婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今個月太62生日本身應成左62番東莞比太62見下我個囡!但最近有個四個月女嬰番東莞患左腦炎!我同老公商量左之後決定唔番!但62唔比佢話我地唔番佢會同所有人反面!話想我太62死唔眼閉話我地搞到佢變不孝子!我話不如我同老公番囡囡唔番!佢話唔得!遲d番都唔得一定要個日番!我作為人媽媽我真係好擔心!但62就只係為左要面所以要我同個囡番大陸!非常唔講理更以反面為由威迫我番去!我係唔係過於憂慮?係唔係應該同62反面?p.s.同62唔同住!

superbabe  既然佢唔顧阿女健康,反面咪反面囉!  發表於 14-5-14 22:44
UmeFuto  都唔一齊住洗乜擔心,最憎死要面ge人,你係媽咪一日唔整回鄉證佢都耐你唔何  發表於 14-5-13 12:39

水晶宮

係過於憂慮,香港一樣有BB既傳染病.
如果擔心,可否即日來回? 或最多住一晚?

不過,你62亦太過惡.
我唔係咁接受到別人強逼我.
所以,逼得太緊我反而會想反抗.

一切睇你C6頭啦.
同62反面其實無咩大不了.
但難受果個係你C6.

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:62以反面為由迫我带個一歲囡番東莞

早反早著,遲反瞓唔著!反面就反面啦!
上面d菌真係好勁,千祈唔好博!

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

熱血勳章 畀面勳章

影小朋友張近照或拍video俾老人家睇囉!太細個都唔適宜上大陸。

我c6阿公阿婆仲有佢啲親戚都係喺大陸,阿公唔方便落嚟,唯有等阿婆果啲落嚟囉!個女我一定唔會俾佢咁細個上去,佢有咩事冇人賠得番個女俾我。

Music_sister  Yes  發表於 14-5-12 23:38

男爵府

既然佢夾硬黎,反面都無計,以後連孫都唔洗比佢見,佢都無諗下個孫身體健康著想

水晶宮

反面係求之不得啦!上得去一次以後有咩節咩節又要返去,下次話唔返又話反面,總有一次真係反

男爵府

唔好拎個女身體嚟搏,佢要威要盛佢嘅事。咁勁自己生返個女帶上去囉。

俾著我一定唔返

侯爵府

我估你哋都要返,東莞好多年前我去過,唔係一個鄉下地方,自己做好一齊準備功夫。

男爵府

即日來回,帶晒裝備(飲用水,口罩之類),可行嗎?當然唔去穩陣啲。

男爵府

俾我點都唔番。。太多菌

大宅

其實我覺得即日來回可以接受囉,同埋如果親戚有車係關口接送就最好囉,因為東莞唔係好遠,如果搭車要4小時以上就唔會返囉,同埋如果真係返既小朋友唔可以離開自己視野同埋唔會俾其實人喂吃野囉

男爵府

我都唔明好好商量唔得!一黎就話反面!我都好唔中意咁!

禁止訪問

大宅

回覆:ling6236 的帖子

打腦炎針得唔得?
同62講一定要返的話 就要打哂針先返
如果唔係 就反面吧
誰怕誰

大宅

係反面就唔該快d呀,重好,以後佢唔洗旨意見個孫

大宅

同我62一樣,尋日黃色暴雨都堅持要一家大細跟佢去拜山,唔去就發癲,完全冇考慮尋日咁大雨上山會危險。

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

平時已經多菌,而家天氣更 差 差 差,小朋友真係制唔過,大吉利事講句,亞B有咩頭暈身興,係咪你 62 負責?佢又憑咩去負責?
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

伯爵府

千祈唔好屈服, 阿B咁細, 仲咩為左面子要搵命搏﹖
係呀...一個BB中招, 唔代表其他BB中招....
但無人知下一個中招的, 係咪你個BB喎﹖
你62就講得口響. 有事咪龜縮.....
千祈千祈唔好返...

伯爵府

咁62都好失威啫!

我覺得可即日來回/留一晚第二朝即走。。。
食物/食水自備。。。講明唔食任何大陸嘢!
只可俾太爺抱,其他人唔抱得,尤其飲宴時响酒樓!

你問佢得唔得,唔得就

公爵府

BK Milk勳章

唔好返啦!東莞好似好多病係個到發生,都唔方乾淨得去邊,bb太細大人都中招啦!

首頁

尾頁

跳至