親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下有冇JM 去台灣係坐華航 GA?
service 好唔好? 架機定唔定?

係咪可以request bb food? 同埋如果我推架bb 車去到閘口, 使唔使自己包返架bb車?
使唔使加錢ga?thx

btw...真係唔想坐華航, 但因為公司團體飛, 冇得選

大宅

好媽媽勳章

我次次去台灣都係搭華航~服務好~飛機餐都ok~
我仲會order兒童餐比仔仔~海鮮餐比老公^^

公爵府

我覺得如果你無得簡,就無法啦,我搭過一次之後都怕怕,降落真係衝落去但講機內環境,都無乜大問題~

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 尹在希 的帖子

唔覺華航有咩問題 係相比cx座位窄小小

大宅

回覆:heiBBB 的帖子

Thx so much咁你個時有冇帶bb車上機呀?

大宅

引用:回覆+尹在希+的帖子唔覺華航有咩問題++係相

原帖由 iriswook 於 14-03-14 發表
回覆 尹在希 的帖子

唔覺華航有咩問題 係相比cx座位窄小小
其實我最怕安全問題華航啲紀錄太差雖然cx都唔方好,啲位真係超窄,如果有得㨂我寧願港龍or長榮

子爵府

hashtag旅遊勳章

回覆:想問下有冇JM 去台灣係坐華航 GA?

我係就自己時間,多數都坐CI,冇平飛先逼住買CX

大宅

我搭過dragon/cx, Eva, China airline去台灣,最差係dragon/cx, 服務差,野食差,china airline反而ok

子爵府

回覆:想問下有冇JM 去台灣係坐華航 GA

我們一年為公為私跑很多次台灣,華航長榮是首選,無得揀才坐惡晒港蟲。價錢服務環境餐食,無不贏出成條街。

大宅

回覆:1010mum 的帖子

我每次都坐華航,所有嘢都幾好呀!

男爵府

坐過華航都係買左團體票
有兒童餐
坐位ok
BB車可推至機艙閘口(記住check-in時講明有bb車)
不用收費
服務員態度好

男爵府

坐過華航一次去台北,因為訂吾到CX同長榮,座位、服務同飛機餐好好,不過可能吾好彩,去程起飛時架機拋得好厲害,回程時降落又好似玩急墜,嚇到我同阿仔死,連成日出trip嘅老公都話未試過咁刺激,我想如無必要,都吾會再揀佢。

男爵府

坐過華航一次去台北,因為訂吾到CX同長榮,座位、服務同飛機餐好好,不過可能吾好彩,去程起飛時架機拋得好厲害,回程時降落又好似玩急墜,嚇到我同阿仔死,連成日出trip嘅老公都話未試過咁刺激,我想如無必要,都吾會再揀佢。

男爵府

引用:坐過華航都係買左團體票有兒童餐坐位okBB車

原帖由 wyh:) 於 14-03-15 發表
坐過華航都係買左團體票
有兒童餐
坐位ok
點買團體票架?

男爵府

回覆 janet14 的帖子

我向旅行社買package價錢都平
因為是團體票
應該有限制例如限4天來回,機票在出發當天在機場取

男爵府

引用:回覆+janet14+的帖子我向旅行社買package價

原帖由 wyh:) 於 14-03-18 發表

因為我係淨買機票咋 重要一個人但間計埋稅都要二千

男爵府

引用:回覆+janet14+的帖子我向旅行社買package價

原帖由 wyh:) 於 14-03-18 發表

因為我係淨買機票咋 重要一個人但間計埋稅都要二千

男爵府

因為我新年時出發。
好急先出票,PACKAGE 價錢4D3N $3500全包(早去晚返)
當時我見其他旅行社要$5-6k,所以覺得平(應該係團體票多限制)

男爵府

幾平都唔會搭華航,安全問題,呢間航空公司又試過飛機失事、又試過降落時冲落海,意外太多,已經唔關佢客機服務同餐飲問題喇,個多鐘頭機無謂嚇自己!

大宅

好媽媽勳章

尹在希 發表於 14-3-14 20:35
Thx so much咁你個時有冇帶bb車上機呀?
我個陣無帶bb車去旅行。

首頁

尾頁

跳至