跳至

首頁
12345...27

尾頁

大宅

各位07石小媽咪我見之前個名整錯左、等我開番個新啦!!

而之前個TOPIC我見不能SHOW新的在前呀!!

大宅

Hi all,

I am rushing back now!:mrgreen:

Branma,

8 pieces??? You are great and thank you for your kindness!

Irene & Branma or other SCS new P.1,

When we should meet at the school gate no.1 tomorrow before we enter the campus? The orientation will be started at 0930. What about at 0910? Better to secure seats in advance at the School hall.

cheers,
gigi2

原文章由 branma 於 07-8-28 13:00 發表
各位07石小媽咪我見之前個名整錯左、等我開番個新啦!!

而之前個TOPIC我見不能SHOW新的在前呀!!

[ 本文章最後由 gigi2 於 07-8-28 13:40 編輯 ]
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

大宅

舊的在前

原文章由 gigi2 於 07-8-28 13:27 發表
Hi all,

I am rushing back now!:mrgreen:

Branma,

8 pieces??? You are great and thank you for your kindness!

Irene & Branma or other SCS new P.1,

When we should meet at the school gate no.1 tom ...

D message全部都變哂舊的在前、唉!!我諗BK都係有D問題呀

Audrey唔鍾意睇VCD麻、我咪整CD-ROM囉、8 pcs濕濕碎咋、

Irenei話在汽水機等喎、我地可能先去海濱食早餐架、

[ 本文章最後由 branma 於 07-8-30 12:52 編輯 ]

大宅

Branma & Irene,

Just checked my email and got the message. Please ignore my previous one and we meet together as per Irene's suggestion.

原文章由 branma 於 07-8-28 13:40 發表

D message全部都變哂舊的在前、唉!!我諗BK都係有D問題呀

Audrey唔鍾意睇VCD麻、我咪整CD-ROM囉、8 pcs濕濕碎咋、我屋企有成四百隻碟架!!

Irenei話在汽水機等喎、我地可能先去海濱食早餐架、 ...

那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

大宅

29 Aug 07

?-(
原文章由 gigi2 於 07-8-28 13:45 發表
Branma & Irene,

Just checked my email and got the message. Please ignore my previous one and we meet together as per Irene's suggestion.

gigi2, can see you tomorrow la !!! How about Audrey, she still afraid you missing ????-(

I tell Brandon all bout tomorrow, he is fine !!:mrgreen:

男爵府

0920 @29 Aug

Sorry 呀gigi2 & branma,

之前只簡略地看了Notice,想着在今天下午才執拾及打點,原來是在0930開始,因我不會太早到,那麼0920見妳們吧。

Wah ! 妳有四百隻CD-ROM,Brandon玩過晒啦?
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

大宅

9:30a.m.

原文章由 Irene1121 於 07-8-28 14:24 發表
Sorry 呀gigi2 & branma,

之前只簡略地看了Notice,想着在今天下午才執拾及打點,原來是在0930開始,因我不會太早到,那麼0920見妳們吧。

Wah ! 妳有四百隻CD-ROM,Brandon玩過晒啦? ...

係呀!9:30至12:00呀、9:20 wait 暫定先、我怕老公遲呀!先到先等、我地點認gigi2呀、請給我PM!! because i sent
Brandon's photo for your looking, 認我好容易, than i see
Florian photo yet, so i think i know who is Irene la !!

[ 本文章最後由 branma 於 07-8-30 12:53 編輯 ]

大宅

To: 亜薫

29 Aug 07

QUOTE:
原文章由 亞薰 於 07-8-27 23:03 發表
各位, 希望大家唔好怪我少發言, 因我要放工後才入到o黎同你地傾計!!! 而假日又係 family day, 所以又無機會上o黎報到喔 !! 唔好意思呀 !!

不過你哋真係傾得好快呀 ~~ 我有點追唔上你地哩 !! 你地係咪全部都會29/8 ...

亜薫、我同你相反、我在公司可全日online、回家後未必上來BK架、e+ summer holiday就會晩上上來、開學後要睇吓忙唔忙、因亜仔唔like我成日上來BK唔陪他玩。

29 Aug有乜重要事再通知你、咁邊個帯小朋友返學呀、要有家長陪喎!!!

希望你聽完06石小 mami D 意見、明天能見到你啦:-P

大宅

see you tomorrow !!

各位靚媽咪聽日見啦!!

