自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

尋日去睇醫生,遇到一個少女,傾左幾句,佢話自己有左bb,問醫生攞番張証明紙來登記產前檢查,我就問佢幾多歲,佢話得20歲,我問點解要咁早生bb,佢話鍾意bb,但又未同男友結婚,而家冇野做,我問生完bb會唔會出尼做野,佢話以前做過下化妝,搵過3萬錢一個月,到時生完會開番間時裝店,我話d鋪租好貴唔係咁易開,佢話到時出幾千紋姐,一路揍仔一路做生意,我諗咁都得我問你大把青春唔玩下先, 或者讀下書,佢話鍾意生bb,隋後佢入左間士多買野,出到尼點起口煙食 跟著就同佢分手走人 你地會唔會覺得20歲會唔會浪費人生呢

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢話鍾意生bb.....咁佢又食煙

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大住肚仲食煙,鍾意極bb都有限啦!而家佢諗得天真啫!遲d面對現實就唔係咁嘅環境啦!

水晶宮

原文章由 anna_gigi 於 07-11-21 16:57 發表
尋日去睇醫生,遇到一個少女,傾左幾句,佢話自己有左bb,問醫生攞番張証明紙來登記產前檢查,我就問佢幾多歲,佢話得20歲,我問點解要咁早生bb,佢話鍾意bb,但又未同男友結婚,而家冇野做,我問生完bb會唔會出尼做野,佢話以前 ...

我比較想知佢bb既前途:-|

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

原文章由 twc729 於 07-11-21 17:14 發表
佢話鍾意生bb.....咁佢又食煙

我都係咁話,不過只係同佢傾幾句姐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

如果係咁鐘意 BB 既就唔會大住肚食煙啦 :tongue:
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 小路 於 07-11-21 17:17 發表
大住肚仲食煙,鍾意極bb都有限啦!而家佢諗得天真啫!遲d面對現實就唔係咁嘅環境啦!

有同佢講過有冇諗過自己前途,而家社會係好現實,因為我經歷過:-( 搵工搵左好耐,有20年經驗冇用,最緊要有學歷,係要高學歷

禁止訪問

大宅

原文章由 小路 於 07-11-21 17:17 發表

我諗佢生覺得bb係好玩既事 "生左先算,後果唔知點算"

[ 本文章最後由 anna_gigi 於 07-11-21 17:38 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

佢第時實後悔生個bb出嚟

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

20歲都唔算太年輕, 如能夠工作又有收入夠自己及BB用, 生BB冇問題.
生活方式個個不同, 只要冇重大過錯, 唔可以話邊個邊個冇前途既.
至於大肚吸煙... 呢樣野真係唔岩! 可憐佢肚內的BB:-(

子爵府

畀面勳章

佢仲未真正感受呢個係一個現實既社會,
未意識到呢d現實會影響到佢同佢bf...

大宅

原文章由 陶陶媽 於 07-11-21 17:40 發表
佢第時實後悔生個bb出嚟

生bb係一會事,佢既男朋友又會唔會同佢結婚呢 又係另一會事, 而家邊有男仔會很早婚架

伯爵府

魅力王子

sorry,i also 20yrs old have my son fungfung,

now he just 2yrs 11month.but i"m a good mami bor...

大宅

我有個朋友兼同事..當年21意外有bb..佢仲要唔鍾意小朋友...不過佢係一個負責既媽媽..有bb即時冇食煙..佢有時都會話日子真係唔易過...以前咩都買比自己...而家係咩都諗個女先...佢真係好慳家..佢老公中間仲要冇做野幾年....又要供樓...睇得出佢真係好辛苦...不過佢而家已經27....個女已經小一...老公又做返野...:loveliness: :loveliness: 不過佢而家就辛苦在個女小一要跟功課...又冇人幫到手..佢放工返到屋企都8點幾...真係見到佢好攰...我都知我朋友係小部份既人...不過真識唔識諗都好睇個媽媽

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

20歲生bb唔係問題, 問題係佢明知自己有bb仲食煙, 我諗佢唔係好識諗同埋為bb著想, 我會鄧個bb擔心!

水晶宮

係呀!
我做証人,你係一個好媽咪!
風風近來好嗎?

20歲生仔,無話一定有/無前途.佢鍾意做野,唔鍾意讀書,都無問題,但大住肚都食煙,就肯定唔識愛護bb啦.
我鄧佢個bb慘呀!

原文章由 shah 於 07-11-21 18:05 發表
sorry,i also 20yrs old have my son fungfung,

now he just 2yrs 11month.but i"m a good mami bor...

首頁
12345...9

尾頁

跳至