

複式洋房

sa_li,
那麼你的小朋友9月便是k1了. 是嗎? 我的牛仔會讀k1全日班. 多多關照:D :D

民房

呢間學校d老師以前係幾好,不過都走得八八九九囉,依加d老師太新,經驗唔夠,課室控制就好似倒瀉籮蟹咁,好亂,而且據我所知,上學期N1的幾拾個小朋友裡面,繼續原校升讀K1的都不超過10人,唔知你會唔會係其中一個呢?

子爵府

好媽媽勳章

以前係幾好?幾多年前先?

原文章由 cling 於 07-8-7 00:38 發表
呢間學校d老師以前係幾好,不過都走得八八九九囉,依加d老師太新,經驗唔夠,課室控制就好似倒瀉籮蟹咁,好亂,而且據我所知,上學期N1的幾拾個小朋友裡面,繼續原校升讀K1的都不超過10人,唔知你會唔會係其中一個呢?

複式洋房

Kiruru
唔使驚
我大女今年升K3
佢讀o左兩年都無"串"無爛

[quote]原文章由 Kiruru 於 07-8-6 21:33 發表
Wa, Waa, Waaa! 好驚呀! 都唔知點算 la! 梁李秀娛收

複式洋房

B媽咪,
非常, 非常, 非常多謝你!
我真係好鬼驚, 捉住牛仔爸問佢點算, 牛仔爸差D俾我搖散...

[ 本文章最後由 Kiruru 於 07-8-7 13:24 編輯 ]

別墅

原文章由 cling 於 07-8-7 00:38 發表

ha ha, yes I'm one of the few left, I do know most have gone to other school escpecially St Peter.

別墅

原文章由 Kiruru 於 07-8-6 23:18 發表
sa_li,
那麼你的小朋友9月便是k1了. 是嗎? 我的牛仔會讀k1全日班. 多多關照:D :D

ooh ! happy to meet a classmate already!

複式洋房

Kiruru
唔使咁客氣, 可能我個女係到讀所以賣花讚花香呢:mrgreen:
我見佢o地通常做得班主任都有咁上下年資
如兩位鄧老師, 張老師我見o左佢o地好多年o下

原文章由 Kiruru 於 07-8-7 13:20 發表
豬B媽咪,
非常, 非常, 非常多謝你!
我真係好鬼驚, 捉住牛仔爸問佢點算, 牛仔爸差D俾我搖散...

首頁

尾頁

跳至