等我今晩再上來睇吓先!! bye bye

大宅

Irene & Branma,

Just send you my photo! Please check your own email and see you all tomorrow!

cheers,
gigi2

大宅

換校服

原文章由 gigi2 於 07-8-28 22:37 發表

Just send you my photo! Please check your own email and see you all tomorrow!

cheers,
gigi2

大家記得帯校服衫返去學校換呀!!:lol:

另外我自己帯定件外套俾亜仔怕課室冷氣大 、上次外套無貨、所以未攞架

大宅

goodnight

原文章由 gigi2 於 07-8-28 22:37 發表

cheers,
gigi2

gigi2,由尋日開始我要求Brandon十點自己刷牙然後讀小小書就
sleeping, 因下星期正式返小學唔可以再咁夜sleep啦

希望Audrey & Florian都能適應小學生活啦:-P

大宅

Hi!!

I come back office la !! 今日上校車前我再見到班主任劉敏老師、仲傾左幾句、我問老師攞e-mail、不過老師話打去學校找她會更好喎、老師真係好nice、我地1E班學生好幸福呀

男爵府

新生日

唉,好累呀!下午快速地吃完午飯後要回幼稚園Last Day,還跟幼稚園校長暢談了一小時。昨夜我沒有開電腦,未曾看到gigi2三美女的相片,但Audrey是我想像中的溫婉斯文,Florian說好留意到Auntie的MickeyT恤,以及Audrey的背包,應是上次Disney的戰利品吧。

吃飯時我問Florian有否認識到新同學嗎?他說不知道他們的名字,但數過有13位女同學(我責怪他心散!)。

我也有些擔心Florian經常漫不經心、有得玩就High High地......遲D不知會否被投訴搞呢搞路;他應該不會搞同學,只見他好揀人傾計與好Social,以前他好不Social好Cool,返了小學好興奮貪新鮮,走來走去,又High High地,唉!悶得耐的獨子啊!:(

個校車司機今天都是未正式揸過4號的路線,希望佢醒目D上落安全及泊車留神啊,校車好新好乾淨,但大到無倫,好怕阿仔琴琴青失失慌。
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

大宅

Florian

原文章由 Irene1121 於 07-8-29 17:54 發表
唉,好累呀!下午快速地吃完午飯後要回幼稚園Last Day,還跟幼稚園校長暢談了一小時。昨夜我沒有開電腦,未曾看到gigi2三美女的相片,但Audrey是我想像中的溫婉斯文,Florian說好留意到Auntie的MickeyT恤,以及Audrey的背包,應是上 ...

Irene:

Florian 真係好細心呀、咁都留意到gigi2着乜、哈哈、我係好無記性架、gigi2大女講完英文名俾我知、我都唔記得呀!!

Florian好得意呀、Audrey好shy ,要努力呀:-P 唔駛怕羞呀!!

大宅

我今日很累!下午還帶她們出外party,倦得要命!

Irene, 多謝你的情報!尤幸老師也說Audrey今日在課室表現尚算合格了。Florian is smart and my Mickey Mouse T Shirt was bought from last last last time at Disneyland! The rucksack of Audrey had been bought from Citistore for long time ago.

Branma, 很抱歉。我大囡告訴我,你問Audrey問題但她拒絕回應,是嗎?我知那時候她正和我大囡爭吵,心情脾氣便turn bad了!我常常教她EQ好的方法,但總未能一步登天。另外,謝謝你的好立克糖!

大宅

never mind !!

原文章由 gigi2 於 07-8-29 20:50 發表
我今日很累!下午還帶她們出外party,倦得要命!

Irene, 多謝你的情報!尤幸老師也說Audrey今日在課室表現尚算合格了。Florian is smart and my Mickey Mouse T Shirt was bought from last last last time at Disneyland! ...

gigi2, this is small problem la !! never say sorry with me!!

I just let Brandon know her that moment !! she dont 
know who am I, right ???

So, maybe this reason, so
she dont want talk with me

Brandon say just introduce 
at class only, than they go
to the hall, somebody 
singing !!

I can’t type china word
now? I hope you know what 
my mean

[ 本文章最後由 branma 於 07-8-29 21:11 編輯 ]

大宅

OK, I understood. But why can't you type Chinese at home? :idea:

大宅

手寫版

原文章由 gigi2 於 07-8-29 22:02 發表
OK, I understood. But why can't you type Chinese at home? :idea:

我用日文個隻hand writing、有時寫左字但D字
show唔到出嚟,時得時唔得,公司就好D.

我唔係教友, i dont know有聖名架、我仲―直以為Audrey係英文名、後來先諗起(Sharlene)我今日就係問Aidrey係咪叫(sharlene)我讀錯左、係家姐教我先知咋。sorry ar

小朋友係咁架啦、我係亜媽見怪不怪、Brandon細個時都會架、你唔好放係心呀。:mrgreen:

大宅

Time to sleep !!

bye bye

首頁
12345...27

尾頁

跳至