跳至

首頁

尾頁

大宅

各位參加了一歲生日會的媽媽 :

不好意思,茲因本人已再次成為在職媽媽,

礙於時間難以分配下,故只好跟大家說聲對不起!!

一歲的生日會恐怕無法再抽空為大家服務.幫大家統籌了..!!

在0611的媽媽中不乏賢能之士,

相信大家都能勝任統籌這個位置,

現在大家都流行民主直選,選出賢能,

相信大家都不會反對!!

在芸芸媽媽中,

我誠邀及推選LULU皇后, shirleytong28, angelhon.

作為此次活動的統籌,

因為她們的能力相信無人會懷疑,

而且她們非常值得信任,

也得到很多媽媽的支持、信任,

她們必能將此次活動搞得有聲有色!!

為大家的小寶寶留下美麗的回憶^^

故此我大力支持後加推選LULU皇后, shirleytong28, angelhon成為此次的統籌,

未知大家意下如何??

在此謹向大家再次說聲對不起
.

不能再為大家舉辦活動。

複式洋房

唔緊要la..多謝你之前都為我地搞左其它活動...

大宅

不打緊, 最重要是你同 ANSON 仔都能夠出席,
大家都知道要 handle 一個大型 function, 真的是勞心又勞力.....
到時見 la....
P.S. 記得帶埋小白屋o的禮物 a...
HEHHEHE

複式洋房

maggieman, 多謝你咁幫手, 之前抽空為我地0611攪咁多活動。
依家你要返工就無謂攪咁多野啦, 返新工都係專注些好, 我地自己會攪掂架啦。 你推舉果3位都係0611嘅活躍份子, 相信佢地應該勝任有餘幫我地攪埋個0611生日會。

[ 本文章最後由 sipmak 於 07-9-8 19:57 編輯 ]

別墅

絕對唔緊要架~~~~更加多謝你一路以黎為我地0611既付出

男爵府

MAGGIEMAN, SIPMAK

對於閣下突如其來之推薦 本人深感榮幸 受竉若驚 當然 對於本人的能力 我真的從來沒有懷疑 亦很衷心感謝maggieman及sipmak既支持及信任 但由於我未來日子公私兩繁忙 而我相信你們亦很清楚 未來我亦要安排一些小型0611活動 為了對自己安排之活動負責 不想中途pass比其他mami處理 所以未能抽空幫忙 敬請見諒

另外 sipmak 我同你素未謀面 連post 都未對答過你就知我能幹 實在太抬舉 過獎啦 唔好人講 你就信至得架

原文章由 sipmak 於 07-9-8 19:45 發表
maggieman, 多謝你咁幫手, 之前抽空為我地0611攪咁多活動。
依家你要返工就無謂攪咁多野啦, 返新工都係專注些好, 我地自己會攪掂架啦。 你推舉果3位都係0611嘅活躍份子, 相信佢地應該勝任有餘幫我地攪埋個0611生日 ...

[ 本文章最後由 shirleytong28 於 07-9-8 23:56 編輯 ]

子爵府

多謝maggieman嘅提名,但我相信我唔可以幫你手搞0611一歲party啦,雖然我都有負責搞過一d小型嘅gathering,但始終不及maggie搞得好,再加上我一個全職媽媽湊住舊豬肉,又要買餸煮飯,做家務,我更加難抽出時間去follow你跟開嘅事,0611咁多賢能之士,相信會有其他mami願意替你補上,我極其量都只可幫手當一個義務點票員,希望你再做在職媽媽生涯會開心愉快:loveliness:
未經本人許可, 不得轉載

大宅

首先好多謝你公開地提名既誠意邀請, 係收到"關於1yr生日確認人數及退款事宜"的電郵後, 又看到你此topic, 我很明白安排一歲生日會的事情一定為你添了很多工作量了~~ 但你應該看到topic有感而發...剛收到"關於1yr生日確認人數及退款事宜"”, 已有很多媽媽提出意見, 由此可見, 我好相信集合大家力量, 定能把事情完滿解決及完成~~ 一如以往既gathering, 都有不同的媽媽分工協助下安排, 大家都是工作家庭兩兼顧下, 再抽出寶貴既時間為大家安排, 這次應該不會有什麼不同吧~~ 當然, 要你仍然一人包辦整個party的工作是沒可能的, 相信0611既存在係一直靠大家既每一分力量, 正如你所說: 在0611的媽媽中不乏賢能之士, 相信大家都會願意出一分力來協助你完成此活動的, 亦不用你把一直負責的工作半途轉交做成混亂吧~~
之前我曾負責協助搵贊助的工作, 但亦從坊間聽說辦得不好, 為免吃力不討好, 大家都知我係要兼顧兩份工作哦, 又冇工人洗要自己湊女, 會比你更加忙碌~~
若你需要協助, 請隨時係BK post, 我們所有0611媽咪一定會全力以赴~~

