想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係9月22日排卵就係當晚:lol: :lol: 之後隔日又一次...直至呢幾日開始用排卵紙check...初初都無...後來下線開始越黎越深...昨晚開始用驗孕紙check見到下線有好淺好淺色...今日再check條線明顯左(深左少少)...咁我咪再用Clearblue check 過...點知有個十字...好開心呀.

大宅

恭喜你呀...你要小心身子

我想問呢..你身體有冇咩特別呀???
係咪真係有谷m feeling????

男爵府

原文章由 steak 於 07-10-3 14:10 發表
我係9月22日排卵就係當晚:lol: :lol: 之後隔日又一次...直至呢幾日開始用排卵紙check...初初都無...後來下線開始越黎越深...昨晚開始用驗孕紙check見到下線有好淺好淺色...今日再check條線明顯左(深左少少)...咁我咪 ...

==>steak

嘩嘩,又多個鼠媽媽了!:D

妳試了多久呢?有沒有秘技可以傳授呀?

大宅

原文章由 wohwoh 於 07-10-3 14:34 發表

==>steak

steak,

恭喜你呀!!小心身體呀。

男爵府

好媽媽勳章

恭喜你呀!!

大宅

我係9月22日排卵就係當晚:lol: :lol: 之後隔日又一次...直至呢幾日開始用排卵紙check...初初都無...後來下線開始越黎越深...昨晚開始用驗孕紙check見到下線有好淺好淺色...今日再check條線明顯左(深左少少)...咁我咪 ...

祝生個健康活潑bb
我都係同妳差不多時候 但我就乜都check唔倒有線啦:-( :-(

大宅

恭喜哂,快d去私家照下攞埋張懷孕証明去book醫院啦!

複式洋房

原文章由 wohwoh 於 07-10-3 14:34 發表

==>steak

我試左2個月...都係多得miffymiffy d 排卵紙...一發覺排卵日就個晚dodo...隔日再dodo...完事後用枕頭毯高半小時...之後訓覺...

複式洋房

原文章由 MRS.L 於 07-10-3 14:18 發表
恭喜你呀...你要小心身子

我想問呢..你身體有冇咩特別呀???
係咪真係有谷m feeling????

多謝你o地呀!
我係個肚唔舒服...谷下谷下咁...加上成日好tired...想訓覺...

複式洋房

多謝晒你o地!

你地都要努力!!! 希望好快會聽到你地d好消息!:-P

男爵府

原文章由 steak 於 07-10-3 16:06 發表

多謝你o地呀!
我係個肚唔舒服...谷下谷下咁...加上成日好tired...想訓覺...

恭喜
兒女是耶和華所賜的產業,腹中的胎兒是他的賞賜
詩 127:3

大宅

祝BB健康愉快

複式洋房

steak

恭喜晒呀!
係唔係用d仔發現上下深線就dodo, 隔晚又再dodo 呀?
偷下c 先~~~

複式洋房

原文章由 MUJIMUJI 於 07-10-3 16:54 發表
steak

恭喜晒呀!
係唔係用d仔發現上下深線就dodo, 隔晚又再dodo 呀?
偷下c 先~~~

係呀! 記得dodo完用枕頭毯高個pat pat位...最好keep住半個鐘等d仔唔好咁易溜返出黎....

祝早日成功!

複式洋房

其實我本身有個女歲半大啦! 係時候想生返個...2個我都係努力左2個月就bingo...方法一樣...不過上次就唔係係排卵期dodo...食物方面上次主要食肉...所以生女...但今次就因為想生男...所以要係排卵期dodo...食物方面主要食菜咁...不過都唔知得唔得架.

別墅

原文章由 steak 於 07-10-3 17:07 發表
其實我本身有個女歲半大啦! 係時候想生返個...2個我都係努力左2個月就bingo...方法一樣...不過上次就唔係係排卵期dodo...食物方面上次主要食肉...所以生女...但今次就因為想生男...所以要係排卵期dodo...食物方面主 ...

恭喜妳, 如果是一個"好"字多好呢! 小心身體呀! 多多休息.

大宅

請問通常係mc後幾多日排卵紙會出現淺下線, 淺下線會維持幾多日跟住轉深線ga? thanks

[ 本文章最後由 iambluecat 於 07-10-3 18:01 編輯 ]

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 iambluecat 於 07-10-3 17:59 發表
請問通常係mc後幾多日排卵紙會出現淺下線, 淺下線會維持幾多日跟住轉深線ga? thanks

因每個人身體狀況唔同, 一般平時用係無淺下線, 只係近高峰值前1,2 或 後 1,2日先有. 一般人亦 只有1日深粗, 但亦有人會得半日或 3日.

你cycle幾多日左右

別墅

好媽媽勳章

我係9月22日排卵就係當晚:lol::" /> :lol::" /> 之後隔日又一次...直至呢幾日開始用排卵紙check...初初都無...後來下線開始越黎越深...昨晚開始用驗孕紙check見到下線有好淺好淺色...今日再check條線明顯左(深左少少)...咁我咪 ...

steak,

恭喜晒
好羨慕你,唔知幾時神先應允我呢?-( ?-( ?-(
小心身體啊:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ 本文章最後由 我係跳跳虎 於 07-10-3 18:34 編輯 ]

洋房

恭喜你吖
我都要努力啲先 ...

首頁

尾頁

跳至