親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

事隔兩年,一家再戰星加坡同新山。不同的是,這次在新山玩足三日。發現原來海鮮係比新加坡好食,又要平一半以上,重有榴連食,搞到返新加坡無食過胡椒蟹。Legoland酒店真係幾靚,但係酒店營運比較差,特別係餐廳,不過值得住。越早訂就越平,我平早三個幾四個月訂兩晚酒店連早餐及三人兩天入場卷,埋單只係兩千馬幣。至於在新加坡,由於之前好多地方已玩過,所以以hea為主,去左三間出名海南雞飯及兩間肉骨茶。Duck Tour, Universal Studio 及 Garden by the bay。整個旅程真係要感恩,出發前睇天氣預報是七天都雷雨,最後只有一天落雨,好彩當天我們是去行outlet 同去The little big club,全部以室內為主,影響不大,而其他時間就陽光普照。最後值得一提的就是從新加坡至新山的交通安排,我們三家共九人包了兩架七人車,全程過關唔駛落車,共包了三天,除了來回,在新山市內全部照顧週到,帶我地去食好多野,真係要讚!一如以往,一定要剪一條片去紀念,去片
Click here

mouse_tomato    發表於 14-5-9 16:09

大宅

回覆:分享復活節七天新加坡,新山之旅

想問outlet d野平嗎?值唔值得去?馬來西亞去邊度食海鮮平呀?

大宅

hackenma 發表於 14-5-6 18:42
想問outlet d野平嗎?值唔值得去?馬來西亞去邊度食海鮮平呀?
佢係Premium Outlet,同其他海外Premium Outlet差唔多,店舖幾多,價錢就一般,都算買到野。有時間可考慮行下。我地去左新蔡記同埋天天海鮮,大排檔形式,超好食。啲蟹整得好過無招牌,珍寶,小紅屋,但價錢平一半以上。司機話好多新加坡人開車過黎食。

伯爵府

Your video is so good. Can you pls pm me your 包車 details, thanks.

大宅

引用:+本帖最後由+syling+於+14-5-6+16:59+編輯+

原帖由 syling 於 14-05-06 發表

事隔兩年,一家再戰星加坡同新山。不同的是,這次在新山玩足三 ...
Book車貴嗎?

禁止訪問

畀面勳章

回覆:分享復活節七天新加坡,新山之旅

侯爵府

畀面勳章

Thanks for the sharing. The seafood restaurants should be within 20 minutes drive from legoland right? I also plan to go to that area for seafood dinner.What kind of dishes you recommend?

大宅

leedorean 發表於 14-5-6 22:58
Movie is very nice and attractive
多謝

大宅

daisy17772 發表於 14-5-6 23:09
Thanks for the sharing. The seafood restaurants should be within 20 minutes drive from legoland rig ...
差不多吧,不過兩間餐廳位置完全不同,兩間的蟹都好好食,係天天有一味黃金蟹,睇到個名都應該估到係用咸蛋黃做,胡椒蟹當然OK啦。而係新蔡記就有一味啤酒骨好得,重有個魚頭都好精彩。。

daisy17772  Great!  發表於 14-5-7 19:20

大宅

zxzx 發表於 14-5-6 21:07
Your video is so good. Can you pls pm me your 包車 details, thanks.
已PM

大宅

wa923 發表於 14-5-6 21:58
Book車貴嗎?
價錢就唔係到講喇,不過十分合理,而且我重有另一個family share,一定好過自己搭巴士,淨係唔駛拎住行李落車過關都係番到。而且時間全部自己控制,重唔駛擔心新山治安問題。

男爵府

回覆 syling 的帖子

Please PM me the details of the driver. Thanks.

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

thanks for your sharing, the video is very good.

複式洋房

我也計劃2家人暑假到新加坡+Legoland 2 晚,可否pm包車到新山資料給我? 謝謝!

珍珠宮

syling 發表於 14-5-6 16:58
事隔兩年,一家再戰星加坡同新山。不同的是,這次在新山玩足三日。發現原來海鮮係比新加坡好食,又要平一半 ...
我想問係新山由LEGOLAND酒店出去食野交通你點安排? 個度治安安全嗎?

複式洋房

可否pm包車到新山資料給我? 謝謝!

別墅

回覆:syling 的帖子

我都想要包車電話thx

大宅

引用:Quote:wa923 發表於 14-5-6 21:58 Book車貴

原帖由 syling 於 14-05-07 發表
價錢就唔係到講喇,不過十分合理,而且我重有另一個family share,一定好過自己搭巴士,淨係唔駛拎住行李落 ...
可否pm包車資料?thx

大宅

新蔡記同埋天天海鮮 請問有name card 嗎 ?

如果 從legoland 出發要多少時間 , 司機講去以上2 間會識嗎

伯爵府

請問有冇二間海鮮餐廳的地址呀...唔該晒

首頁
12345...8

尾頁

跳至