親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問各位JM有無推介, 想近地鐵同附近多d野食, 因為第一次去, 唔該晒!

男爵府

回覆 chuchuman 的帖子

Fairmont or Swissotel The Stamford 响正 City Hall MRT 樓上, 落雨都吾怕. 有 車去 Zoo & 入 Sentosa 樓下商場有 Foodcourt, 超市, "Buffet Town" , etc, 好多食嘅, 買嘅.

大宅

回覆:新加坡市中心酒店

請問 Fairmont or Swissotel The Stamford 有冇免費shuttle去機場?

Ksyy1018  好似無, 但搭的士約S$19 at 約2:00pm  發表於 14-5-7 18:31

男爵府

回覆:Ksyy1018 的帖子

唔該晒,咁係咁好近地鐵架

Ksyy1018  City Hall MRT 步行大約2-3分鐘  發表於 14-5-7 18:29

大宅

想問swissotel 2大可帶2小朋友同住一房嗎?(不用加床)

大宅

小朋友分別兩歲,五歲。

珍珠宮

Ksyy1018 發表於 14-5-5 17:41

Fairmont or Swissotel The Stamford 响正 City Hall MRT 樓上, 落雨都吾怕. 有 車 ...

ksyy 1018, 想問下你, 上年住 fairmont 係咪可以免費加床?

男爵府

MissMaMa 發表於 14-5-6 20:51
ksyy 1018, 想問下你, 上年住 fairmont 係咪可以免費加床?

我無加床, 因為我book twin bed rm, 兩張床夠晒, 每張 4尺x6尺, free 左一張 bb床, 但無瞓用左黎欄住個仔&擺野

大宅

同事推介 parkroyal on Pickering. 即係走過浮華大地...黃翠如介紹嗰間

大宅

引用:回覆 chuchuman 的帖子Fairmont or Swissot

原帖由 Ksyy1018 於 14-05-05 發表

Fairmont or Swissotel The Stamford 响正 City Hall MRT 樓上, 落雨都吾怕. 有 車 ...
想問去zoo係咪搭SAEx® Bus ? 要唔要之前買定車票?

珍珠宮

Ksyy1018 發表於 14-5-7 18:26
我無加床, 因為我book twin bed rm, 兩張床夠晒, 每張 4尺x6尺, free 左一張 bb床, 但無瞓用左黎欄住個仔 ...

fairmont 舊年暑假都係 1500 蚊一晚, 今年好貴啊!我揀的日子要 2000.
因為我地打算只住一晚, 而且第二朝會一早離開, 所以2000元不考慮了.

水晶宮

半島怡東,就係City Hall站隔離

珍珠宮

回覆 0120 的帖子

我地2大2小, 想找平靚正的酒店真的比較難, 因我地首要看張床, 床要大.
但新加坡酒店的床, 一般都唔太大.
仲係不斷尋覓中, 已經 cancel 左5個 booking! 今次真係亂晒大龍.

Ksyy1018  me too.  張床好緊要, 係首要考慮因素  發表於 14-5-8 17:45

大宅

引用:半島怡東,就係City+Hall站隔離

原帖由 0120 於 14-05-07 發表
半島怡東,就係City Hall站隔離
我也考慮呢間,但小朋友要加床,我兩個小朋友,同埋唔包早餐。
另一同V hotel lavender, 有三人房,包早餐,但無free wifi.....

Ksyy1018  半島怡東, D床吾夠大 for 兩大兩小, 有親戚住過, 話把鬼, 爭D碌落床  發表於 14-5-8 17:50

男爵府

回覆:Ksyy1018 的帖子

請問Swissotel The Stamford 有冇free WiFi呢?

Ksyy1018  可以申請memebership 就有 free wifi  發表於 14-5-8 17:41

男爵府

引用:回覆+chuchuman+的帖子Fairmont+or+Swissot

原帖由 Ksyy1018 於 14-05-05 發表

請問Stamford 同Carlton city,你會揀邊間?

Ksyy1018  Sorry, 呢兩間都未住過, 但如下次去的話會揀 Stamford  發表於 14-5-8 17:40

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

chuchuman 發表於 14-5-8 08:17
請問Swissotel The Stamford 有冇free WiFi呢?
官網寫要charge

Ksyy1018  可以申請memebership 就有 free wifi  發表於 14-5-8 17:38

子爵府

好媽媽勳章

引用:同事推介+parkroyal+on+Pickering.+即係走

原帖由 jaz618 於 14-05-07 發表
同事推介 parkroyal on Pickering. 即係走過浮華大地...黃翠如介紹嗰間
請問你同事幾多人住?2大2小得唔得?

男爵府

MuimuiBa 發表於 14-5-7 19:14
想問去zoo係咪搭SAEx® Bus ? 要唔要之前買定車票?

係, 但我無之前買定飛, 去到zoo 落車先比錢。

男爵府

MissMaMa 發表於 14-5-7 20:12
fairmont 舊年暑假都係 1500 蚊一晚, 今年好貴啊!我揀的日子要 2000.
因為我地打算只住一晚, 而且第二朝 ...

聽講D酒店貴左好多, 我有親戚 Easter 去完都要就番D日子& 行程先平D, 即市區就weekend, Sentosa 就 weekdays 咁囉。

咁2000 瞓一晚又真係吾抵嘅。

首頁

尾頁

跳至