複式洋房

shirleytong, 可能你真係貴人善忘, 太多野攪, 上次6月係太子
playgroup(第一次)你咪坐係我隔離左手邊囉, 你仲攞左d玩具比我個女玩喎, 你唔記得啦! 咁點算素未謀面呀! 見你係playgroup都咁主動就知道你攪活動唔會悶親人啦, 係嗎! 至於你嘅post我好耐之前有回應過你架啦, 可能我呢個在職媽媽, 又係d閒角, 你唔記得都唔出奇。 但係, 0611嘅媽媽, 我有用個心去睇架! Anyway, 多謝你回應!

原文章由 shirleytong28 於 07-9-8 22:21 發表
MAGGIEMAN, SIPMAK

對於閣下突如其來之推薦 本人深感榮幸 受竉若驚 當然 對於本人的能力 我真的從來沒有懷疑 亦很衷心感謝maggieman及sipmak既支持及信任 但由於我未來日子公私兩繁忙 而我相信你們亦很清楚 ...

[ 本文章最後由 sipmak 於 07-9-9 11:31 編輯 ]

男爵府

sipmak 真係唔好意 係太子既playgroup 我淨係記得露露坐係我左手邊 婷婷坐係我右手邊 其實0611有咩function 我諗所有mami都會互相幫助 攞下d玩具比小朋友 又何足掛口齒 又唔係有咩目的 點會記係心呢 係喎 既然sipmak你話你係閒角 而你又一向同maggieman有緊密聯系 倒不如由sipmak你義助maggieman 一來可以令大家更加認識你 二來你咪可以唔駛做閒角囉 三來又可以曾加閣下攪野既經驗

你放心 party攪得好與否 在乎各位媽咪既投入情度 實在與攪手既能力無關 但攪手既付出係無可質疑 所以我一向都很感謝maggieman 我相信你可以同maggieman好好連繫 而maggieman一定會將佢既經驗傾囊相授 你同maggieman好好相量下 有需要post出黎bk 大家會同心協力幫助

原文章由 sipmak 於 07-9-9 11:00 發表
shirleytong, 可能你真係貴人善忘, 太多野攪, 上次6月係太子
playgroup(第一次)你咪坐係我隔離左手邊囉, 你仲攞左d玩具比我個女玩喎, 你唔記得啦! 咁點算素未謀面呀! 見你係playgroup都咁主動就知道你攪活動唔會悶 ...

男爵府

maggieman,

我一向都很感激+尊敬你為0611所作的一切, 雖然我與你只在復活節gathering時見過一次面, 但是看了你這個topic...我真是有點不開心

你是否另有苦衷 我相信你的復工應該不會是一時三刻的決定吧 我還記得有很多媽咪參加了半歲生日party之後, 都盛讚你及多位義工媽咪把這個party攪得有聲有色, 熱鬧非常...實在非常難得

我明白我由於工作及家庭上忙得不可交加而從未為0611服務...確實是說了些不該說的話, 但是我也像秘書長一樣仰慕你, 很想一睹會長大人的風采...請不要離開我們:-( , 我們0611一向都很很很開心的...不是嗎

提到秘書長, 我也是非常擔心的

對不起...我只是有感而發

大宅

LULU皇后:
最爽快有心既都係你,
當日點票還沒有這樣的安排,
現在希望你考慮既,
可以和我一起挑選聖誕禮物比各位bb.

希望你再做在職媽媽生涯會開心愉快:loveliness:
<==謝謝你既祝福,希望各位在職與不在職媽媽都生活愉快

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

maggie

其實依家差d咩...有咩係最先要解決....或者你將未完成既事項post出黎...我地甘多媽咪一人分d...應該無問題既!!!

