親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

29/4-2/5 (Tue-Fri) 自駕華欣3晚+曼谷3晚
09:45到BKK International Airport

Day 1 BKK~ Hua Hin ~ Santorini Park ~ May Mint Outlet ~ FN Outlet ~ check-in(Rest Detail Hotel) ~ Dinner @ Night Market
(如由BKK入去, 呢3個景點既先後次序係點呢? 係google搵唔到Santorini Park)

Day 2 or 3 早餐後係酒店Hea到中午出發

另有以下行程想去, 但唔知應該點排, 請幫忙一下.

1) The Memory Hua Hin
2) Swiss Sheep Farm
3) Market Village
4) Plearnwan
5) Histroic Railroad Station
6) Dinner @ 正盛
7) Hua Hin Hills Vineyard (Wine Tasting)
8) 3D@The Venezia Add: 1885 1899 Petchkasem Road(Sai Tai), Cha Am
9) Premium Outlet
10) Vaniza大型主題公園 (呢個公園旅遊書唔見介紹但係網上見到的)
11) Marukataiyawan Palace

侯爵府

夏天玩到顛

回覆:請幫忙睇睇華欣行程

係咪有個地方叫Santorini water park?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:請幫忙睇睇華欣行程

https://maps.google.com.hk/maps/ms?msid=212249198239578805277.0004d5f862bf6c675ef75&msa=0&ll=13.223904,101.076965&spn=2.173626,4.22699

可以參考呢個map, 我又係揾左好耐先知啲景點係邊 你咁早到曼谷, 可以去華欣中途去鐵道同水上市場啦

大宅

引用:https://maps.google.com.hk/maps/ms?msid=

原帖由 TMC3012 於 14-04-09 發表
https://maps.google.com.hk/maps/ms?msid=212249198239578805277.0004d5f862bf6c675ef75&msa=0&ll=13.2239 ...
搵到頭暈都搵唔到
Thx for your sharing

大宅

引用:係咪有個地方叫Santorini+water+park? +

原帖由 shirleyng817 於 14-04-09 發表
係咪有個地方叫Santorini water park?
見到地圖有呢個名呀
Santorini water fantasy park

寶石宮

Wenchoy 發表於 14-4-10 01:50
搵到頭暈都搵唔到
Thx for your sharing

唉... 我都摷左好耐呀, 好彩之前yahoo blog未摺之前我已經出左機票揾到呢個地圖, 唔係得個地址點都揾唔到囉~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Wenchoy 發表於 14-4-8 15:34
29/4-2/5 (Tue-Fri) 自駕華欣3晚+曼谷3晚
09:45到BKK International Airport

Plearnwan可以唔洗去, 無野睇又要入場費, 把鬼! 我地一家行左5分鐘已經想走, 不過比左錢就兜多一陣....

正盛你5點幾/6點要到, 多人要等好耐, 到埗後要即搵有個阿姐專寫菜(佢識小小英文), 寫左菜先開始安排檯比你, 到你會叫mic不過講泰文, 我果次要不停問佢幾時到我, 都等左45分鐘左右, 佢7點幾就開始收室內檯, 戶外可以食到8點鬆.....

Hua Hin Hills Vineyard >> 要預早打去book位(不過佢有d日子唔比book, 要自已walk in, 你check 下先), 環境好, 食物正又唔貴!

比你參考下, 我係包車, 當日係 hua hin >> May Mint outlet >> Santorini Park >> Swiss sheep farm >> BKK咁行

明天會更好~~

寶石宮

LongRyan 發表於 14-4-10 10:33
09:45到BKK International ...
正盛 咁跨張

大宅

引用:+本帖最後由+LongRyan+於+14-4-10+10:34+編

原帖由 LongRyan 於 14-04-10 發表

正盛真係好誇張喎,又咁早收
多謝你既分享呀!

珍珠宮

Wenchoy 發表於 14-4-10 11:38
正盛真係好誇張喎,又咁早收
多謝你既分享呀!

正盛我係去正鋪, 佢有另一間係附近但無炭爐邊邊~
明天會更好~~

大宅

引用:Quote:Wenchoy+發表於+14-4-10+11:38+正盛

原帖由 LongRyan 於 14-04-10 發表
正盛我係去正鋪, 佢有另一間係附近但無炭爐邊邊~
正舖係咪就係chat chai夜市對出個十字路口果到呀?

侯爵府

夏天玩到顛

Wenchoy 發表於 14-4-10 01:51
見到地圖有呢個名呀
Santorini water fantasy park
揾到佢個網址,有冇人去過?
http://www.santoriniwaterfantasy.com/home.html

大宅

我24/4出發,1050到曼谷機場,會包車直上華欣。諗住沿路先停Santorini Park 同 Swiss Sheep Farm,每到1.5 hours 夠唔夠呢?但又要食lunch, 係唔係最方便係Santorini Park 入面食呢?有冇高人可以指教下?

大宅

引用:我24/4出發,1050到曼谷機場,會包車直上華

原帖由 HangYi 於 14-04-20 發表
我24/4出發,1050到曼谷機場,會包車直上華欣。諗住沿路先停Santorini Park 同 Swiss Sheep Farm,每到1.5 h ...
Hi Hangyi,我暑假都會去華欣,到bkk時間同你差不多,想問問你包車要幾錢?是否要提早book?你沿途嘅景點是否已包?可否給我資料。謝謝

大宅

回覆 ppgirlowen 的帖子

Message from the driver:

Airport to hua hin by Van cost 2,800 baht
Hua hin to airport by Van cost 2,800 baht Included
Stop 1 time about 1.50 hour pay 300 baht ( on the way ) and over 1.50 hour pay extra 200 baht
Toyota commuter 10 seats cost 2,800 baht
Toyota commuter 14 seats cost 3,800 baht

珍珠宮

我24/4出發,1050到曼谷機場,會包車直上華欣。諗住沿路先停Santorini Park 同 Swiss Sheep Farm,每到1.5 h ...
santorini park預1.5hr 應該夠,不過如果要食埋lunch就趕D,最好预多幾個字,入面都係影相多,D鋪無野睇,有几間細舖仔食拉麵,曰式咖哩飯,雪糕店之.

明天會更好~~

大宅

回覆 LongRyan 的帖子

Thanks LongRyan.

你有無去過 Swiss Sheep Farm?

男爵府

熱血金章 hashtag旅遊勳章

我早兩日剛去完santorini park, 1:30pm到,同司機講約4pm走,但最後玩到6pm都未玩完,我兩個小朋友(5歲及8歲)勁唔捨得走呀 我地買左套票,495baht包9個遊戲,玩剩3個唔夠時間玩

男爵府

回覆:HippoHippo 的帖子

我地去到santorini park先食lunch, 食完時約下午兩點幾,非常曬!所以先去Trick eye museum影相兼嘆冷氣, 玩左約45min, 跟住周圍行兼shopping約半小時,因阿女著住條裙唔方便玩遊戲,所以先有得shopping,買左條短褲先去玩套票包的遊戲,每個玩約10-20分鐘,所以6點都未玩完

男爵府

引用:回覆+LongRyan+的帖子Thanks+LongRyan.你有

原帖由 HangYi 於 14-04-21 發表
回覆 LongRyan 的帖子

Thanks LongRyan.

我地今日都去左swiss sheep farm, 影相超正呀 我地玩左餵羊咩同騎馬仔,亦玩了很長的鞦韆(掛在大樹下任玩), 再加周圍影相,2:15pm到,玩到3:45pm走,跟住現在坐緊車出返曼谷

首頁

尾頁

跳至