自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好得人驚好恐怖

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

原文章由 yoyobb 於 07-8-13 09:56 發表
好得人驚好恐怖

講起怪談,我想起,係我中3畢業時,四處搵學校收中4
去到柏雨學校....對面有間荒費左既school,我同我朋友報完柏雨
行落去經過呢間荒費左既school,我聽到有人聲同有燈
我問我朋友聽唔聽到見唔見到,我朋友話點會唔呢間school已荒費好耐啦.........即晚回家睇怪談講起呢間school.........係有....... 想起都心寒

大宅

原文章由 yoyobb 於 07-8-13 09:56 發表
好得人驚好恐怖

珍珠宮

原文章由 Zidane 於 07-8-13 10:03 發表

你地有無聽過屯門紙紥車的故事, 係真唔係真..

伯爵府

原文章由 jojoplanet 於 07-8-13 10:06 發表

冇呀講黎聽下,,,

子爵府

我都想知有幾驚

原文章由 Baby_Cute 於 07-8-13 10:06 發表

冇呀講黎聽下,,,

別墅

原文章由 Mui_Mui 於 07-8-13 10:09 發表
我都想知有幾驚
柏雨中學個廁所好
http://www.baby-kingdom.com/?uid-122654

子爵府

........................................

伯爵府

原文章由 Fendi@gucci 於 07-8-13 10:14 發表
柏雨中學個廁所好

係咩.........我果時都冇讀到果間,,,,只係對面間school,
我聽到有人聲有燈我fd睇唔到聽唔到,就真係驚

子爵府

大吉利事•大吉利是

講呢.. 二十年前屯門公路有單交通意外, 死左一家三口(兩公婆+小朋友), 然後屯門公路係呢二十幾年來, 意外大多係兩公婆+小朋友, 究竟係巧合還是搵替身呢??

大吉利事•大吉利是

子爵府

柏雨中學係邊呀??

別墅

原文章由 Baby_Cute 於 07-8-13 10:16 發表

係咩.........我果時都冇讀到果間,,,,只係對面間school,
我聽到有人聲有燈我fd睇唔到聽唔到,就真係驚
我個fd個姐姐係裏面撞鬼 ,以前個度係亂葬崗
http://www.baby-kingdom.com/?uid-122654

子爵府

原文章由 jojoplanet 於 07-8-13 10:06 發表

咩紙紮故事呀?? 可唔可以講下呀??

珍珠宮

原文章由 Mui_Mui 於 07-8-13 10:09 發表
我都想知有幾驚

我都唔記得係邊樹聽番黎, 但係有一次同個屯門住的朋友講開佢話佢都聽過, 但係真唔係真就唔知啦..

話說有一日新娘哥同兄弟門都飲得醉醉地, 其中一個揸車送新娘返屯門行行下司機發覺倒後鏡見到一個紙紥車一路跟住佢, 而車外的景像唔係屯門公路, 得佢地兩架車咁, 佢好驚於是開快d, 但無論佢快或慢架紙紥車都跟, 跟住原來車上其他人都醒晒發覺有問題, 咁其中一個就想起有個朋友係做夜班的士可能會有"經驗"於是打比佢, 司機教佢地開窗掉d銀仔出去, 咁佢地照做, 一會兒外面的鏡像就變番正常...佢呢個方法係等d"野"顧住拾錢唔得閒搞佢地..

伯爵府

原文章由 Fendi@gucci 於 07-8-13 10:19 發表
我個fd個姐姐係裏面撞鬼 ,以前個度係亂葬崗

唔係瓜...............................果次我返去睇怪談咁q就係講柏雨對面既school,我個fd同我一齊see,佢話你頭先話聽到人聲同燈
原來入面.........真係有.........
好奇怪間school荒費真係好耐,但冇拆過..................

伯爵府

原文章由 jojoplanet 於 07-8-13 10:22 發表

我都唔記得係邊樹聽番黎, 但係有一次同個屯門住的朋友講開佢話佢都聽過, 但係真唔係真就唔知啦..

話說有一日新娘哥同兄弟門都飲得醉醉地, 其中一個揸車送新娘返屯門行行下司機發覺倒後鏡見到一個紙 ...

嘩...........

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩, 好驚嚇呀
原文章由 jojoplanet 於 07-8-13 10:22 發表

話說有一日新娘哥同兄弟門都飲得醉醉地, 其中一個揸車送新娘返屯門行行下司機發覺倒後鏡見到一個紙 ...

子爵府

原文章由 Baby_Cute 於 07-8-13 10:23 發表

唔係瓜...............................果次我返去睇怪談咁q就係講柏雨對面既school,我個fd同我一齊see,佢話你頭先話聽到人聲同燈
原來入面.........真係有.........
好奇怪間school荒費真係好耐,但冇拆過. ...

咁請問究竟柏雨係邊je??

子爵府

咁司機都好冷靜喎.. 如果係真都好得人驚

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我想問下之前警方影快相影到個阿婆係唔係又係屯門公路呀
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁

尾頁

跳至