大宅

關於生日會最後確認共有6人退出,
但慶幸沒有影響我們的舉辦場地,
各位, 我們仍然會在金鑽廳舉辦一歲聖誕生日會,
這個已是酒店能為我們作出最後的安排,
今後如再有任何參加者要退出一歲聖誕生日會,
將不會享有退款安排,各位謹此注意.

因暫沒有媽媽願意抽空協助統籌事宜,
故本人仍然會負責此次活動之安排,
因餘閒時間實在不多,如當日安排未如理想,
在此先向各位參加者致歉.
不過, 慶幸有許多媽媽已e-mail聯絡我,
當日會盡量協助安排節目,
本人誠心感謝忙裡偷閒的媽媽,
願意協助0611b會完成一歲聖誕生日會.

最後希望各位媽媽及bb,有一個開心愉快的回憶.

複式洋房

shirleytong, 放心啦, 一歲生日會當日, 我一定會盡我所能幫maggieman手, 你一定會見到我同BB。 不過, 我之前冇攪過任何活動, 所以冇經驗可言, 點及得你呢d活躍又有攪開活動嘅媽咪呀! 如果唔係maggieman都點名叫我做啦, 佢攪左咁多次活動, 邊個有能力, 佢實知架, 你估佢隨口嗡架咩。 仲有, 唔駛講到傳授咁嚴重, 依家又唔係學功夫, 指教下咪得囉。 不過, 我呢d在職媽媽好羨慕你, 我實在沒有太多時間好似你一樣, 可以成日上bk, 你公關手腕咁好, 同咁多人都可以有咁好嘅關係, 如果你肯開聲指教我, 我開心都黎唔切啦。

不過, 唔緊要啦, 正如你所講, 活動成功與否, 在乎大家嘅投入程度, 但係蛇無頭不行, 始終都需要有人出來掌舵, 唔係一盤散沙咁你一句我一句又點投入呢!

原文章由 shirleytong28 於 07-9-9 13:39 發表
sipmak 真係唔好意 係太子既playgroup 我淨係記得露露坐係我左手邊 婷婷坐係我右手邊 其實0611有咩function 我諗所有mami都會互相幫助 攞下d玩具比小朋友 又何足掛口齒 又唔係有咩目的 點會記係心呢 係 ...

[ 本文章最後由 sipmak 於 07-9-9 19:05 編輯 ]

子爵府

:lol 好呀 Anson媽,但我無你電話No 喎,不如你打比我一齊相量啦,你有我電話麻,成日上網都撞唔到你,你得閒就打比我啦:loveliness:
原文章由 maggieman 於 07-9-9 16:01 發表
LULU皇后:
最爽快有心既都係你,
當日點票還沒有這樣的安排,
現在希望你考慮既,
可以和我一起挑選聖誕禮物比各位bb.

希望你再做在職媽媽生涯會開心愉快:loveliness:
...

大宅

好呀
因為買禮物大約會係生日會前一兩日,
買完會直接先攞去酒店放低比佢暫存,
如果早買完既,豬肉婷同anson一齊食個high tea
大約生日會前,我就會send e-mail比你,
once again, thanks very much:-P

原文章由 Lulu皇后 於 07-9-9 22:43 發表
:lol 好呀 Anson媽,但我無你電話No 喎,不如你打比我一齊相量啦,你有我電話麻,成日上網都撞唔到你,你得閒就打比我啦:loveliness:

子爵府

你可以打電話or msn我喎:loveliness: 唔一定要email架,近期有d咩要幫手都可以msn我睇下我可唔可以抽到時間幫忙架,大事幫唔到,希望d小事可以幫到啦
原文章由 maggieman 於 07-9-9 23:01 發表
好呀
因為買禮物大約會係生日會前一兩日,
買完會直接先攞去酒店放低比佢暫存,
如果早買完既,豬肉婷同anson一齊食個high tea
大約生日會前,我就會send e-mail比你,
once again, thanks very much:-P

...

男爵府

SIPMAK 你唔好咁客氣啦 指教唔敢當 不如1yr party有機會 睇下可唔可以安排我同angelhon同埋你坐埋一枱 大家交流下 彼此認識下

原文章由 sipmak 於 07-9-9 19:02 發表
shirleytong, 放心啦, 一歲生日會當日, 我一定會盡我所能幫maggieman手, 你一定會見到我同BB。 不過, 我之前冇攪過任何活動, 所以冇經驗可言, 點及得你呢d活躍又有攪開活動嘅媽咪呀! 如果唔係maggieman都點名叫我做 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至